Cine-TV #246

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η προοπτική μιας sci-fi ταινίας από τον ταλαντούχο Bong Joon-ho, όπως έγινε γνωστό δηλαδή μέσω του teaser του Mickey 17, αν και ακόμα έχουμε πολύ μέλλον έως την πρεμιέρα στις αρχές του 2024. Από εκεί και ύστερα, από τα trailers της εβδομάδας τις εντυπώσεις κλέβει το The Last of Us, για το οποίο οι σκηνές του trailer προδίδουν μία παραγωγή η οποία πιθανότατα έχει γερό budget, κάτι σίγουρα αναγκαίο για το εγχείρημα. Ευελπιστούμε ότι οι ηθοποιοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Δημιουργεί και ένα ενδιαφέρον

η ακύρωση του Wonder Woman 3, δείχνοντας ότι η πρόσφατη ανάληψη της DC Studios και, κατ’ επέκταση, του DCU από τους James Gunn και David Zaslav πιθανόν θα οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές, μήπως και καταφέρουν να το φέρουν απέναντι από το MCU με αξιώσεις.

Προσωπική άποψη του γράφοντος είναι πως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να δούμε μεμονωμένες ταινίες ή σειρές ταινιών σε αντίθεση με κάποιο “όραμα” για ενιαίο σύμπαν, το οποίο εξ ανάγκης θα είναι ιδιαίτερα δύσκαμπτο στο ύφος των ιστοριών που θα μπορεί να πει. Αμφιβάλλουμε αν τα πρόσφατα The Batman (2022) και Joker (2019) θα είχαν θέση σε οποιοδήποτε κινηματογραφικό σύμπαν…

Κριτική για το Andor

Σ’ έναν μακρινό γαλαξία, μακριά από τα φωτόσπαθα, τους Jedi και τους Sith, μια επανάσταση σιγοβράζει, μια νέα αρχή ξεπροβάλει.

Η σειρά ξεκινάει πέντε χρόνια πριν από τα γεγονότα του Rogue One, έχοντας ως κεντρικό χαρακτήρα αυτόν του Andor Cassian, που ενσαρκώνει για άλλη μία φορά ο Diego Luna. Ωστόσο, το σενάριο δεν ακολουθεί αποκλειστικά την ιστορία του Andor αλλά επεκτείνει τις «αναζητήσεις» της και σε άλλους χαρακτήρες του σύμπαντος. Το Andor κάνει εξαιρετική δουλειά στο να επεκτείνει τα όρια του τί μπορεί να είναι το Star Wars, εμβαθύνοντας στον κόσμο του Γαλαξία, δίνοντας μια γεύση του πώς ζουν οι χαμηλότερες τάξεις σε αυτό το σύμπαν καθώς και πώς πραγματικά λειτουργεί η Αυτοκρατορία.

Σε αυτή τη σειρά η Disney φαίνεται να λειτούργησε με έναν διαφορετικό γνώμονα από ό,τι στο παρελθόν. Αν και τα αρχικά επεισόδια έχουν αργό ρυθμό, τελικά όταν ξεδιπλωθούν τα πρώτα κομμάτια του παζλ παρουσιάζεται τεράστια βελτίωση. Σκηνοθετικά και σεναριακά υπάρχει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση και ένα σφιχτοδεμένο στήσιμο σκηνών και απόδοσης χαρακτήρων, οι οποίοι αναπτύσσονται σταδιακά στη μικρή οθόνη, μεταφέροντας ιδανικά τις συγκρούσεις, τις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και τις στρατηγικές επιλογές των χαρακτήρων.

Προσεγμένη αφήγηση, προσγειωμένη πλοκή, συναρπαστική ατμόσφαιρα, σωστή επεξεργασία ήχου και ξεχωριστή μουσική. Σε συνδυασμό με συναρπαστικά και καλοδουλεμένα εφέ, εμπλουτισμένους και πολυδιάστατους χαρακτήρες, προσεκτικά επιλεγμένο cast και πολύ καλή υποκριτική από όλους σχεδόν τους ηθοποιούς, έχουμε ένα σύνολο που συνθέτει ίσως το καλύτερο Star Wars εδώ και καιρό.

Στη σειρά θα δούμε να υπάρχουν εκτενείς αναφορές στο πόσο δυσκίνητη και αργή είναι η Αυτοκρατορία,λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας που διέπει το σύμπαν, αλλά και το πώς πραγματικά λειτουργεί πίσω από τις κλειστές πόρτες, τα θέλω και τους στόχους των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Ταυτόχρονα, έχουμε μια πρώτη ματιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστική εργασία σε απλούς εργάτες και ανθρώπους του περιθωρίου, οι οποίοι δεν έχουν κάποιο μέλλον, αλλά και χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν.

Μια αλλιώτικη ιστορία, καθημερινών χαρακτήρων, χωρίς υπερδυνάμεις, που θέλουν να αλλάξουν το μέλλον τους από αυτές που το franchise Star Wars δεν μας έχει συνηθίσει, ιδίως μετά τη μεταπήδησή του στην κυριότητα της Disney. Μια αρκετά διαφορετική σειρά από ό,τι έχουμε συνηθίσει στο ήδη δομημένο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό σύμπαν των Star Wars, το οποίο καταδεικνύει την ανάγκη για απαγκίστρωση του «σύμπαντος» από γνωστούς χαρακτήρες και γεγονότα. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την πληθώρα επιλογών και ευκαιριών που έχουν οι επόμενοι δημιουργοί, σε σχέση με το σύμπαν Star Wars, ώστε με το ανάλογο μεράκι να αναπτύξουν κάτι εντελώς πρωτότυπο.

Διαφορετικό, πρωτότυπο και αρκετά φρέσκο, το Andor τολμά να πειραματιστεί, να δοκιμάσει και εν τέλει να αποδείξει πως υπάρχει χώρος και για άλλες ιστορίες εντός του σύμπαντος που έχει δομήσει ο George Lucas, κάτι που άλλωστε πολλά comics της σειράς το έχουν ήδη καταφέρει.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Trailers

You People
Σκηνοθέτης: Kenya Barris (πρώτη ταινία)
Πρωταγωνιστούν: Jonah Hill, Eddie Murphy, Nia Long, Julia Louis-Dreyfus, David Duchovny
Πρεμιέρα: 27 Ιανουαρίου, 2023 (Netflix)

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε από το trailer, το You People θα μεταφέρει με κωμικό τρόπο μια διαφυλετική σχέση και τους τριγμούς που ενδέχεται να προκύψουν στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο λόγω αυτής. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε τη “σύγκρουση” δύο ιδιαίτερα επιτυχημένων κωμικών, τους Eddie Murphy και Jonah Hill.

Champions
Σκηνοθέτης: Bobby Farrelly (Dumb and Dumber To)
Πρωταγωνιστούν: Woody Harrelson, Ernie Hudson, Cheech Marin, Madison Tevlin, Kaitlin Olson
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου, 2023 (Αμερική)

Ένας ξεπεσμένος προπονητής του NBA (Woody Harrelson) θα συγκρουστεί με ένα αστυνομικό όχημα, και ως ποινή το δικαστήριο θα του επιβάλλει την προπόνηση μίας ομάδας ατόμων με νοητικές δυσλειτουργίες. Η καλοκάγαθη κωμωδία (όπως έντονα φαίνεται από το trailer) δείχνει να είναι εντελώς προβλέψιμη ως προς τη σεναριακή της πορεία (προπονητής που αρχικά δεν θέλει καθόλου αλλά μετά βρίσκει τη χάρη στο επάγγελμά του, η όμορφη γυναίκα που θα εμφανιστεί κάπου εκεί κ.λπ. κ.λπ.).

Το προβλέψιμο στοιχείο μάλλον είναι κάτι τόσο δεδομένο για τη συγκεκριμένη συνταγή που και οι ίδιοι οι ιθύνοντες δείχνουν να το αποδέχονται πλήρως κρίνοντας από το trailer που ουσιαστικά “μαρτυρά” το σενάριο στο σύνολό του.

Mickey 17
Σκηνοθέτης: Bong Joon-ho (Parasite)
Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Naomi Ackie, Toni Collette, Mark Ruffalo
Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου, 2024

Mέσα από ένα εξαιρετικά φειδωλό teaser έχουμε την πρώτη εικόνα της νέας ταινίας του οσκαρικού Bong Joon-ho, όπου θα δούμε τον Robert Pattinson να υποδύεται τον Mickey, έναν αναλώσιμο άνθρωπο που κλωνοποιείται ξανά και ξανά (διατηρώντας τις μνήμες του) κατά τη διαστημική αποστολή αποίκησης του παγωμένου κόσμου Niflheim. Ενδιαφέρουσα σεναριακή βάση, αν και σίγουρα όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, και ένας σκηνοθέτης που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι κάθε ταινία του θα πρέπει να έχει την προσοχή μας.

The Pale Blue Eye
Σκηνοθέτης: Scott Cooper (Hostiles)
Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Robert Duvall
Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου, 2023 (Netflix)

Βρισκόμαστε στην Αμερική του 1830, όπου ένας βετεράνος ντετέκτιβ, ο Augustus Landor (Christian Bale), θα κληθεί να ερευνήσει διάφορους φόνους που διαπράχθηκαν στη στρατιωτική ακαδημία της Νέας Υόρκης. Στην έρευνά του θα έχει τη βοήθεια του Edgar Allan Poe (Harry Melling). Η παρουσία του ταλαντούχου Christian Bale αρκεί από μόνη της για να μπει οποιαδήποτε ταινία στη λίστα μας.

Alice in Borderland, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου (Netflix)

Πήρε τον χρόνο της η 2η σεζόν του Alice in Borderland, αλλά τελικά σύντομα θα επανέλθουμε στον ιδιόμορφο κόσμο του ερημωμένου Τόκυο, γεμάτο με θανατηφόρα παιχνίδια.

The Last of Us, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου, 2023 (HBO Max), 9 επεισόδια

Μία εκτενέστερη ματιά στην ιδιαίτερα αναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του The Last of Us, μέσω ενός trailer το οποίο περιέχει πλήθος από σκηνές που παραπέμπουν σε ανάλογα κομμάτια ενός εκ των κορυφαίων παιχνιδιών της Naughty Dog και της βιομηχανίας γενικότερα. Η ποιότητα της παραγωγής δείχνει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και ελπίζουμε να ισχύει το ίδιο και για τη γραφή.

Η συμμετοχή του Neil Druckmann στα συγγραφικά καθήκοντα και βέβαια του Craig Mazin ως showrunner (υπεύθυνος για τη μίνι σειρά του Chernobyl) εύλογα προδιαθέτουν θετικά για το τελικό αποτέλεσμα.

Cine-TV Νέα

Αλλαγή σκηνοθέτη για το sequel του Ghostbusters: Afterlife

Σύμφωνα με το Deadline, ο Jason Reitman θα παραδώσει τη σκηνοθετική σκυτάλη στον Gil Kenan για τις ανάγκες του sequel του αρκετά πετυχημένου Ghostbusters: Afterlife (2021). Ο Kenan ήταν μαζί με τον Reitman οι σεναριογράφοι του Afterlife, επομένως είναι μία επιλογή με εμπειρία στο συγκεκριμένο franchise. Όσον αφορά στις σκηνοθετικές του ικανότητες, είχε παραδώσει το 2008 το -μάλλον ξεχασμένο- City of Embers ενώ αργότερα σκηνοθέτησε επεισόδια για το τηλεοπτικό Scream.

Ακυρώθηκε η παραγωγή του Wonder Woman 3

Οι επικεφαλής -πλέον- του DC Universe, James Gunn και Peter Safran, αποφάσισαν ότι το Wonder Woman 3 δεν έχει θέση στο όραμά τους για το συγκεκριμένο υπερηρωικό σύμπαν. Η αλήθεια είναι ότι το Wonder Woman 1984 (2020) δεν είχε καταφέρει να κερδίσει κοινό και κριτικούς, καταλήγοντας σε μία εμπορική και ποιοτική αποτυχία. Παράλληλα, υπάρχουν έντονες φήμες ότι το sequel του Black Adam βρίσκεται ήδη στα σκαριά ενώ επίσης ότι ετοιμάζεται ένα spin-off για τον χαρακτήρα του Hawkman.

Στα πρώιμα στάδια η παραγωγή του Rush Hour 4

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα του Rush Hour 3 (2007) ο Jackie Chan δήλωσε πως έχει συναντήσεις με τους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη της ενδεχόμενης τέταρτης ταινίας του franchise (τον οποίο δεν κατονόμασε). Το πιθανότερο είναι ότι αν οι συνομιλίες ευοδωθούν, τότε αυτό θα σημαίνει πως και ο Chris Tucker θα συμμετάσχει.

The post Cine-TV #246 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, edgar allan poe, wonder woman, eddie murphy, robert pattinson, christian bale, naughty dog, dc universe, jackie chan, budget, woman, studios, james, david, batman, joker, jedi, νέα, luna, star, disney, γνώμονα, παζλ, franchise, lucas, hill, murphy, long, julia, people, hudson, nba, ιθύνοντες, naomi, blue, scott, poe, hbo, max, dog, συμμετοχή, sequel, ghostbusters, jason, συγκεκριμένο, city, scream, universe, black, adam, rush, σημαίνει, gameover, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, ξανα, ghostbusters, dc universe, γυναικα, δουλεια, εμπορικη, εργασια, ηθοποιοι, μουσικη, παιχνιδια, ταινιες, υψος, φημες, james, joker, julia, luna, nba, people, rush, scott, star, αμερικη, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βετερανος, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γευση, γνώμονα, δεδομενο, δειχνει, εγινε, εγχειρημα, εφε, ευκαιρια, υπαρχει, ερευνα, ιδιο, ισχυει, υφος, ιθύνοντες, εικονα, κωμωδια, μακρια, ματια, μινι, ντετεκτιβ, οθονη, ομορφη, ορια, οραμα, ουσιαστικα, οχημα, παζλ, ποιοτητα, πορτες, σεζον, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, συνταγη, συμπαν, φορα, adam, budget, batman, black, blue, christian bale, sequel, city, disney, david, eddie murphy, edgar allan poe, επεισοδια, franchise, gameover, hill, hudson, ιδιαιτερα, jackie chan, jason, jedi, louis, lucas, long, μια φορα, murphy, naomi, naughty dog, dog, woman, poe, robert pattinson, scream, studios, σημαίνει, θετικα, universe, wonder woman
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over