Cine-TV #241

Επιτέλους φέτος θα φτάσει στο τέλος του το σήριαλ που ακούει στο όνομα Avatar. Ο James Cameron είναι φυσικά ένας σκηνοθέτης-μάστερ του box office και ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να επανέλθει με μία ακόμα επιτυχία. Γενικά είναι καλό να βγαίνουν ξεχωριστές μεγάλες παραγωγές (δηλαδή εκτός του MCU) ικανές να σπάσουν τα ταμεία έστω κι αν το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι φανταχτερές εικόνες (στην αναβροχιά

που λένε…).

Αναρωτιόμαστε βέβαια αν εν έτει 2022 το Avatar συνεχίζει να είναι επίκαιρο από τεχνολογικής πλευράς. Η ταινία του 2009 είχε να επιδείξει την υψηλής ποιότητας τρισδιάστατη τεχνολογία (που “χρεωκόπησε” με γοργούς ρυθμούς) καθώς και τη φωτορεαλιστική απεικόνιση των εξωτικών χαρακτήρων, συνιστώσες που αναρωτιόμαστε αν είναι σε θέση πλέον να εκπλήξουν.

Συν τοις άλλοις, από σεναριακής άποψης δεν είχε να προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο, αλλά ούτε και κάποιο αξιομνημόνευτο lore σχετικά με την εξωγήινη φυλή της Pandora. Σύντομα βέβαια θα μάθουμε εάν το σύμπαν του Avatar μπορεί να προσφέρει ικανό υλικό και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες σε σημείο που να υποστηρίξει τις τέσσερις νέες ταινίες που είναι προγραμματισμένο να προβληθούν.

Άποψη για το All Quiet on the Western Front (2022)

Σύνοψη: Ο 17χρονος Paul κατατάσσεται στο Δυτικό Μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ο ενθουσιασμός του σύντομα θα χαθεί, όταν βιώσει τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής στα χαρακώματα.

Το All Quiet on the Western Front, σε σκηνοθεσία Edward Berger, βασίζεται στο ομότιτλο, θεμελιώδες μυθιστόρημα του Erich Maria Remarque για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελεί την τρίτη βασική απόπειρα της μεταφοράς του μυθιστορήματος στη μικρή και μεγάλη οθόνη, έπειτα από την οσκαρική ταινία του 1930 από τον Lewis Milestone και την τηλεταινία του Delbert Mann του 1979. Αυτή η νέα εκδοχή αποτελεί τη συμμετοχή της Γερμανίας στα Oscars του 2023.

Μέσα από τις δυνατές ερμηνείες των πρωταγωνιστών (ειδικά του Felix Kammerer, που υποδύεται τον Paul Baumer) καθώς και την υποδειγματική σκηνοθεσία του Berger, η ταινία μεταφέρει γρήγορα στον θεατή τη φρίκη του πολέμου, τον φόβο, τον τρόμο, τη βία, την ωμότητα και τις κακουχίες που επικρατούσαν στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ταυτόχρονα, δεν ξεχνά να μεταφέρει τα αρχικά αντιπολεμικά μηνύματα του μυθιστορήματος του Remarque.

Το All Quiet On The Western Front του Berger είναι μια έντονη, ανθρώπινη Οδύσσεια για το κόστος του ατελείωτου πολέμου, τις ιδιοτροπίες και τις προσταγές των ισχυρών, ενώ παράλληλα ένα από τα στοιχεία που παραμένει στον θεατή είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σκηνοθέτης πλαισιώνει την αφήγηση στο κατακερματισμένο ευρωπαϊκό τοπίο. Μέσα από τις μάταιες εφορμήσεις πάνω από τα χαρακώματα, τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς, αλλά και τις στιγμές της απόλυτης ησυχίας πριν από την αναπόφευκτη καταιγίδα του πολέμου, ο σκηνοθέτης μεταφέρει υποδειγματικά την κεντρική ιστορία του μυθιστορήματος μέσα από τα μάτια του Paul, ενός νεαρού Γερμανού φοιτητή που έχει παρασυρθεί από τον εθνικισμό του πολέμου.

Οι σεκάνς μάχης που δημιουργεί ο Berger είναι αξέχαστες (και παρόμοιας ποιότητας και επιβλητικότητας με αυτές του 1917, της πρόσφατης ταινίας του Sam Mendes). Ο σκηνοθέτης στήνει δυνατές σκηνές, ικανές να μεταφέρουν τη φρικαλεότητα των μαχών, με την ερμηνεία του Kammerer να μεταφέρει όλα τα συναισθήματα που διακατέχουν τον πρωταγωνιστή μέσα από το βλέμμα του.

Η ταινία δε ξεχνάει να υπενθυμίζει διαρκώς πως ο πόλεμος είναι μια κόλαση ακόμα και μέσα από τις αξέχαστες στιγμές της ηρεμίας και της σιωπής, που ακολουθούν τις σκηνές μάχης, πλαισιωμένες από τα σιωπηλά δέντρα των δασών της περιοχής, τα ρυάκια στα οποία ρέει το αίμα των νεκρών της μάχης, του χώματος που έχει πάνω του το ανεξίτηλο πέρασμα της φρίκης του πολέμου.

Αποτελεί μια ιστορία που αποδεικνύεται βαθύτατα συγκινητική και αναμφίβολα διαχρονική. Μια ταινία για τους νεαρούς στρατιώτες που δεν θα επιστρέψουν ποτέ σπίτι τους· που “έχουν τόσα πολλά να πούνε, μα δε θα τα πούνε ποτέ”, όπως είχε γράψει έναν σχεδόν αιώνα πριν ο Erich Maria Remarque.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Νέα Trailers

Avatar: The Way of Water
Σκηνοθέτης: James Cameron (Avatar)
Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Κι όμως, έφτασε επιτέλους η χρονιά όπου θα δούμε το πρώτο sequel του Avatar (2009) μίας εκ των πιο επιτυχημένων ταινιών σε εμπορικούς όρους (ποιοτικά είναι άλλη συζήτηση αν και σίγουρα όχι άσπρο/ μαύρο). Στο Avatar: The Way of Water θα δούμε τη συνέχεια της ιστορίας των βασικών χαρακτήρων, μεταφέροντας μας περισσότερο από μία δεκαετία μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας.

Ανακοινώθηκε επιπλέον ότι η διάρκειά της θα κυμαίνεται στις 3 ώρες και 14 λεπτά, μεγαλύτερη δηλαδή κατά 13 λεπτά από το Avengers: Endgame (2019). Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, βρίσκονται στα σκαριά άλλες τρεις ταινίες, με την πρεμιέρα της τελευταίας να έχει οριστεί για το μακρινό 2028.

The Eternal Daughter
Σκηνοθέτης: Joanna Hogg (The Souvenir)
Πρωταγωνιστούν: Tilda Swinton, Carly-Sophia Davies, Zinnia Davies-Cooke
Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Μία καλλιτέχνης και η μητέρα της θα έρθουν αντιμέτωπες με βαθιά κρυμμένα μυστικά όταν θα επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι, που αποτελεί πλέον ξενοδοχείο, στοιχειωμένο από το παρελθόν του. Η Joanna Hogg είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις σε φεστιβάλ με το δραματικό The Souvenir και το sequel του. Ευελπιστούμε ότι θα τα πάει καλά και σε πιο θρίλερ μονοπάτια.

Savage Salvation
Σκηνοθέτης: Randall Emmett (Midnight in the Switchgrass)
Πρωταγωνιστούν: Jack Huston, Robert De Niro, John Malkovich
Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένα νεαρό ζευγάρι θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή του σε μία αμερικάνικη επαρχιακή πόλη. Όταν ο Shelby John (Jack Huston) βρει τη γυναίκα του νεκρή, θα ξεκινήσει μία ιστορία εκδίκησης. Στην πορεία του μάλλον θα βρει απέναντί του τον σερίφη Church (Robert De Niro) ενώ κάπου τριγύρω θα μπει στην υπόθεση και ο αδερφός της αποθανούσας γυναίκας του, Peter (John Malkovich).

Το cast μπορεί να παρουσιάζει σίγουρα ενδιαφέρον, αλλά ο σκηνοθέτης δεν έχει και το καλύτερο δυνατό βιογραφικό, έχοντας σκηνοθετήσει μόλις μία ακόμα ταινία, μία από αυτές των τελευταίων ετών που συμπεριλάμβαναν στο cast τον Bruce Willis, κάτι που από μόνο του λέει πολλά για την αναμενόμενη ποιότητα…

Troll
Σκηνοθέτης: Roar Uthaug (Tomb Raider)
Πρωταγωνιστούν: Ine Marie Wilmann, Mads Sjøgård Pettersen
Πρεμιέρα: 1 Δεκεμβρίου (Netflix)

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή η νέα ταινία του Netflix. Βρισκόμαστε στη σημερινή Νορβηγία, όπου αποκαλύπτεται ότι τα γιγάντια trolls είναι υπαρκτά και έτοιμα να σπείρουν την καταστροφή. Χρειάζεται κάτι άλλο για να μπει στη λίστα μας; Να αναφέρουμε ότι υπάρχει ήδη μία πολύ καλή περίπτωση νορβηγικής ταινίας που καταπιάνεται με το θέμα των trolls στη σημερινή εποχή, το Trollhunter, γυρισμένη με τη μορφή mockumentary και με ιδιαίτερα πειστικά οπτικά εφέ.

His Dark Materials, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 5 Δεκεμβρίου (HBO Max), 8 επεισόδια

Σύντομα το His Dark Materials θα έρθει στο οριστικό του φινάλε στην τρίτη του σεζόν. Κάθε σεζόν αποτελούσε μεταφορά ενός βιβλίου της ομώνυμης μυθιστορηματικής τριλογίας, κάτι που θα συνεχιστεί και με την τρίτη σεζόν όπου θα δούμε την πλοκή του The Amber Spyglass.

Willow, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Νοεμβρίου (Disney+), 8 επεισόδια

30 χρόνια μετά, η Disney θυμήθηκε ότι κάπου υπήρχε το Willow και αποφάσισε να το επαναφέρει. Η ομώνυμη ταινία είχε προβληθεί το μακρινό 1988, σε σενάριο του George Lucas και σκηνοθεσία Ron Howard. Στη σειρά θα επιστρέψει ένας εκ των δύο βασικών χαρακτήρων, ο Warwick Davis.

Δεδομένων των προβλημάτων υγείας που περνάει ο Val Kilmer ίσως να είναι δύσκολο να εμφανιστεί ακόμα και σε κάποιον cameo ρόλο. Η ιστορία του Willow διαδραματίζεται σε έναν fantasy κόσμο όπου θα δει τον βασικό χαρακτήρα και μία ομάδα μισθοφόρων στην προσπάθειά τους να σώσουν έναν απαγμένο πρίγκηπα.

Ειδήσεις

Αναπτύσσεται σειρά επικεντρωμένη στον Vision του MCU

Μετά από το WandaVision θα έρθει στο προσκήνιο ο Vision, το έτερον ήμισυ της ηρωίδας Wanda, καθώς, σύμφωνα με το Deadline, αναπτύσσεται μία σειρά που θα εστιάζει στον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Όπως είναι φυσικό ο Paul Bettany θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο λεγόμενο Vision Quest.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη σειρά θα δούμε την εκδοχή του White Vision, του χαρακτήρα δηλαδή που εμφανίστηκε στα τελευταία επεισόδια του WandaVision.

Αποχωρεί ο Henry Cavill από το The Witcher

Κατόπιν δήλωσης του Henry Cavill έγινε γνωστό πως μετά το τέλος της τρίτης σεζόν του The Witcher θα αποχωρήσει από τον ρόλο, μία απόφαση που πιθανότατα λήφθηκε λόγω της επιστροφής του στον ρόλο του Superman, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η σειρά θα συνεχιστεί κανονικά έχοντας ήδη βρει αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Liam Hemsworth, γνωστού κυρίως από τη συμμετοχή του στα Hunger Games.

Στα σκαριά το prequel του Friday the 13th

Το franchise του Friday the 13th βρίσκεται εδώ και χρόνια στον πάγο (τελευταία φορά είχαμε δει το αδιάφορο remake του 2009), αλλά πλέον έγινε γνωστό πως θα δούμε την επιστροφή του με τη μορφή prequel.

Δεν έγιναν γνωστές περαιτέρω πληροφορίες, αλλά λογικά το λεγόμενο “Crystal Lake” θα μεταφέρει την ιστορία που οδήγησε τον Jason και τη μητέρα του να γίνουν φονικές μηχανές, σπέρνοντας τον τρόμο στην παιδική κατασκήνωση. Δεδομένης της φύσης του prequel, μάλλον δύσκολα θα δούμε την εμβληματική φιγούρα με τη χαρακτηριστική μάσκα του χόκεϊ.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του The Last of Us

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του HBO έγινε γνωστό πως το πρώτο επεισόδιο της αναμενόμενης τηλεοπτικής μεταφοράς του The Last of Us θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2023. Να θυμίσουμε ότι στη σειρά θα δούμε τον Pedro Pascal στον ρόλο του Joel και την Bella Ramsey στον ρόλο της Ellie. Την επιμέλεια της σειράς έχει αναλάβει ο Craig Mazin (υπεύθυνος για το εξαιρετικό Chernobyl) μαζί με τον Neil Druckmann.

Το Lucy του Luc Besson θα μεταφερθεί ως τηλεοπτική σειρά

Στην ταινία του 2014 είχαμε δει την Scarlett Johansson στον φερώνυμο ρόλο, έναν χαρακτήρα που εξαναγκάζεται να μεταφέρει πειραματικά ναρκωτικά ραμμένα μέσα στο στομάχι της. Όταν αυτά ξεχυθούν μέσα στο σώμα της, έπειτα από μία βίαιη σύγκρουση, τότε η Lucy θα αρχίσει να αποκτά υπεράνθρωπες ικανότητες.

Μία ταινία που θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μία απενοχοποιημένα διασκεδαστική και ασταμάτητη περιπέτεια τελικά είχε καταλήξει ως μία φάρσα του εαυτού της. Ίσως στη σειρά αποφασίσουν να είναι ελαφρώς πιο συγκρατημένοι. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες.

The post Cine-TV #241 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, robert de niro, box office, zoe saldana, bruce willis, val kilmer, henry cavill, the witcher, liam hemsworth, hunger games, scarlett johansson, avatar, james, box, office, front, paul, edward, νέα, συμμετοχή, felix, zoe, sequel, water, avengers, jack, john, bruce, ine, netflix, hbo, max, amber, disney, lucas, howard, vision, συγκεκριμένο, quest, white, henry, witcher, superman, hunger, games, franchise, jason, Χόκεϊ, pedro, gameover, βιογραφικο, oscar 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, scarlett johansson, avengers, ημερομήνια, βγαινουν, hbo, το θεμα, γυναικα, εικονες, θεμα, θριλερ, μητερα, ναρκωτικα, οδυσσεια, σημερινη, ταινιες, ωρα, games, james, office, quest, αιμα, αφηγηση, βλεμμα, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δεντρα, εγινε, εφε, υπαρχει, ενθουσιασμος, εποχη, επιτυχια, ετερον ημισυ, ετων, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ημισυ, υποθεση, μηχανες, ματια, μηνυματα, μορφη, μυθιστορημα, μυστικα, νεες ταινιες, νορβηγια, ξενοδοχειο, ομαδα, οθονη, ονομα, οπτικα, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σηριαλ, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, συμπαν, τριτη, φεστιβαλ, φυσικα, φυσικο, φορα, ωρες, avatar, amber, box office, box, bruce willis, bruce, white, water, sequel, disney, edward, επεισοδια, felix, franchise, front, jack, gameover, john, howard, henry, henry cavill, hunger games, hunger, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ine, jason, liam hemsworth, lucas, netflix, paul, pedro, πληροφοριες, robert de niro, superman, the witcher, υγειας, υλικο, val kilmer, vision, witcher, ζευγαρι, zoe saldana, zoe
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over