Cine-TV #238

Τα παιχνίδια δείχνουν να περνάνε τη δεύτερη νιότη τους, αναφορικά με τις μεταφορές τους σε άλλα μέσα. Ακόμα και στον κινηματογράφο, το κατ’ εξοχήν μέσο όπου τα βιντεοπαιχνίδια βρίσκουν παραδοσιακά το ποιοτικό ναδίρ, το Sonic έδειξε ότι ακόμα υπάρχει πιθανότητα να βγει μία ταινία που να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής και ελπίζουμε το Super Mario Bros. Movie

να το πάει ακόμα παραπέρα.

Από την άλλη πλευρά, στον τομέα των τηλεοπτικών σειρών και δη των animations τα πράγματα είναι ήδη πολύ πιο ρόδινα. Arcane, Castlevania, Cuphead και DOTA: Dragon’s Blood είναι μερικές από τις μεταφορές που κρίθηκαν με επιτυχία. Και στις περιπτώσεις των live-action η κατάσταση κυμαίνεται σε καλά επίπεδα μέσω της καλής περίπτωσης του The Witcher που βέβαια έχει παραδίπλα του τη χαμένη ευκαιρία του Resident Evil και το αμφιλεγόμενο (στην καλύτερη περίπτωση) Halo.

Το μέλλον πάντως φαίνεται λαμπρό (;), φέρνοντας μία πλειάδα από projects όπως τα πολλά υποσχόμενο The Last of Us, Twisted Metal, Fallout, Mass Effect και πολλά ακόμα. Ευελπιστούμε ότι αυτές οι παραγωγές έχουν καταφέρει πλέον να βρουν έναν σωστό τρόπο υλοποίησης. Μόνο 30 χρόνια χρειάστηκαν για να βρεθεί η λύση…

Trailers

The Super Mario Bros. Movie
Σκηνοθέτες: Aaron Horvath (Teen Titans GO! To the Movies), Michael Jelenic (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Bay, Seth Rogen
Πρεμιέρα: 7 Απριλίου, 2023 (Αμερική)

Έπειτα και από τη μεγάλη εμπορική επιτυχία των κινηματογραφικών Sonic, μάλλον θα ήταν αναπόφευκτη και η επιστροφή του Mario σε αυτά τα μονοπάτια. Αυτή η πρώτη εικόνα του trailer θα λέγαμε ότι εμπνέει εμπιστοσύνη, δείχνοντας ότι αποτελεί σοφή απόφαση ότι επέλεξαν τον δρόμο του animation έναντι του live-action (να θυμηθούμε την “υπέροχη” μεταφορά του 1993;).

Black Panther: Wakanda Forever
Σκηνοθέτης: Ryan Coogler (Black Panther)
Πρωταγωνιστούν: Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου (Αμερική)

Όπως ήταν φυσικό, τα σχέδια για το sequel του Black Panther (2018) άλλαξαν άρδην έπειτα από τον πρόωρο χαμό του Chadwick Boseman, τον ηθοποιό που είχε ενσαρκώσει τον φερώνυμο υπερήρωα. Το σενάριο χρειάστηκε να αναθεωρηθεί, και πλέον το Wakanda Forever θα έχει ως βασική σεναριακή πτυχή τόσο την επιβίωση του βασιλείου της Wakanda, έπειτα από τον θάνατο του βασιλιά T’Challa, όσο και την ανάθεση της περσόνας του Black Panther σε έναν νέο χαρακτήρα.

Nocebo
Σκηνοθέτης: Lorcan Finnegan (Vivarium)
Πρωταγωνιστούν: Eva Green, Mark Strong, Chai Fonacier
Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Μία σχεδιάστρια μόδας (Eva Green) πάσχει από μία μυστηριώδη ασθένεια την οποία οι γιατροί δεν μπορούν να κατανοήσουν. Αυτή η πάθηση δημιουργεί ρωγμές στις σχέσεις με τον άντρα της (Mark Strong). Στην οικογένεια σύντομα θα προστεθεί μία νταντά (Chai Fonacier) από τις Φιλιππίνες, η οποία θα προσπαθήσει να θεραπεύσει την ασθένεια, χρησιμοποιώντας γιατροσόφια από τη γενέτειρά της, κάτι που θα οδηγήσει σε τρομακτικές εξελίξεις.

Emancipation
Σκηνοθέτης: Antoine Fuqua (Training Day)
Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Ben Foster, Steven Ogg
Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου (Apple TV+)

Η ιστορία του Emancipation θα βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Gordon, που είχε γίνει πασίγνωστος για μία φωτογράφιση η οποία έδειχνε δεκάδες μαστιγώματα στην πλάτη του. Το σενάριο θα εκτυλίσσεται στο 1863 και θα ακολουθεί έναν σκλάβο (Will Smith) που θα καταφέρει να δραπετεύσει, φεύγοντας από τη Λουϊζιάνα και επιχειρώντας έπειτα να ενταχθεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ώστε να πολεμήσει ενάντια από τις Συνομόσπονδες Πολιτείες.

Shotgun Wedding
Σκηνοθέτης: Jason Moore (Tales of the City)
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Sonia Braga
Πρεμιέρα: 27 Ιανουαρίου, 2023 (Amazon Prime)

Η Darcy (Jennifer Lopez) και ο Tom (Josh Duhamel) είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι που σύντομα θα οδηγηθεί στο γάμο σε μία εξωτική τοποθεσία, παρέα με τους, απ’ ότι φαίνεται, εκνευριστικούς γονείς τους. Η ιστορία θα πάρει μία αναπάντεχη τροπή όταν πειρατές εισβάλλουν στη δεξίωση. Τουλάχιστον δεν θα είναι καθαρόαιμη ρομαντική κωμωδία…

The Wonder
Σκηνοθέτης: Sebastian Lelio (A Fantastic Woman)
Πρωταγωνιστούν: Florence Pugh, Tom Burke, Kila Lord
Πρεμιέρα: 16 Νοεμβρίου (Netflix)

Μεταφερόμαστε στο 1862, 13 χρόνια μετά τον Μεγάλο Λιμό, όπου η νοσοκόμα Lib Wright (Florence Pugh) καλείται σε μία ιδιαίτερα θρησκευόμενη κοινότητα προκειμένου να εξετάσει ένα εντεκάχρονο κορίτσι, το οποίο υποστηρίζουν ότι δεν έχει φάει για τέσσερις μήνες και καταφέρνει να ζει τρεφόμενο από το μάννα εξ ουρανού. Η ταλαντούχα Florence Pugh επιστρέφει και πάλι σε ιστορία εποχής, έπειτα από το αρκετά ενδιαφέρον Lady Macbeth (2016).

Violent Night
Σκηνοθέτης: Tommy Wirkola (Dead Snow)
Πρωταγωνιστούν: David Harbour, John Leguizamo, Cam Gigandet
Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν επομένως έρχεται σιγά σιγά η ώρα να διαφημιστούν νέες ταινίες γεμάτες χιόνια και άι-Βασίλιδες. Φέτος ο David Harbour θα δοκιμάσει να φέρει εις πέρας αυτόν τον ρόλο σε μία ταινία που θα αποφύγει προσγειωμένες ή οικογενειακές περιπτώσεις προς όφελος μίας ταινίας που υπόσχεται δράση. Στο Violent Night ο Άι-Βασίλης θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα μισθοφόρων που προσπαθούν να χαλάσουν τα χριστουγεννιάτικα σχέδια μίας εύπορης οικογένειας. Όπως φαίνεται και από το trailer θα πρέπει να περιμένουμε R-rated βαθμολόγηση (μόνο για ενηλίκους).

Causeway
Σκηνοθέτης: Lila Neugebauer (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence,
Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου (Apple TV+)

Μία μηχανικός του αμερικάνικου στρατού (Jennifer Lawrence) θα επιστρέψει στο σπίτι της μετά από την υπηρεσία της στο Αφγανιστάν, έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό που προκλήθηκε από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού. Όπως είναι φυσικό η ταινία θα καταπιαστεί με την περίπτωση της διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD).

The Lair
Σκηνοθέτης: Neil Marshall (The Descent)
Πρωταγωνιστούν: Charlotte Kirk, Jonathan Howard, Jamie Bamber
Πρεμιέρα: 28 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Όταν μία πιλότος του Ηνωμένου Βασιλείου καταρριφθεί κάπου στο Αφγανιστάν, θα βρει καταφύγιο σε μία εγκαταλελειμμένη υπόγεια εγκατάσταση. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με τερατόμορφα όντα, προϊόν βιολογικών πειραμάτων με εξωγήινους οργανισμούς. Τι άλλο να θελήσει κανείς από μία σεναριακή βάση προκειμένου να προσθέσει κατευθείαν την ταινία στο πρόγραμμά του; Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Neil Marshall έχει (πάρα) πολλά χρόνια να βγάλει κάτι αξιόλογο, με την τελευταία του πραγματικά καλή ταινία να είναι το The Descent του 2005.

Blockbuster, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Είναι ολίγον τι ειρωνικό να βλέπουμε το Netflix να μας φέρνει μία κωμική σειρά που περιστρέφεται γύρω από το κλείσιμο των Blockbusters (η πάλαι ποτέ τεράστια επιχείρηση ενοικίασης ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών στην Αμερική) δεδομένου ότι η συνδρομητική υπηρεσία ήταν ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές που την οδήγησε στην χρεοκοπία. Αισθήματα ενοχής ή σαρκασμού για την υπεροχή της (ή και τίποτα από τα δύο;).

Wednesday, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου (Netflix), 8 επεισόδια

Ο Tim Burton φαντάζει ως ο ιδανικός δημιουργός για το Wednesday, την καινούρια σειρά του Netflix που θα αποτελεί μία νέα εκδοχή της εκκεντρικής οικογένειας Addams. Σε μία πολύ πρώτη εικόνα η Jenna Ortega δείχνει ιδανική για τον ρόλο της Wednesday Addams, στην οποία και θα επικεντρώνεται η σειρά, ενώ έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε και την Catherine Zeta-Jones ως Morticia Addams, μία ιδιαίτερα συμπαθής ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια είχε αραιώσει σε μεγάλο βαθμό τις εμφανίσεις της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Cine-TV Νέα

Τεράστια διόγκωση του “σύμπαντος” του The Walking Dead

Μέσα από ένα teaser, η συνδρομητική υπηρεσία του AMC έδειξε συγκεντρωτικά τις βλέψεις της για μία εκτενέστατη εκμετάλλευση του franchise του The Walking Dead, υποσχόμενη ότι το τέλος της βασικής σειράς δεν θα είναι παρά μόνο η αρχή.

Στο trailer βλέπουμε εικόνες από την όγδοη σεζόν του Fear the Walking Dead παράλληλα με τρία νέα spin-offs τα οποία θα είναι τα εξής:

The Walking Dead: Dead City – θα επικεντρώνεται στους χαρακτήρες των Maggie (Lauren Cohan) και Negan (Jeffrey Dean Morgan)Daryl Dixon – προφανώς θα περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα, υποδυόμενος φυσικά από τον Norman ReedusRick & Michonne – θα επαναφέρει δύο βασικούς χαρακτήρες της σειράς, υποδυόμενοι βέβαια από τους Andrew Lincoln και Danai Gurira.

Ακυρώθηκε η animated σειρά του Shenmue

Δυστυχώς, το Shenmue: The Animation ακυρώθηκε έπειτα από την πρώτη σεζόν του, η οποία είχε προβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με αναφορές, η 2η σεζόν είχε ήδη ξεκινήσει την παραγωγή, αλλά όπως έγινε γνωστό τελικά δεν θα ολοκληρωθεί. Ευελπιστούμε ότι αυτό δεν αφήνει υπόνοιες για την ανάπτυξη του Shenmue 4 (το οποίο βέβαια έτσι κι αλλιώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά ευελπιστούμε ότι βρίσκεται στην παραγωγή). Μπορεί το Shenmue 3 να ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό, αλλά και πάλι θα θέλαμε να δούμε κάποια στιγμή την κατάληξη της ιστορίας του Ryo Hazuki.

Το The Medium θα μεταφερθεί ως μία τηλεοπτική σειρά

Ακόμα ένα βιντεοπαιχνίδι προστίθεται στη λίστα με τις τηλεοπτικές μεταφορές. Η πολωνική Bloober Team ανακοίνωσε πως το The Medium θα μεταφερθεί ως μία σειρά, επιμελημένη από τον Tomasz Bagiński, ένας δημιουργός που στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος ως executive producer στο τηλεοπτικό The Witcher ενώ έχει εμπειρία και ως σκηνοθέτης σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους.

Θα λέγαμε ότι το The Medium αποτελεί έναν ιδανικό καμβά για μία σειρά στο είδος των ψυχολογικών θρίλερ. Το παιχνίδι της πολωνικής εταιρίας μπορεί να μην τάραξε τα νερά, αλλά σίγουρα ήταν μία αξιόλογη περίπτωση του είδους.

Ξεκίνησαν ήδη τα γυρίσματα για το Avatar 4

Μπορεί να χρειάστηκαν 13 χρόνια για να επανέλθει το franchise του Avatar, αλλά φαίνεται πλέον πως η παραγωγή της πλήρους διόγκωσής του έχει πάρει, για τα καλά, φόρα. Η δεύτερη ταινία, το Avatar: The Way of Water, αναμένεται να προβληθεί στα μέσα του Δεκεμβρίου, και όπως φαίνεται οι ιθύνοντες είναι τόσο σίγουροι για την επιτυχία του ώστε να έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της τέταρτης ταινίας (η τρίτη γυρίστηκε ταυτόχρονα με το The Way of Water). Σύμφωνα με τον producer Jon Landau, το πρώτο μέρος της τέταρτης ταινίας έχει ήδη γυριστεί.

Σε δηλώσεις του o Jon Landau ανέφερε ότι κάθε νέα ταινία θα μας συστήνει από έναν καινούριο πολιτισμό, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι οι προηγούμενοι θα περνάνε στο παρασκήνιο. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει πλάνο για συνολικά τέσσερις νέες ταινίες (συμπεριλαμβανομένου του The Way of Water) με το Avatar 5 να έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2028.

The post Cine-TV #238 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, the walking dead, super mario, the witcher, resident evil, jack black, eva green, will smith, jennifer lopez, josh duhamel, jennifer lawrence, tim burton, walking dead, sonic, super, mario, bros, movie, dota, blood, witcher, halo, fallout, effect, aaron, movies, jack, black, bay, animation, ryan, wright, sequel, eva, green, smith, foster, apple, jason, jennifer, lopez, josh, duhamel, amazon, sebastian, florence, lady, tommy, david, john, cam, Χριστούγεννα, δραση, night, βομβα mall, howard, netflix, χρεοκοπια, wednesday, tim, burton, νέα, amc, franchise, fear, city, maggie, jeffrey, team, avatar, water, ιθύνοντες, σημαίνει, gameover, κινηση στους δρομους, Ελιζαμπεθ Τειλορ, στρατος, Καλή Χρονιά, Charles Addams, live, eva green, jennifer lawrence, burton, χιονια, the walking dead, χριστουγεννιατικα, walking dead, dota, αφγανισταν, εικονες, εμπορικη, ηθοποιος, θριλερ, παιχνιδια, προγραμμα, ταινιες, τηλεοραση, ωρα, jennifer lopez, ryan, super mario, αρδην, βρισκεται, γινει, γιατροι, γονεις, γυρισματα, δηλωσεις, δειχνει, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκρηξη, επιτυχια, ερχεται, ειδος, υπηρεσια, ιθύνοντες, εικονα, μηνες, μηχανικος, ναδιρ, νεες ταινιες, ομαδα, οικογενεια, οφελος, πειρατες, πιλοτος, ρωγμες, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συντομα, σειρα, σπιτι, σχεδια, τρια, τριτη, φευγοντας, φυσικα, φυσικο, φορα, οντα, aaron, avatar, green, amc, animation, super, bay, black, blood, cam, water, sequel, city, duhamel, david, effect, eva, εμφανισεις, fallout, fear, florence, foster, franchise, jack, gameover, john, halo, howard, ιδανικο, ιδιαιτερα, jack black, jason, joy, josh duhamel, jennifer, josh, lady, lopez, mario, maggie, netflix, night, παιχνιδι, resident evil, movie, sebastian, sonic, σημαίνει, smith, σωστο, taylor, team, the witcher, tim, tim burton, tommy, υπεροχη, wednesday, wright, will smith, witcher, bros, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα