Cine-TV #221

Πέρα από τα trailers της εβδομάδας, προέκυψαν και πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα νέα. Ενδιαφέρον προκαλεί η δημιουργία μίας animated σειράς στον κόσμο του Lord of the Rings, καταδεικνύοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα που επικρατεί για τα δικαιώματα του franchise (άλλα για την ανάπτυξη ταινιών, άλλα για βιντεοπαιχνίδια, άλλα για animations αν καταλαβαίνουμε

καλά τώρα). Δεν θα πούμε όχι πάντως στην ανάπτυξη του μεγαθηρίου του Tolkien μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αν και η αποτύπωση που έγινε με τη θρυλική τριλογία του Peter Jackson έχει αφήσει τόσο ανεξίτηλο το σημάδι της, που αμφιβάλουμε αν θα δούμε πραγματικά φρέσκιες εικόνες.

Στα υπόλοιπα έχουμε μία σχετική περιέργεια (ή ανησυχία καλύτερα) για το πώς θα μπορούσε να μεταφερθεί το franchise του Alien σε μία τηλεοπτική σειρά, καταφέρνοντας να χτίσει και να διατηρήσει το σασπένς μέσα από ποικίλα επεισόδια. Άλλωστε και το πρόσφατο All of Us Are Dead έδειξε ότι μία σειρά με παρόμοια θεματική, ανεξάρτητα αν έχει υψηλά στάνταρτ παραγωγής, είναι δύσκολο να διατηρήσει την ένταση έπειτα από τις 3, 4 ώρες (κάτι που φυσικά ισχύει και για το ιδιαίτερα κουραστικό Walking Dead).

Trailers

Elvis
Σκηνοθέτης: Baz Luhrmann (The Great Gatsby)
Πρωταγωνιστούν: Austin Butler, Tom Hanks, Helen Thomson
Πρεμιέρα: 24 Ιουνίου (Αμερική)

Μία νέα βιογραφική ταινία για τη ζωή του Elvis Presley, επικεντρωμένη στη νεότερη ηλικία του και την αρχή της σταδιοδρομίας σε ένα σύμβολο της rock ‘n roll. Στον ρόλο του Elvis θα δούμε τον Austin Butler ενώ τον μάνατζέρ του, Colonel Tom Parker, θα υποδυθεί ο Tom Hanks.

Deep Water
Σκηνοθέτης: Adrian Lyne (Jacob’s Ladder)
Πρωταγωνιστούν: Ana de Armas, Ben Affleck
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (Peacock)

Το παντρεμένο ζευγάρι του Deep Water μάλλον δεν έχει και την καλύτερη σχέση καθώς ο σύζυγος (Ben Affleck) αφήνει τη γυναίκα του (Ana de Armas) να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις προκειμένου να αποφευχθεί το διαζύγιο. Όταν οι εραστές της αρχίσουν να εξαφανίζονται, ο ίδιος θα αποτελέσει τον βασικό ύποπτο. Αν μη τι άλλο άκρως ενδιαφέρουσα η επιστροφή του Adrian Lyne στα σκηνοθετικά καθήκοντα, έχοντας στο βιογραφικό του τα Jacob’s Ladder (1990) και 9½ Weeks (1986), μεταξύ άλλων.

Windfall
Σκηνοθέτης: Charlie McDowell (The Discovery)
Πρωταγωνιστούν: Lily Collins, Jesse Plemons, Jason Segel
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (Netflix)

Η απλοϊκή περιγραφή του Windfall αναφέρει πως όταν ένα ευκατάστατο ζευγάρι πάει στο εξοχικό του, θα βρεθεί μπροστά από έναν διαρρήκτη. Η επίσημη περιγραφή κατατάσσει την ταινία ως χιτσκοκικό θρίλερ, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο υψηλές σεναριακές προσδοκίες.

Chip ‘n Dale: Rescue Rangers
Σκηνοθέτης: Akiva Schaffer (The Watch)
Πρωταγωνιστούν: John Mulaney, Andy Samberg, Kiki Layne, Will Arnett, Eric Bana, J.K. Simmons, Seth Rogen
Πρεμιέρα: 20 Μαΐου (Disney+)

Το Chip ‘n Dale υπήρξε μία αγαπημένη animated σειρά της Disney, εντούτοις, οι συμπαθέστατοι σκίουροι-πρωταγωνιστές της έφυγαν από το προσκήνιο για περισσότερα από 30 χρόνια. Η νέα μόδα θέλει φυσικά διάφορα παλιότερα animations να επιστρέφουν ως υβρίδια live-action και CGI, κάτι από το οποίο δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και οι Chip και Dale.

Το ενδιαφέρον βέβαια αυτής της περίπτωσης έχει να κάνει με την αυτογνωσία της ταινίας, καθώς το σενάριο σπάει τον τέταρτο τοίχο, αποδίδοντας τους Chip και Dale ως χαρακτήρες που βρίσκονται στον δικό μας κόσμο και γνωρίζουν ότι ήταν πρωταγωνιστές στη διάσημη animated σειρά. Μάλιστα, ο Chip έρχεται ως ένα παραδοσιακό δισδιάστατο καρτούν ενώ ο Dale μάς ενημερώνει στο trailer ότι έκανε εγχείρηση αλλαγής τεχνοτροπίας, όντας πλέον CGI. Παρότι δεν είμαστε φαν αυτής της live-action/ CGI μανίας της Disney, ίσως ο αυτοσαρκαστικός τόνος της ταινίας δώσει κάτι ενδιαφέρον.

Pieces of Her, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 4 Μαρτίου (Netflix), 8 επεισόδια

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Karin Slaughter το Pieces of Her αναμένεται να ξεκινήσει με μία δυνατή εισαγωγή. Σύμφωνα με την περιγραφή η Laura Oliver (Toni Collette) θα συναντηθεί με την κόρη της, Andy (Bella Heathcote) σε ένα επαρχιακό εστιατόριο, όπου ξαφνικά θα αρχίσουν να πέφτουν πυροβολισμοί. Η Andy θα υποστεί ένα ισχυρό σοκ, όχι όμως για τον λόγο που θα περίμενε κανείς, καθώς θα αντικρίσει τη μητέρα της να εξοντώνει τον δράστη με χαρακτηριστική ευκολία και ψυχρότητα.

Cine-TV Νέα

Το κινηματογραφικό Sonic θα επεκταθεί και σε μία τηλεοπτική σειρά

Μπορεί το Sonic the Hedgehog 2 να απέχει δύο μήνες από την πρεμιέρα του, αλλά ήδη η Paramount έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την επέκταση του franchise σε μεγάλη και μικρή οθόνη. Αφού μάθαμε ότι ήδη βρίσκεται στα πρώτα στάδια της παραγωγής η τρίτη ταινία, πλέον έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται μία spin-off σειρά που θα βασίζεται στον χαρακτήρα του Knuckles. Όπως και στην ταινία έτσι και εδώ τη φωνή του συγκεκριμένου αντι-ήρωα θα δίνει ο Idris Elba.

Ετοιμάζεται νέα ταινία Star Trek

Ο J.J. Abrams θα είναι για τέταρτη φορά παραγωγός σε ταινία Star Trek, η οποία θα αποτελεί συνέχεια των ταινιών όπου είχαμε δει τον Chris Pine στον ρόλο του James Kirk. Η πρώτη ταινία του sci-fi reboot προβλήθηκε το 2009 με σχετική επιτυχία, οδηγώντας σε δύο ακόμα sequel με τα Star Trek Into Darkness (2013) και Star Trek Beyond (2016), οι οποίες αποτελούσαν γενικά αξιοπρεπείς περιπτώσεις sci-fi ταινιών (σχόλιο βέβαια που προέρχεται από μη γνώστη του σύμπαντος…).

Οι βασικοί ηθοποιοί αυτών των ταινιών (Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban κ.λπ.) θα επιστρέψουν ως το πλήρωμα του Enterprise στην τέταρτη εξόρμησή του.

Πληροφορίες για το τηλεοπτικό Alien

Ως γνωστόν το Alien αναμένεται να μεταφερθεί σε μία τηλεοπτική σειρά. Μέσω δηλώσεων υψηλόβαθμου στελέχους του συνδρομητικού καναλιού FX, έγινε γνωστό πως το σενάριο θα διαδραματίζεται 70 χρόνια πριν την πρώτη ταινία, αποτελώντας ουσιαστικά prequel του franchise (συμπεριλαμβανομένου του Prometheus). Δεδομένου ότι στο Alien του 1979 η ανθρωπότητα ερχόταν σε πρώτη επαφή με την εξωγήινη μορφή αναρωτιόμαστε πώς θα ενσωματώσουν την εμβληματική μορφή των aliens στην ιστορία.

Το Lord of the Rings θα έρθει και σε animated σειρά

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει με τα δικαιώματα των βιβλίων του J.R.R. Tolkien γιατί ούτε το ίδιο το Tolkien Estate μπορεί να μην είναι σε θέση να βγάλει άκρη. Όπως έγινε γνωστό πάντως, οι New Line Cinema και Warner Bros. Animation αναπτύσσουν μία animated σειρά, ονόματι “The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim”, η οποία αναμένεται να προβληθεί τον Απρίλιο του 2024.

Η σειρά θα διαδραματίζεται δύο αιώνες πριν τα γεγονότα του The Hobbit και θα επικεντρώνεται στην ιστορία του Helm Hammerhand, τον τότε βασιλιά του Rohan, περιέχοντας επίσης την ιστορία του χτισίματος του Helm’s Deep. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Kenji Kamiyama, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το πρόσφατο Blade Runner: Black Lotus.

Το Bioshock θα έρθει στο Netflix

Το Netflix ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με την Take-Two, έχει αναλάβει την παραγωγή μίας ταινίας που θα βασίζεται στο Bioshock. Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο μέχρι στιγμής, αλλά υποθέτουμε ότι θα έχει πλέον περισσότερες ελπίδες να υλοποιηθεί το εγχείρημα και να μην καταλήξει σε ακύρωση όπως είχε συμβεί παλιότερα, όταν είχε ανακοινωθεί ότι ο Gore Verbinski είχε αναλάβει την ανάπτυξη της ταινίας.

Ο John Cena θα πρωταγωνιστήσει στο Coyote vs. Acme

Κι όμως, ούτε το αγαπημένο animation των Looney Tunes θα μπορούσε να ξεφύγει από τη μεταφορά του σε μία live-action/ CGI ταινία. Οι Coyote και Roadrunner θα επανέλθουν σε μία ταινία, η οποία δεν έχουμε ιδέα πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί για να αξιοποιήσει κατάλληλα το άσπονδο δίδυμο.

Όπως έγινε γνωστό ο John Cena θα πρωταγωνιστεί, ως ο διευθυντής της Acme, της εταιρίας δηλαδή που το Coyote θα μηνύσει επειδή του έχει δώσει πολλάκις ελαττωματικά προϊόντα. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Dave Grene (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows).

Νέες πληροφορίες για το Stranger Things

Παρότι το Stranger Things είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix, ο προγραμματισμός του φαίνεται ελαφρώς να… πάσχει. Η τρίτη σεζόν ήρθε με διαφορά δύο ετών από τη δεύτερη ενώ η τέταρτη σεζόν έρχεται τρία χρόνια έπειτα από την προηγούμενη και μάλιστα κομμένη σε δύο τμήματα, όπως πλέον ανακοινώθηκε.

Το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν θα προβληθεί στις 27 Μαΐου με το δεύτερο να έρχεται λίγο αργότερα στη 1 Ιουλίου. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι θα μπει στην παραγωγή και η πέμπτη σεζόν, η οποία θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος της σειράς.

Ανακοινώθηκε ο πρώτο σημαντικός ρόλος του τηλεοπτικού Fallout

Μερικές εβδομάδες πριν είχε γίνει γνωστό πως το Amazon ετοιμάζει μία παραγωγή βασισμένη στο εξαιρετικό (με εξαιρέσεις βέβαια) post-apocalyptic franchise του Fallout. Πλέον γνωρίζουμε ότι ένας από τους βασικούς ηθοποιούς θα είναι ο Walton Goggins, γνωστός από τους ρόλους του στα Justified (2010-2015) και The Hateful Eight (2015), μεταξύ άλλων.

The post Cine-TV #221 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, lord of the rings, walking dead, elvis presley, eric bana, star trek, zoe saldana, john cena, νέα, franchise, jackson, alien, σασπένς, butler, ιουνίου, elvis, rock, ana, water, jason, chip, john, eric, μαΐου, disney, cgi, netflix, laura, σοκ, sonic, hedgehog, star, trek, james, reboot, sequel, zachary, zoe, urban, cinema, warner, bros, animation, hobbit, blade, runner, black, lotus, tunes, mutant, ninja, amazon, fallout, gameover, βιογραφικο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, live, Star Trek Η σειρά, τελος του κοσμου, john cena, γυναικα, γωνιες, εικονες, ηθοποιοι, θριλερ, μητερα, μοδα, υβριδια, amazon, cgi, cinema, james, runner, star, urban, εξαιρεσεις, εβδομαδες, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δευτερο, δωσει, διδυμο, εγινε, εγχειρηση, εγχειρημα, ενδιαφεροντα, επιτυχια, ερχεται, ετων, ζωη, ιδεα, ιδιο, ηλικια, ισχυει, λογο, μαΐου, μηνες, μορφη, οθονη, οντας, ουσιαστικα, πεμπτη, πρωταγωνιστες, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, σοκ, σχεδια, τονος, τρια, τριτη, φυσικα, φωνη, φορα, ωρες, αιωνες, alien, ana, animation, black, blade, butler, water, chip, sequel, δικαιωματα, disney, elvis, εξοχικο, elvis presley, επεισοδια, eric bana, eric, fallout, franchise, gameover, john, hedgehog, hobbit, ιδιαιτερα, ιουνίου, jackson, jason, laura, lord of the rings, lotus, μπροστα, mutant, netflix, ninja, πληροφοριες, rock, reboot, σασπένς, sonic, star trek, trek, tunes, warner, bros, zachary, ζευγαρι, zoe saldana, zoe
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over