Cine-TV #198

Από τα νέα της εβδομάδας περισσότερη εντύπωση μας έκανε το remake του ιστορικού Night of the Living Dead, μέσα από ένα animation που δείχνει να επιχειρεί να επαναφέρει πιστότατα το πρωτογενές υλικό. Η τεχνοτροπία του Night of the Animated Dead, βάσει του trailer, δείχνει κάπως… παρωχημένη ενώ επίσης δεν αντιλαμβανόμαστε πώς θα μπορούσε να εμπλουτίσει

την εμπειρία της αρχικής ταινίας. Ίσως και να βγούμε λάθος βέβαια. Κάτι μας λέει όμως ότι θα είναι τόσο αχρείαστο ως remake όσο και το live action remake του 1990.

Trailers

Prisoners of the Ghostland
Σκηνοθέτης: Sion Sono (Red Post on Escher Street)
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Sofia Boutella, Bill Mosley, Nick Cassavetes
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένας διαβόητος εγκληματίας, απλά ονομασμένος ως Hero (Nicolas Cage), θα σταλεί παρά τη θέλησή του στην ιδιαίτερα επικίνδυνη πόλη Samurai Town, προκειμένου να σώσει την απαγμένη υιοθετημένη εγγονή του Κυβερνήτη (Bill Mosley). Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει για τον Hero καθώς ένα κολάρο στον λαιμό του είναι προγραμματισμένο να εκραγεί σε πέντε μέρες, εάν ως τότε δεν έχει επιστρέψει με τον στόχο του.

Ολίγη από Escape from New York (1981), με John Wick (2014), με μπόλικο Nicolas Cage.

Worth
Σκηνοθέτης: Sara Colangelo (The Kindergarten Teacher)
Πρωταγωνιστούν: Michael Keaton, Stanley Tucci, Amy Ryan
Πρεμιέρα: 3 Σεπτεμβρίου (Netflix)

Το Worth θα επαναφέρει στο προσκήνιο την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, εστιάζοντας στο θέμα των αποζημιώσεων για τους συγγενείς των θυμάτων. Η ταινία θα επικεντρωθεί στον Kenneth Feinberg (Michael Keaton) και στην ιδιαίτερα δύσκολη και “άχαρη” ευθύνη που ανέλαβε να κοστολογήσει την αξία των διαφόρων ζωών που χάθηκαν.

The Witcher: Nightmare of the Wolf
Σκηνοθέτης: Kwang Il Han (πρώτη ταινία)
Πρωταγωνιστούν: Theo James (Vesemir), Lara Pulver (Tetra), Graham McTavish (Deglan)
Πρεμιέρα: 23 Αυγούστου (Netflix)

Το Netflix επεκτείνει το σύμπαν του Witcher, φέρνοντάς μας σύντομα μία animated ταινία που θα έχει τον ρόλο του prequel της τηλεοπτικής σειράς. Στο animation θα δούμε τον Vesemir (ο μέντορας του Geralt) στα νεότερα χρόνια του, εξασκώντας το επάγγελμα του witcher. Να θυμίσουμε ότι η 2η σεζόν της live action σειράς αναμένεται να προβληθεί στις 17 Δεκεμβρίου και θα αποτελείται από 8 επεισόδια.

Night of the Animated Dead
Σκηνοθέτης: Jason Axinn (To Your Last Death)
Πρωταγωνιστούν: Josh Duhamel, Dule Hill, Katharine Isabelle
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Το Night of the Animated Dead θα επιχειρήσει να μεταφέρει ένα πιστό remake του ιστορικού Night of the Living Dead (1968), σε μία παραγωγή που φαίνεται “ελαφρώς” αχρείαστη στη σύλληψή της, όσον αφορά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος, ακόμα και για τα δεδομένα ενός remake.

Midnight Mass, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 24 Σεπτεμβρίου (Netflix), 7 επεισόδια

Το Midnight Mass θα διαδραματίζεται σε μία απομονωμένη κοινότητα ενός μικρού νησιού, όπου επικρατούν πολλές ανισότητες μεταξύ των κατοίκων της, οι οποίες θα οξυνθούν με την επιστροφή ενός ατιμασμένου νεαρού άντρα και την άφιξη ενός χαρισματικού ιερέα. Τις εντάσεις δεν θα βοηθήσει η εμφάνιση μίας σειράς από ανεξήγητα θαύματα που θα συμπέσουν με τον ερχομό του ιερέα.

Τη νέα μίνι σειρά του Netflix έχει επιμεληθεί ο Mike Flanagan, γνωστός για τα The Haunting of Hill House (2018) και The Haunting of Bly Manor (2020), δύο άλλες μίνι horror σειρές του Netflix που έπεφταν σε αρκετά φλύαρα μονοπάτια, θα έλεγε κανείς ώστε να δικαιολογήσουν τη διάρκειά τους. Ας ελπίσουμε ότι ο Flanagan έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία ώστε να αποφύγει παρόμοια μονοπάτια.

Impeachment: American Crime Story, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 7 Σεπτεμβρίου (FX), 10 επεισόδια

Σαν να άργησε κι όλας να βγει σε ταινία ή σειρά η ιστορία του ερωτικού σκανδάλου σχετικά με τον Bill Clinton και την Monica Lewinsky, αλλά τελικά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τη δούμε στην οθόνη ως μία μίνι σειρά από το FX. Στον ρόλο του Bill Clinton θα δούμε έναν αγνώριστο Clive Owen ενώ την Monica Lewinsky θα υποδυθεί η Elizabeth Feldstein, γνωστότερη από το Booksmart (2019).

What We Do in the Shadows, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 2 Σεπτεμβρίου (FX), 10 επεισόδια

Σύντομα επιστρέφει η ιδιαίτερα έξυπνη mockumentary σειρά που ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων βαμπίρ (τριών συμβατικών και ενός ενεργειακού δηλαδή). Παράλληλα έγινε γνωστό πως ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως για την τέταρτη σεζόν.

Cine-TV Νέα

Ο Idris Elba θα είναι η φωνή του Knuckles στο νέο κινηματογραφικό Sonic

Όπως ήταν φυσικό δεν θα γινόταν να βγει sequel της ταινίας Sonic the Hedgehog (2020) χωρίς να προστεθεί και ο αγαπητός Knuckles. Ο Idris Elba επιλέχθηκε για να δανείσει τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του αντίζηλου του Sonic ενώ στην αναμονή είμαστε για τον ηθοποιό που θα δώσει τη φωνή του στον Tails. Το sequel θα δει την επιστροφή και των περισσότερων ηθοποιών της πρώτης ταινίας, όπως οι James Marsden, Tika Sumpter και βέβαια ο Jim Carrey ως dr. Robotnik.

Ο Alex Proyas ετοιμάζει σειρά βασισμένη στο Dark City

Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, μέσω συνέντευξής του στο Bloody Disgusting έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης μίας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στη neo-noir ταινία Dark City (1998), το σενάριο και τη σκηνοθεσία της οποίας είχε επιμεληθεί ο ίδιος.

Το reboot του Home Alone θα έρθει στις 12 Νοεμβρίου στο Disney+

Θα ήταν θεμιτό να ρωτήσει κάποιος γιατί να χρειάζεται reboot μία ταινία σαν το Home Alone (1990), η οποία παραμένει μία αγαπημένη ταινία για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Μία τέτοια ερώτηση όμως μάλλον θα ήταν ρητορική καθώς, όπως έχει αποδείξει η Disney, δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ κανένα franchise της στην ησυχία του.

Το ονομασμένο ως Home Sweet Home Alone (ελπίζουμε να ξανασκεφτούν τον τίτλο) θα προβληθεί στις 12 Νοεμβρίου στη συνδρομητική υπηρεσία του αμερικάνικου κολοσσού και θα πρωταγωνιστεί ο Archie Yates, γνωστός από το Jojo Rabbit (2019), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Dan Mazer (Dirty Grandpa).

Η Disney έδωσε το ok για το sequel του Cruella

Το origin story της Cruella de Vil, της villainess από το The Hundred and One Dalmatians, αποδείχθηκε τελικά μία καλή εμπορική επιτυχία για την Disney κι ας προβλήθηκε εν μέσω πανδημίας. Ίσως να παρατήρησαν και κάποια αύξηση σε συνδρομητές στο Disney+ κατά την ταυτόχρονη διάθεσή του με τις κινηματογραφικές προβολές. Όπως είναι φυσικό η Emma Stone θα επανέλθει στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

The post Cine-TV #198 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα