Cine-TV #197

Είναι ενδιαφέρον ότι μία τόσο χλιαρή (και κακή βέβαια θα μπορούσε κανείς να την πει) ταινία σαν το Venom κατάφερε να κερδίσει τόσο πολύ την εκτίμηση του κοινού. Ένα -σχεδόν- outsider που μπόρεσε να ξεπεράσει πολύ πιο ηχηρές παραγωγές (τύπου Justice League). Ίσως αποτελεί μία ακόμα ένδειξη πως η παρουσία ενός “cool” χαρακτήρα, λίγο διαφορετικού από τα συνηθισμένα (όντας στα όρια αντι-ήρωα και villain), αρκεί για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Παρόμοια επιτυχία άλλωστε είχε σημειώσει και το Joker

(2019) αν και εκεί σίγουρα είχε βοηθήσει η ύπαρξη ενός εκ των πλέον δημοφιλέστερων comic villain στο επίκεντρο της ιστορίας (για να μην αναφέρουμε τη σημαντικότατη ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο ταινιών). Τουλάχιστον αυτές οι δύο επιτυχίες δεν έχουν ακόμα οδηγήσει το Hollywood σε κάποιον παροξυσμό παραγωγής ταινιών έχοντας στο προσκήνιο villains και αντι-ήρωες. Όχι ακόμα…

Trailers

Venom: Let There Be Carnage
Σκηνοθέτης: Andy Serkis (Mowgli: Legend of the Jungle)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomie Harris
Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου

Παρά τις κάκιστες κριτικές που έλαβε το πρώτο Venom (2018), το κοινό φαίνεται πως είχε αντίθετη γνώμη καθώς αποδείχτηκε μία τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Η αλλαγή του σκηνοθέτη ίσως βοηθήσει το sequel να πετύχει και στο σκέλος των κριτικών, καθώς η επιτυχία προς τα ταμεία είναι εξαρχής σε καλό δρόμο αφού έχει συμπεριλάβει τον γνωστότερο εχθρό του Venom, στο πρόσωπο του Carnage (Woody Harrelson).

Cry Macho
Σκηνοθέτης: Clint Eastwood (The Mule)
Πρωταγωνιστούν: Clint Eastwood, Eduardo Minett, Natalia Traven
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου (HBO Max)

Ο Clint Eastwood στα 91 χρόνια δεν έχει σταματημό καθώς σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο Cry Macho, ως ο Mike Milo, ένας πάλαι ποτέ σταρ του ροντέο που θα αναλάβει να εντοπίσει και να φέρει πίσω τον γιο ενός πρώην αφεντικού του, ο οποίος βρίσκεται στο Μεξικό.

Copshop
Σκηνοθέτης: Joe Carnahan (The A-Team)
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder, Toby Huss
Πρεμιέρα: 17 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Ο Teddy Murretto (Frank Grillo), ένας ταλαντούχος απατεώνας, θα επιχειρήσει να ξεφύγει από έναν πληρωμένο δολοφόνο -στο πρόσωπο του Bob Viddick (Gerard Butler)- με την ύστατη λύση για να σώσει τη ζωή του να την εντοπίζει στον εκούσιο εγκλεισμό του σε ένα κελί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μίας μικρής κωμόπολης. Ο Viddick δεν θα αργήσει να βρεθεί εκεί, όμως στο κατόπι του στόχου του θα βρεθεί ένας ακόμα πληρωμένος δολοφόνος, περιπλέκοντας την κατάσταση.

Η απλή σεναριακή συνταγή σε συνδυασμό με τις σκηνές που παρακολουθούμε στο trailer σχηματίζει την εικόνα μίας ταινίας που δείχνει σαν να βγήκε από τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του 80. Ίσως καταφέρει να προσφέρει και την ίδια ανόθευτη διασκέδαση.

Don’t Breathe 2
Σκηνοθέτης: Rodo Sayagues (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Stephen Lang, Madelyn Grace, Brendan Sexton III
Πρεμιέρα: 13 Αυγούστου

Η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του πρώτου Don’t Breathe (2016) δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σε ένα sequel, κάτι που βέβαια έχει γίνει εδώ και καιρό κανόνας για πολλές περιπτώσεις horror ταινιών, συνήθως χαμηλού budget. To Don’t Breathe 2 θα διαδραματίζεται οχτώ χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, όπου ο Norman Nordstrom (Stephen Lang) έχει πλέον υπό την προστασία του την εντεκάχρονη Phoenix.

Όταν για άλλη μία φορά διαρρήκτες κάνουν την απόπειρα να ληστέψουν το σπίτι του, ο Norman θα χρειαστεί να ξαναφέρει στην επιφάνεια τις δολοφονικές του ικανότητες, παρά την πλήρη απουσία της όρασής του.

Kate
Σκηνοθέτης: Cedric Nicolas-Troyan (The Huntsman: Winter’s War)
Πρωταγωνιστούν: Mary Elizabeth Winstead, Woody Harrelson, Miku Martineau
Πρεμιέρα: 10 Σεπτεμβρίου (Netflix)

Η Mary Elizabeth Winstead υποδύεται την Kate, μία δολοφόνο που μαθαίνει ότι έχει 24 ώρες ζωής, έπειτα από τον δηλητηριασμό της. Μόνος της στόχος πλέον ο εντοπισμός του δράστη στους δρόμους του Τόκυο, ένα κυνηγητό που θα τη φέρει αντιμέτωπη με τη Yakuza. Εν ολίγοις, μία από αυτές τις ταινίες που η ποιότητά της το πιθανότερο θα κριθεί αποκλειστικά από την απόδοση των σκηνών δράσης.

Y: The Last Man, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Σεπτεμβρίου (FX)

Το Y: The Last Man θα βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Vertigo, μεταφέροντάς μας σε έναν post-apocalyptic σύγχρονο κόσμο που θα δημιουργηθεί έπειτα από τον στιγμιαίο και ταυτόχρονο θάνατο όλου του ανδρικού πληθυσμού της Γης. Η ιστορία θα επικεντρώνεται στην περιπέτεια του Yorick (Ben Schneter) -ο μοναδικός άντρας επιζών- και στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την κοινωνία στο πλευρό της μητέρας του, Jennifer Brown (Diane Lane), η οποία τυγχάνει να είναι και η νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

La Casa De Papel, 5η σεζόν
Πρεμιέρα: 3 Σεπτεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Η ανέλπιστη επιτυχία του La Casa De Papel κατάφερε να διογκώσει την ισπανική σειρά σε πέντε σεζόν και σε ολοένα και πιο απίθανες καταστάσεις (με την καλή ή κακή έννοια μάλλον να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, κρίνοντας από την επιτυχία της). Η σειρά αποδείχθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές του Netflix και η δεύτερη πιο δημοφιλής σειρά με γλώσσα διαφορετική των αγγλικών (την πρώτη θέση την έχασε από το Lupin).

Σημειωτέον ότι η πέμπτη σεζόν θα χωριστεί σε δύο μέρη, όπου τα πρώτα πέντε επεισόδια θα προβληθούν στις 3 Σεπτεμβρίου και τα επόμενα πέντε στις 3 Δεκεμβρίου, οδηγώντας τη σειρά στο οριστικό φινάλε.

Cine-TV Νέα

Στην παραγωγή η νέα ταινία του David Cronenberg με γυρίσματα στην Ελλάδα

Έπειτα από απουσία επτά ετών, ο David Cronenberg επιστρέφει στα σκηνοθετικά καθήκοντα με το Crimes of the Future, το σενάριο του οποίου υπογράφει ο ίδιος. Η ταινία θα μας μεταφέρει στο κοντινό μέλλον όπου “η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο τεχνητό περιβάλλον που την περιτριγυρίζει, προκαλώντας μία μεταμόρφωση και αλλοίωση της βιολογικής υπόστασής της. Ορισμένοι αποδέχονται και αγκαλιάζουν αυτήν την μετάβαση στον μετανθρωπισμό ενώ άλλοι προσπαθούν να εναντιωθούν”.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν εξολοκλήρου στην Αθήνα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Viggo Mortensen, Lea Seydoux και Kristen Stewart ενώ θα συμμετέχουν και οι Γιώργος Καραμίχος και Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ορίστηκε η ημερομηνία προβολής του τηλεοπτικού Lord of the Rings

Η Amazon επιβεβαίωσε πως το άκρως αναμενόμενο Lord of the Rings θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022, προβάλλοντας ένα επεισόδιο την εβδομάδα, έναντι της ταυτόχρονης διάθεσης όλων των επεισοδίων. Όπως έγινε γνωστό τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα, υποθέτουμε όμως ότι η περίοδος του post-production (μοντάζ, οπτικά εφέ κ.λπ.) θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Το Lord of the Rings κρατάει αυτήν τη στιγμή το ρεκόρ της πιο ακριβής τηλεοπτικής παραγωγής, φτάνοντας τα $465 εκατομμύρια budget για οκτώ επεισόδια. Η εικόνα που συνοδεύει την είδηση είναι η πρώτη και μοναδική που έχει προβληθεί μέχρι τώρα από τη σειρά.

Το μέλλον του South Park εξασφαλίστηκε για αρκετά χρόνια

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Trey Parker και Matt Stone οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με το MTV Entertainment Studios ώστε το South Park να συνεχιστεί τουλάχιστον έως το 2027, χρονιά στην οποία θα φτάσει την 30η σεζόν του. Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει την ολοκλήρωση 14 ταινιών στον κόσμο του South Park, εκ των οποίων οι δύο πρώτες θα προβληθούν εντός του τρέχοντος έτους, ενώ όλες θα γίνουν διαθέσιμες απευθείας στη streaming υπηρεσία του Paramount+.

The post Cine-TV #197 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα