Cine-TV #187

Μία και μοναδική σημαντική είδηση εντοπίσαμε από τη περασμένη βδομάδα (πέρα από τα διάφορα trailers) για το Cine-TV #187, αλλά ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά στο σκηνικό των συνδρομητικών υπηρεσιών. Με τη συμφωνία του Netflix για την αποκλειστική διάθεση των ταινιών της Sony, η συνδρομητική υπηρεσία αποκτά ένα σημαντικό και μάλλον αναγκαίο όπλο στη φαρέτρα της ώστε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του, ιδίως απέναντι από το αντίπαλο δέος της Disney,

που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Το Disney+ έχει αυτήν τη στιγμή 95 εκατομμύρια συνδρομητές, ένας αρχικός στόχος που θεωρούσε ότι θα έφτανε σε τέσσερα χρόνια αλλά τον κατάφερε σε μόλις 14 μήνες. Από την άλλη πλευρά, το Netflix αυτήν τη στιγμή έχει την πρωτοκαθεδρία με 203 εκατομμύρια συνδρομητές.

Με το Amazon να κάνει τις δικές του επενδύσεις (βρίσκεται στους 150 εκατομμύρια συνδρομητές), οι συνδρομητικές υπηρεσίες ελπίζουμε ότι θα έχουν αυτόν τον υγιή ανταγωνισμό που θα ωθήσει σε πραγματικά ποιοτικές παραγωγές, ιδίως τη στιγμή που ο κινηματογράφος δεν δείχνει να ανακάμπτει γρήγορα. Ίσως να δούμε το θαύμα, και το Netflix να στραφεί και λίγο περισσότερο προς την ποιότητα παρά να είναι επικεντρωμένο στο να βγάζει Χ αριθμό ταινιών και σειρών κάθε μήνα.

Trailers

The Woman in the Window
Σκηνοθέτης: Joe Wright (Darkest Hour)
Πρωταγωνιστούν: Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Wyatt Russell, Bryan Tyree Henry, Jennifer Jason Leigh, Julianne Moore
Πρεμιέρα: 14 Μαΐου (Netflix)

Το The Woman in the Window δείχνει να έρχεται με έντονες επιρροές από το Rear Window (1954), έστω σε πρώτη ανάγνωση, ακολουθώντας την αγοραφοβική ψυχολόγο Anna Fox (Amy Adams), η οποία θα γίνει μάρτυρας της μυστηριώδους εξαφάνισης της γειτόνισσάς της, ένα γεγονός που θα οδηγήσει σε μία σειρά αποκαλύψεων. Ελπίζουμε σε ένα καλοστημένο θρίλερ, ιδίως λόγω του ενδιαφέροντος ensemble ηθοποιών.

Those Who Wish Me Dead
Σκηνοθέτης: Taylor Sheridan (Wind River)
Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Nichola Hoult, Jonny Bernthal, Finn Little
Πρεμιέρα: 7 Μαΐου (Αμερική)

Ένα νεαρό παιδί θα δει τον πατέρα του να δολοφονείται κοντά σε έναν τεράστιο δρυμό, όπου και θα προσπαθήσει να βρει καταφύγιο από τους εκτελεστές. Για καλή του τύχη θα βρεθεί μπροστά στην Hannah Faber (Angelina Jolie), μία βετεράνο δασοφύλακα, που θα πάρει το παιδί υπό την προστασία της. Δεν λέμε ποτέ όχι σε μία action ταινία με πρωταγωνίστρια την Jolie, αλλά ελπίζουμε να έχει να δώσει κάτι πέρα από το -φαινομενικά έστω- κοινότυπο σενάριο.

Cruella
Σκηνοθέτης: Craig Gillespie (I, Tonya)
Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Mark Strong
Πρεμιέρα: 28 Μαΐου (Αμερική)

Το Cruella θα διαδραματίζεται στο Λονδίνο των 70s και θα ακολουθεί την ιστορία της νεαρής σχεδιάστριας μόδας Estella de Vil (Emma Stone), η οποία έχει εμμονή με τις γούνες, ιδίως αυτές των σκυλιών Δαλματίας. Ουσιαστικά, το Cruella θα αποτελεί το origin story της γνωστής villain από τη νουβέλα The Hundred and One Dalmatians (1956) της Dodie Smith, που βέβαια είχε μεταφερθεί με επιτυχία ως animation από την Disney το 1961 καθώς και ως live-action ταινία το 1996 με την Glenn Close στον ρόλο της Cruella.

Ευελπιστούμε ότι η Emma Stone θα υποδυθεί με κατάλληλα ιδιόρρυθμο τρόπο τον κεντρικό χαρακτήρα ώστε να αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για να δούμε την ταινία. Από εκεί και ύστερα ελπίζουμε αυτή η ταινία να μην αποτελεί ένδειξη μίας πιθανής νέας πορείας της Disney, δηλαδή της δημιουργίας origin stories για διάφορους χαρακτήρας των κλασικών animation της. Άλλωστε το υλικό για live-action μεταφορές από κλασικά animations της έχει αρχίσει να στερεύει και ως εκ τούτου πρέπει να βρεθεί κάπως μία νέα φόρμουλα για παραγωγή ταινιών από τον αμερικάνικο κολοσσό.

Mainstream
Σκηνοθέτης: Gia Coppola (Palo Alto)
Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Maya Hawke, Kalena Yiaueki, Johnny Knoxville, Jason Schwartzman
Πρεμιέρα: 7 Μαΐου (διαδικτυακή διανομή)

Η Frankie (Maya Hawke), μία νεαρή κοπέλα, θα επιχειρήσει να γίνει διάσημη youtuber με τη συνδρομή ενός χαρισματικού αγνώστου (Andrew Garfield). Η σκοτεινή πλευρά της viral διασημότητας δεν θα αργήσει να καταστρέψει τις ζωές και των δύο.

Profile
Σκηνοθέτης: Timur Bekmambetov (Wanted)
Πρωταγωνιστούν: Valene Kane, Shazad Latif, Christine Adams
Πρεμιέρα: 14 Μαΐου (Αμερική)

Στο Profile θα δούμε τη δημοσιογράφο Amy Whittaker (Valene Kane) στην έρευνά της σχετικά με τη ριζοσπαστικοποίηση και στρατολόγηση Ευρωπαίων γυναικών από τις δυνάμεις της ISIS. Για να το καταφέρει αυτό, θα δημιουργήσει μία online περσόνα, και μέσω του ίντερνετ θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με αυτές τις οργανώσεις.

Το Profile δείχνει να αποτελεί μία ιδιαίτερα διαφορετική προσπάθεια από τον Timur Bekmambetov, ο οποίος είχε έφεση γενικότερα σε πιο μεγαλεπήβολες και εφετζίδικες παραγωγές, όπως η τριλογία των φιλόδοξων αλλά αρκετά μπερδεμένων Night Watch (2004), το διασκεδαστικό Wanted (2008) και το Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) -τόσο κακό που ήταν καλό.

Without Remorse
Σκηνοθέτης: Stefano Sollima (Sicario: Day of the Soldado)
Πρωταγωνιστούν: Michael B. Jordan, Jamie Bell, Jodie Turner-Smith, Guy Pearce
Πρεμιέρα: 30 Απριλίου (Amazon Prime)

Το Without Remorse θα αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Tom Clancy, που με τη σειρά του ήταν ουσιαστικά το origin story του John Clark, ενός χαρακτήρα που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορα βιβλία του εν λόγω συγγραφέα ενώ επίσης έκανε και “περάσματα” από τις κατασκοπικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Jack Ryan. Στην ταινία ο John Clark (Michael B. Jordan), πεζοναύτης του αμερικάνικου ναυτικού, θα δει την έγκυο γυναίκα του να δολοφονείται στο σπίτι τους από μία ομάδα Ρώσων εκτελεστών. Ο ίδιος θα τραυματιστεί βαριά από σφαίρες αλλά θα επιβιώσει, αναζητώντας φυσικά την εκδίκηση.

Jupiter’s Legacy, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 7 Μαΐου (Netflix), 8 επεισόδια

Το Jupiter’s Legacy θα εξιστορεί άλλη μία ιστορία υπερηρώων (η μόδα ήρθε για να μείνει) και συγκεκριμένα θα περιστρέφεται γύρω από μία ομάδα ηρώων με υπερφυσικές δυνάμεις που ήρθαν στην ενεργό δράση κατά τη δεκαετία του 30. Πλέον, στη σημερινή εποχή αυτοί οι ήρωες χαίρουν του σεβασμού όλων ενώ τα παιδιά τους (επίσης με υπερδυνάμεις) πασχίζουν να φτάσουν το μεγαλείο των γονέων τους, μία τριβή που θα αποτελεί και το βασικό τμήμα της σειράς.

Loki, 1η σεζόν
Πρωταγωνιστούν: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Wumni Mosaku
Πρεμιέρα: 11 Ιουνίου (Disney+), 6 επεισόδια

Η Disney συνεχίζει δυναμικά να μεταφέρει πασίγνωστους ήρωες του MCU στο format των τηλεοπτικών σειρών, με το ανάλογο budget βέβαια, ώστε να μην φαίνονται ως οι φτωχοί συγγενείς των κινηματογραφικών παραγωγών. Μετά τα Wandavision και The Falcon and the Winter Soldier, σειρά έχει το Loki, επαναφέροντας τον Tom Hiddleston στον δημοφιλέστερο ρόλο του.

Η σειρά θα διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του Avengers: Endgame (2019), όπου είδαμε τον Loki να κλέβει το Tesseract, δημιουργώντας παράλληλα ένα χωροχρονικό ρήγμα (ας μην το ψάξουμε ιδιαίτερα). Ως εκ τούτου, θα έρθει υπό την εποπτεία της Time Variance Authority (Αρχή της Χρονικής Απόκλισης), αναθέτοντάς του να μεταβεί σε διάφορες χρονικές περιόδους ώστε να διορθώσει τις χρονικές ασυνέχειες που έχουν δημιουργηθεί από την κλοπή του Tesseract.

Ειδήσεις

Μεγάλη συμφωνία μεταξύ Sony και Netflix

Οι δύο κολοσσοί στον τομέα της τηλεόρασης (και όχι μόνο βέβαια για τη Sony) ήρθαν σε μία σημαντική συμφωνία, όπου το Netflix θα έχει την αποκλειστικότητα για την απόκτηση των κινηματογραφικών παραγωγών της Sony, προκειμένου βέβαια να τις διαθέσει στη συνδρομητική του υπηρεσία.

Η συμφωνία θα αφορά τις ταινίες που θα προβληθούν από το 2022 και έπειτα, περιλαμβάνοντας παραγωγές όπως τα Morbius, Uncharted και το sequel του Spider-Man: Into the Spider-Verse μεταξύ άλλων. Η συμφωνία επίσης θα περιλαμβάνει την προτεραιότητα του Netflix για τη δυνατότητα να αγοράζει όποιες ταινίες της Sony παράγονται ώστε να κυκλοφορήσουν απευθείας στην τηλεόραση.

The post Cine-TV #187 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, amy adams, angelina jolie, emma stone, emma thompson, glenn close, abraham lincoln, εν λόγω, owen wilson, netflix, sony, disney, amazon, υγιή, woman, wright, amy, adams, russell, bryan, henry, jennifer, jason, μαΐου, window, anna, fox, ensemble, taylor, wind, emma, fry, origin, smith, animation, νέα, maya, johnny, isis, online, night, watch, vampire, hunter, jordan, bell, guy, john, jack, ryan, δραση, owen, wilson, ιουνίου, budget, falcon, avengers, time, uncharted, sequel, gameover, βιβλια, gary moore, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, live, avengers, glenn close, origin, γυναικα, θριλερ, λονδινο, μοδα, σημερινη, ταινιες, τηλεοραση, τυχη, amazon, hunter, owen wilson, owen, ryan, sony, time, βδομαδα, γεγονοτα, γεγονος, γινει, δαλματιας, δεος, δυνατοτητα, δειχνει, δωσει, εμμονη, εν λόγω, επενδυσεις, εποχη, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, υγιή, ιντερνετ, υπηρεσια, υπηρεσιες, ηρωες, θαυμα, κλοπη, λογο, μαΐου, μηνες, νουβελα, ομαδα, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, ποιοτητα, ρολο, σεναριο, συγκεκριμενα, σειρα, σπιτι, τμημα, φαινονται, φυσικα, φορμουλα, abraham lincoln, adams, amy adams, amy, animation, anna, budget, bell, bryan, sequel, guy, disney, εκδικηση, emma stone, emma, emma thompson, ensemble, falcon, fox, fry, jack, gameover, john, γουνες, henry, ιδιαιτερα, watch, isis, ιουνίου, jason, johnny, jordan, jennifer, κινηματογραφος, κοπελα, maya, μπροστα, netflix, night, woman, raw, ρηγμα, russell, smith, spider, taylor, online, υλικο, uncharted, window, vampire, wright, wilson
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over