Cine-TV #182

Fast & Furious, Coming 2 America, The Falcon and The Winter Soldier και άλλα.

Αρκετά πλούσια σε υλικό ήταν η περασμένη βδομάδα, που κατά κάποιον τρόπο εντείνει την αλλαγή της δυναμικής μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης. Τουλάχιστον κατά τη δική μας κρίση, δεν θυμόμαστε πολλές φορές όπου ο ρόλος του εντυπωσιασμού να μην είναι δυνατό να διακριθεί ξεκάθαρα μεταξύ μίας κινηματογραφικής και μίας τηλεοπτικής παραγωγής. Η blockbuster φύση του Fast & Furious 9 είναι έτσι δημιουργημένη ώστε να εξάψει το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού

κατευθείαν από τις πανάκριβες σκηνές ενός trailer.

Εντούτοις, η τηλεοπτική υπερπαραγωγή του The Falcon and The Winter Soldier φαίνεται ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, καθώς οι εικόνες του δικού του trailer μαρτυρούν ξεκάθαρα το υπέρογκο ποσό των $25 εκατομμυρίων που κόστισε το κάθε επεισόδιο. Συγκριτικά να αναφέρουμε πως η τελευταία σεζόν του Game of Thrones έφερε κόστος περίπου $15 εκατομμυρίων το επεισόδιο, ενώ το ίδιο ποσό δαπανήθηκε σε κάθε επεισόδιο για την πρώτη σεζόν του The Mandalorian.

Ίσως τελικά η πανδημία να λειτούργησε ως καταλύτης για τις αλλαγές των ισορροπιών μεταξύ κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών (τουλάχιστον όσον αφορά στα blockbusters), μία μάλλον αναπόφευκτη εξέλιξη που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν με την ολοένα και μεγαλύτερη άνοδο των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Δεν θεωρούμε ότι τα παραδοσιακά blockbusters θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα (άλλωστε η Disney ετοιμάζει καταιγισμό υπερηρωικών υπερπαραγωγών για την 4η Φάση του MCU), εντούτοις αναφερόμαστε σε μία ακόμα μεγαλύτερη άνθηση στην υποστήριξη σειρών μεγάλου budget που πιθανόν να τις φέρει σε ανάλογα επίπεδα με αυτά των παραγωγών της μεγάλης οθόνης.

Νέα Trailers

F9
Σκηνοθέτης: Justin Lin (Fast & Furious 6)
Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, John Cena, Helen Mirren, Charlize Theron
Πρεμιέρα: 28 Μαΐου (Αμερική)

Με ένα χρόνο καθυστέρηση, τελικά, η ένατη ταινία των Fast & Furious (10η συνυπολογίζοντας το spin-off του franchise) θα βρει τον δρόμο της στις αίθουσες. Το trailer υπόσχεται για άλλη μία φορά σκηνές δράσης που αψηφούν τους κανόνες της φυσικής και χρήση αυτοκινήτων εκεί που δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιηθούν.

Ο Justin Lin επιστρέφει στα σκηνοθετικά καθήκοντα, έπειτα από ένα διάλειμμα δύο ταινιών, ενώ επίσης θα δούμε και την επιστροφή του χαρακτήρα Han Lue (Sung Kang), ο οποίος είχε θεωρηθεί νεκρός έπειτα από τα γεγονότα του Fast & Furious 6. Η Charlize Theron επιστρέφει ως η villain Cipher, έχοντας πλέον στο πλευρό της τον Jacob Toretto (John Cena), τον νεότερο αδερφό του Dominic Toretto (Vin Diesel).

Old
Σκηνοθέτης: M. Night Shyamalan (The Sixth Sense)
Πρωταγωνιστούν: Gael Garcia Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell
Πρεμιέρα: 23 Ιουλίου (Αμερική)

Η νέα ταινία του πάλαι ποτέ ανερχόμενου M. Night Shyamalan αντλεί την έμπνευσή της από το κόμικ Sandcastle, μεταφέροντάς μας σε μία ειδυλλιακή παραλία όπου μία οικογένεια θα κάνει τις διακοπές της. Αυτές οι διακοπές ωστόσο κάθε άλλο παρά χαλαρωτικές θα αποδειχθούν, καθώς σύντομα τα μέλη της οικογένειας θα αντιληφθούν πως για κάποιον ανεξήγητο λόγο γερνάνε με ταχύτατους ρυθμούς.

Υπάρχει άραγε περίπτωση o Shyamalan να καταφέρει να ξαναβγάλει κάποια επιτυχία; Αυτήν τη στιγμή μόνο το Split (2017) κατάφερε να πει κάτι αλλά ακόμα και αυτήν τη σχετικά αξιόλογη ταινία τελικά κατάφερε να την καταβαραθρώσει με το αφόρητα πληκτικό sequel του Glass (2019).

Crisis
Σκηνοθέτης: Nicholas Jarecki (Arbitrage)
Πρωταγωνιστούν: Gary Oldman, Armie Hammer, Evangeline Lilly, Luke Evans
Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Το σπονδυλωτό σενάριο του Crisis θα ακολουθήσει τρεις χαρακτήρες, οι ιστορίες των οποίων θα ενωθούν με κεντρικό άξονα το εμπόριο ναρκωτικών. Ένας διακινητής ναρκωτικών (Armie Hammer) θα επιμεληθεί μίας μεγάλης επιχείρησης λαθρεμπορίου της ουσίας Fentanyl.

Μία αρχιτέκτονας (Evangeline Lilly), που αγωνίζεται για την απεξάρτησή της από ναρκωτικά, θα επιχειρήσει να εντοπίσει τον χαμένο γιο της. Και τέλος, ένας καθηγητής πανεπιστήμιου θα ανακαλύψει κάποιες αναπάντεχες πληροφορίες για τον εργοδότη του, μία φαρμακευτική εταιρία που επιχειρεί να φέρει ένα νέο παυσίπονο στην αγορά.

The Courier
Σκηνοθέτης: Dominic Cooke (On Chesil Beach)
Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Rachel Brosnahan, Merab Ninidze
Πρεμιέρα: 19 Μαρτίου (Αμερική)

Η κατασκοπική ταινία The Courier θα βασίζετε στην πραγματική ιστορία του επιχειρηματία Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), ο οποίος είχε στρατολογηθεί από τη βρετανική μυστική υπηρεσία της MI6 κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου προκειμένου να υποκλέψει τα πυρηνικά σχέδια της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά την περιγραφή της ταινίας, η αποστολή του Wynne κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές πληροφορίες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην κατάληξη της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας.

Cosmic Sin
Σκηνοθέτης: Edward Drake (Broil)
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Frank Grillo, Adelaide Kane
Πρεμιέρα: 12 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Βρισκόμαστε στο 2524, όπου η ανθρωπότητα έχει ήδη επεκταθεί σε άλλους πλανήτες. Ο στρατηγός James Ford (Bruce Willis), που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θα επιστρέψει στην υπηρεσία του προκειμένου να ερευνήσει τις επιθέσεις μίας στρατιωτικής βάσης από μία εξωγήινη δύναμη. Αν έχετε ακούσει πιο κοινότυπο σενάριο για sci-fi ταινία δράσης μπορείτε να μας το αναφέρετε στα σχόλια.

Coming 2 America
Σκηνοθέτης: Craig Brewer (Dolemite Is My Name)
Πρωταγωνιστούν: Eddie Murphy, Arsenio Hall, Jermaine Fowler, Leslie Jones, Tracy Morgan, Wesley Snipes, James Earl Jones, John Amos
Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου (Amazon Prime)

33 χρόνια μετά, ο Πρίγκηπας της Ζαμούντα επιστρέφει, φέρνοντας μαζί του σχεδόν όλους τους ηθοποιούς της πρώτης ταινίας (και αγέραστους κατά τα φαινόμενα…). Στο Coming 2 America ο πρίγκιπας Akeem Joffer (Eddie Murphy) ανακαλύπτει πως έχει έναν γιο στην Αμερική. Για άλλη μία φορά, θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αμερική μαζί με τον πιστό του ακόλουθο Semmi (Arsenio Hall) ώστε να εντοπίσουν τον γιο του και διάδοχο της βασιλικής θέσης της Ζαμούντα.

Ελπίζουμε το αργοπορημένο sequel να είναι σε θέση να επαναφέρει την ιδιαίτερα καλογραμμένη κωμωδία του πρώτου Coming to America (1988), από τον μοναδικό John Landis.

Marvel’s Behind the Mask, ντοκιμαντέρ
Σκηνοθέτης: Michael Jacobs
Πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου (Disney+)

Το νέο ντοκιμαντέρ της Disney (και ολίγον τι εκτενής διαφήμιση για το MCU) θα επικεντρωθεί στους δημιουργούς διαφόρων πασίγνωστων υπερηρώων των κόμικ.

The Flash, 7η σεζόν
Πρεμιέρα: 2 Μαρτίου (The CW)

Ο Barry Allen, κατά κόσμον Flash, θα επιχειρήσει να εντοπίσει τη σύζυγό του, Iris, η οποία βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Υποθέτουμε ότι σε αυτό αφορά η έννοια του Mirror Universe, καθώς ο γράφων δεν έχει καμία επαφή με τη σειρά…

The Nevers, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Απρίλιος (HBO), 10 επεισόδια

Η λακωνική περιγραφή του The Nevers αναφέρει ότι βρισκόμαστε στο Βικτωριανό Λονδίνο όπου διάφοροι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, ανακαλύπτουν ότι κατέχουν μεταφυσικές δυνάμεις. Μία ομάδα αυτών των γυναικών θα έρθουν αντιμέτωπες με εχθρικές δυνάμεις (δεν αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο η περιγραφή).

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Joss Whedon (σκηνοθέτη των Avengers και Avengers: Age of Ultron μεταξύ άλλων), ο οποίος όμως αποχώρησε από την παραγωγή τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, αναφέροντας ότι οι δυσκολίες που συνάντησε η παραγωγή εν μέσω της πανδημίας αποδείχθηκαν ένα πολύ μεγαλύτερο εμπόδιο από αυτό που μπορούσε να διαχειριστεί.

The Falcon and The Winter Soldier, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Μαρτίου (Disney+), 6 επεισόδια

Η νέα τηλεοπτική υπερπαραγωγή του Disney+ θα συνεχίσει την ιστορία των Falcon (Anthony Mackie) και Winter Soldier (Sebastian Stan), έπειτα από τα γεγονότα του Avengers: Endgame (2019). Να θυμίσουμε ότι μετά το τέλος της τελευταίας ταινίας από την τρίτη φάση του MCU (και μία από τις καλύτερες του σύμπαντος γενικότερα) ο Falcon είχε πάρει την ασπίδα του Captain America, αναλαμβάνοντας έτσι τα σκήπτρα της ηγετικής μορφής των Avengers.

Στη σειρά θα δούμε την επιστροφή του Βαρόνου Helmut Zemo (Daniel Brühl) ως ο βασικός villain, τον οποίο είχαμε δει παλιότερα ως βασικό villain στο Captain America: Civil War (2016).

Cine-TV Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Christopher Plummer

Στα 91 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο Christopher Plummer. Ο δημοφιλής Καναδός ηθοποιός εκδήλωσε από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον του για την υποκριτική συμμετέχοντας σε παραστάσεις στα χρόνια του στο Λύκειο του Μοντρεάλ, συνεχίζοντας με τη συμμετοχή του σε δεκάδες παραστάσεις τα επόμενα χρόνια. Το πέρασμα στην τηλεόραση έγινε το 1953, στην παραγωγή του Othello.

Η εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη δεν άργησε να έρθει με το Stage Struck (1958) του μοναδικού Sidney Lumet, μία αφετηρία που τελικά τον οδήγησε σε περισσότερους από 200 ρόλους σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Το 2010 κέρδισε το Όσκαρ 2ου Ανδρικού ρόλου για το Beginners.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους ρόλους του παρέμεινε αυτός του λοχαγού Von Trapp στο The Sound of Music (1965), μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές όλων των εποχών.

Στις τελευταίες του εμφανίσεις τον είδαμε στο επιτυχημένο Knives Out (2019) και στην ιδιόμορφη περίπτωση του All the Money in the World (2017), όπου αντικατέστησε τελευταία στιγμή τον Kevin Spacey (αφού είχε ήδη γυρίσει όλες τις σκηνές του) λόγω του ξεσπάσματος του σκανδάλου περί σεξουαλικής παρενόχληση. Είχε δανείσει τη φωνή του και στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών με την πιο γνωστή του δουλειά να βρίσκεται στο The Elder Scrolls V: Skyrim ως ο χαρακτήρας Arngeir.

Ο Sonic έρχεται σε σειρά στο Netflix

Το Netflix έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή μίας τηλεοπτικής, animated σειράς με πρωταγωνιστή τον Sonic. Η πρώτη σεζόν του Sonic Prime θα αποτελείται από 24 επεισόδια και αναμένεται να προβληθεί το 2022. Στην παραγωγή της σειράς θα έχει ενεργό ρόλο η SEGA.

Ετοιμάζεται animated σειρά βασισμένη στο Tomb Raider για το Netflix

Με μία λιτή ανακοίνωση το Netflix δημοσιοποίησε πως ανέλαβε μαζί με την Legendary Television τη συμπαραγωγή μίας animated σειράς βασισμένης στο Tomb Raider. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες η σειρά θα αποτελεί συνέχεια των περιπετειών της Lara Croft που είδαμε στην πιο πρόσφατη τριλογία βιντεοπαιχνιδιών που είδαμε από την Crystal Dynamics, η οποία είχε ξεκινήσει με το Tomb Raider του 2013 και ολοκληρώθηκε με το Shadow of the Tomb Raider του 2018.

The post Cine-TV #182 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, elder scrolls v skyrim, game of thrones, gael garcia bernal, vin diesel, john cena, bruce willis, eddie murphy, wesley snipes, captain america, kevin spacey, elder scrolls, tomb raider, falcon, game, disney, budget, νέα, justin, diesel, gibson, john, μαΐου, franchise, jacob, night, garcia, split, sequel, glass, hammer, lilly, courier, edward, bruce, james, ford, δραση, murphy, fowler, morgan, amazon, flash, iris, mirror, universe, hbo, συγκεκριμένο, avengers, sebastian, civil, συμμετοχή, stage, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, music, world, elder, skyrim, sonic, netflix, φως, sega, crystal, shadow, gameover, κινηση στους δρομους, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, john cena, avengers, skyrim, πλανητες, δουλεια, εικονες, ηθοποιος, λονδινο, ναρκωτικα, ντοκιμαντερ, τηλεοραση, φως, diesel, flash, ford, game, game of thrones, gibson, james, music, αγορα, αμερικη, απριλιος, ασπιδα, βδομαδα, βρισκεται, γεγονοτα, δυναμη, δικη, εγινε, υπαρχει, εμπνευση, εννοια, εμφάνιση, εξελιξη, ερχεται, εταιρια, ζωη, ιδιο, υπηρεσια, διαφημιση, κωμωδια, λυκειο, λογο, μαΐου, μοιρα, μπορειτε, ομαδα, οθονη, οικογενεια, πνοη, πριγκιπας, ρολο, σεζον, σεναριο, συγκεκριμένο, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, συμπαν, σχεδια, σχολια, τριτη, φυση, φωνη, φορα, budget, bruce willis, bruce, captain america, sequel, civil, courier, crystal, disney, eddie murphy, edward, elder scrolls, εμφανισεις, επεισοδια, falcon, fowler, garcia, gael garcia bernal, glass, gameover, john, hammer, ιδιαιτερα, iris, jacob, justin, kevin spacey, elder, lilly, μια φορα, mirror, morgan, murphy, netflix, night, πληροφοριες, sega, sonic, shadow, split, stage, tomb raider, υλικο, universe, vin diesel, wesley snipes, world
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over