Cine-TV #179

The Godfather, Monster Hunter και άλλα.

Η νέα εκδοχή του The Godfather Part III, σύντομα στις οθόνες των σπιτιών μας, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία (δικαιολογία) να επανέλθουμε στην τριλογία, ώστε να απολαύσουμε και

να εκτιμήσουμε για νιοστή φορά δύο από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και μάλλον την καλύτερα αποδομένη μαφιόζικη ιστορία που είδαμε ποτέ στην οθόνη.

Αλλά οι πρώτες δύο ταινίες είναι το δεδομένο. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν η νέα εκδοχή της τρίτης ταινίας, επιμελημένη από τον Francis Ford Coppola, καταφέρνει να φέρει ουσιαστικές αλλαγές ώστε να την επαναπροσδιορίσει ποιοτικά. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση διαφοροποιημένης εκδοχής της ίδιας ταινίας σε σχέση με αυτήν του πολυδιαφημισμένου Justice League.

Στα άλλα νέα, το Monster Hunter δείχνει μέσω του νέου trailer αρκετά πιο πιστό στα παιχνίδια, αφήνοντας από έξω τις εικόνες από τα παράταιρα Humvee και δυνάμεις πεζοναυτών. Προφανώς δεν θα λείπουν κι αυτά, αφού ήταν σε πρώτο πλάνο στα προηγούμενα trailers, όμως έχουμε ελπίδες ότι θα καταστρέφονται και θα εξοντώνονται με συνοπτικές διαδικασίες στα πρώτα λεπτά. Εάν μέχρι το τελευταίο trailer περιμέναμε πως και πως το κινηματογραφικό Monster Hunter για να ευχαριστηθούμε ένα ακόμα ναυάγιο εμπνευσμένο από βιντεοπαιχνίδια, πλέον το περιμένουμε με ανυπομονησία με την αμυδρά ελπίδα ότι θα αποτελεί guilty pleasure.

Trailers

Mario Puzo’s the Godfather Coda: The Death of Michael Corleone
Σκηνοθέτης: Francis Ford Coppola (The Godfather)
Πρωταγωνιστούν: Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Joe Mantegna
Πρεμιέρα: 8 Δεκεμβρίου (διαδικτυακή διάθεση)

Κατά γενική ομολογία το The Godfather Part III δεν είχε καταφέρει να φτάσει σε καμία περίπτωση την κορυφαία ποιότητα των μοναδικών The Godfather (1972) και The Godfather Part II (1974). Ίσως αυτό αλλάξει ως ένα βαθμό καθώς ο Francis Ford Coppola επιμελήθηκε της νέας εκδοχής (με τον τίτλο σιδηρόδρομο…), η οποία θα παρουσιάζει μία διαφορετική αρχή και φινάλε, καθώς επίσης θα αλλάζει την αλληλουχία διαφόρων σκηνών και την τοποθέτηση μουσικών θεμάτων, προσθέτοντας παράλληλα σκηνές που είχαν κοπεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Coppola, η νέα εκδοχή του The Godfather Part III θα αποτελέσει μία αρκετά πιο κατάλληλη κατάληξη της τριλογίας.

Monster Hunter
Σκηνοθέτης: Paul W.S. Anderson (Resident Evil)
Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich, Tony Jaa, Ron Perlman
Πρεμιέρα: 4 Δεκεμβρίου (Ηνωμένο Βασίλειο)

Το νέο trailer του Monster Hunter, που προβλήθηκε για την αγορά της Κίνας, προβάλλει σαφέστατα μία καλύτερη εικόνα για τη νέα ταινία του διδύμου Paul W.S. Anderson και Milla Jovovich. Εννοείται βέβαια πως δεν μιλάμε ξαφνικά για κάποιο αριστούργημα. Εντούτοις, στο νέο trailer η κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των σημαντικότερων franchises της Capcom θυμίζει πολύ περισσότερο το πρωτογενές υλικό, αφήνοντας εκτός πλάνου τις δυνάμεις των Αμερικανών πεζοναυτών. Ίσως τελικά να είμαστε τυχεροί και να δούμε κάτι που να βλέπεται ευχάριστα, είτε σαν guilty pleasure, είτε σαν τόσο κακό που να είναι καλό, είτε σαν κάτι που είναι απλά καλό (ελπίζουμε για την πρώτη περίπτωση).

We Can Be Heroes
Σκηνοθέτης: Robert Rodriguez (Alita: Battle Angel)
Πρωταγωνιστούν: Priyanka Chopra, Christian Slater, Pedro Pascal, Sung Kang
Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου, 2021 (Netflix)

Όταν διάφοροι υπερήρωες απαχθούν από εξωγήινους, τα παιδιά τους θα χρειαστεί να συνεργαστούν προκειμένου να τους σώσουν. Μία καλύτερη περιγραφή θα ήταν: “είναι το Spy Kids (2001) αλλά με υπερήρωες αντί για κατασκόπους”. Όπως και στο Spy Kids έτσι και εδώ ο Robert Rodriguez αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Ομολογουμένως ένας δημιουργός με ιδιότροπες καλλιτεχνικές ανησυχίες όταν τη μία στιγμή γράφει και σκηνοθετεί τα βίαια El Mariachi (1992) και Desperado (1995), συνεχίζει με τα Spy Kids για μικρές ηλικίες και βγάζει και στο ενδιάμεσο και ένα Machete (2010).

Don’t Tell a Soul
Σκηνοθέτης: Alex McAulay (The Sparkle Room)
Πρωταγωνιστούν: Jack Dylan Grazer, Fionn Whitehead, Rainn Wilson, Mena Suvari
Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου, 2021 (διαδικτυακή διάθεση)

Δύο νεαρά αδέρφια θα κλέψουν λεφτά από ένα μαγαζί προκειμένου να βοηθήσουν την άρρωστη μητέρα τους. Ο φύλακας που θα τους πάρει στο κυνήγι θα πέσει κατά λάθος σε ένα πηγάδι, με τα δύο αδέλφια να πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσουν τι θα κάνουν μαζί του.

Tom & Jerry
Σκηνοθέτης: Tim Story (Shaft)
Πρωταγωνιστούν: Chloe Grace Moretz, Michael Pena, Rob Delaney
Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου, 2021 (Αμερική)

Το πασίγνωστο και αγαπημένο δίδυμο των παιδικών μας χρόνων έρχεται για πρώτη φορά σε μία live-action παραγωγή. Ευτυχώς ο σχεδιασμός των Tom και Jerry δείχνει πιστός σε αυτόν των αγαπημένων κινουμένων σχεδίων, ενώ ιδιαίτερα θετικό είναι πως δεν έχει γίνει κάποια απόπειρα προσθήκης φωνών για τους δύο πρωταγωνιστές. Από την άλλη, αυτά τα δύο στοιχεία ίσως είναι τα μόνα θετικά που μπορούν να ειπωθούν βλέποντας κανείς το trailer.

Chaos Walking
Σκηνοθέτης: Doug Liman (Edge of Tomorrow)
Πρωταγωνιστούν: Daisy Ridley, Tom Holland, Mads Mikkelsen
Πρεμιέρα: 22 Ιανουαρίου, 2021 (Αμερική)

Το Chaos Walking θα αποτελεί μεταφορά της ομώνυμης τριλογίας βιβλίων του Patrick Ness. Στο κοντινό μέλλον ο νεαρός Todd Hewitt (Tom Holland) βρίσκει την Viola (Daisy Ridley), ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει πέσει με το σκάφος της στον πλανήτη του (ναι, δεν βρισκόμαστε στη Γη). Σε αυτόν τον κόσμο όλες οι γυναίκες έχουν εξαφανιστεί και οι άντρες έχουν αναπτύξει τον λεγόμενο Θόρυβο (Noise), μία ικανότητα που τους επιτρέπει να εκπέμψουν τις σκέψεις τους, εμφανίζοντάς τις ως ολογράμματα. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Το trailer δημιουργεί ένα σχετικό ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο βοηθάνε και οι επιφανείς ηθοποιοί ενώ και ο Doug Liman είχε αποδείξει με το Edge of Tomorrow (2014) ότι μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλά ένα sci-fi blockbuster. Βέβαια το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη δουλειά του στο Jumper (2008) αλλά θα επιμείνουμε στην περίπτωση του Edge of Tomorrow.

Cine-TV Νέα

Ο σκηνοθέτης του Creed II θα αναλάβει το νέο Transformers
Σύμφωνα με το Deadline στη σκηνοθετική καρέκλα του νέου Transfomers θα κάτσει ο Steven Caple Jr., γνωστός κυρίως για το αρκετά καλό Creed II (2018).

Όπως φαίνεται η Paramount συνεχίζει να έχει πίστη στο franchise, όσο κι αν οι τελευταίες ταινίες ήρθαν με σταδιακή πτώση εσόδων. Η κορύφωση ήρθε με την τρίτη και τέταρτη ταινία του franchise, τα επονομαζόμενα Dark of the Moon (2011) και Age of Extinction (2014) που σημείωσαν έσοδα της τάξης των περίπου $1.1 δισεκατομμυρίων έκαστο, με την πτώση να έρχεται στο ανεκδιήγητο Last Knight (2017) με έσοδα $605 εκατομμυρίων και το spin-off Bumblebee (2018) που απέσπασε μόλις $468 εκατομμύρια. Δεδομένου του μειωμένου ενδιαφέροντος από το κοινό, είχε γίνει σαφές ότι θα επιχειρήσουν μία αναπροσαρμογή του franchise, κάτι δηλαδή σαν reboot, soft reboot ή όπως αλλιώς θα θελήσουν να βαφτίσουν το νέο εγχείρημα.

Το Wonder Woman 1984 θα προβληθεί ταυτόχρονα σε κινηματογράφο και HBO Max
Η απόφαση της Warner Bros. για ταυτόχρονη προβολή του αναμενόμενου Wonder Woman 1984 σε κινηματογράφο και τηλεόραση (η μόνη υπερηρωική blockbuster ταινία που θα πραγματοποιήσει πρεμιέρα φέτος) δείχνει ως μία αρκετά καλή μέση λύση για τη στήριξη των ασθμαινουσών αιθουσών, δίνοντας παράλληλα την επιλογή σε όσους θα ήθελα να διατηρούν αποστάσεις να την παρακολουθήσουν από το σπίτι τους.

Εννοείται πως όλα γίνονται με γνώμονα το κέρδος, αλλά τουλάχιστον η ταινία θα διατεθεί στους συνδρομητές του HBO Max χωρίς έξτρα αντίτιμο, σε αντίθεση με την περίπτωση του φετινού Mulan, για το οποίο οι συνδρομητές του Disney+ έπρεπε να πληρώσουν εξτρά 30 δολάρια (ενώ δύο μήνες μετά προστέθηκε για δωρεάν προβολή στην διαδικτυακή υπηρεσία).

Προσλήφθηκε ο σκηνοθέτης για το νέο Predator
Η πέμπτη ταινία του franchise των Predator (μη συμπεριλαμβανομένων των Alien vs Predator) θα σκηνοθετηθεί από τον Dan Trachtenberg. Ένα όνομα που μπορεί να μην είναι αναγνωρίσιμο αφού στο βιογραφικό του έχει μόλις μία κινηματογραφική δουλειά με το 10 Cloverfield Lane (2016), ένα αρκετά καλό και κλειστοφοβικό θρίλερ που θα ήταν πιθανότερα περισσότερο αξιομνημόνευτο αν δεν είχε αυτό το απαράδεκτο φινάλε.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πληροφορίες για τη νέα ταινία, αν και γίνεται λόγος για reboot, κάτι που μάλλον θα πρέπει να βλέπουμε θετικά δεδομένου ότι το The Predator του 2018 ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, μία απογοήτευση.

The post Cine-TV #179 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, wonder woman, godfather, monster, hunter, νέα, iii, ford, league, garcia, paul, προβάλλει, capcom, pedro, spy, kids, machete, jack, dylan, wilson, tim, chloe, edge, holland, hewitt, noise, tomorrow, franchise, moon, knight, reboot, woman, hbo, warner, bros, λύση, γνώμονα, max, alien, lane, gameover, βιογραφικο, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, live, εσπα 2021, εξτρα, hbo, δουλεια, δωρεαν, εικονες, ηθοποιοι, θριλερ, μητερα, οθονες, παιχνιδια, ταινιες, τηλεοραση, edge, ford, hunter, iii, αγορα, απλα, γινει, γινεται, γινονται, γνώμονα, δεδομενο, δειχνει, διδυμο, εγχειρημα, ευκαιρια, ειπωθει, ελπιδα, επρεπε, ερχεται, ιδιο, θετικο, θυμιζει, εικονα, κυνηγι, λαθος, λεφτα, λύση, μηνες, μονα, προβάλλει, οθονη, ονομα, παιδια, πεμπτη, πηγαδι, πιστη, ποιοτητα, πρωταγωνιστες, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, τριτη, φορα, αντρες, alien, capcom, chloe, dylan, franchise, jack, garcia, gameover, godfather, hewitt, holland, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, kids, knight, lane, league, machete, max, monster, moon, paul, woman, pedro, πληροφοριες, reboot, spy, tim, tomorrow, θετικα, υλικο, wilson, wonder woman, warner, bros
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over