Cine-TV #178

Νέα και trailers από τον κόσμο της τηλεόρασης.

Ποικίλα τα νέα της εβδομάδας, που πλέον σχεδόν αποκλειστικά αφορούν τον κόσμο της τηλεόρασης, με τον κινηματογράφο να έχει περάσει για τα καλά στο περιθώριο. Ελπίζουμε να μη γίνει μη αναστρέψιμη η κατάσταση, καθώς ωραία η ευκολία των συνδρομητικών και λοιπών τρόπων διαθέσεως υλικού στην άνεση του σπιτιού μας, αλλά η μεγάλη οθόνη παραμένει μία διαφορετική εμπειρία που δεν αντικαθίσταται από αυτή της τηλεόρασης.

Πέρα από τα διάφορα νέα

που θα διαβάσετε παρακάτω θα θέλαμε να σταθούμε περισσότερο στην τηλεοπτική σειρά The Deuce (συνολικά τρεις σεζόν), την οποία αρχίσαμε να παρακολουθούμε πριν μία εβδομάδα, έχοντας ολοκληρώσει ήδη την πρώτη σεζόν. Η υπεραπλουστευμένη περιγραφή ανέφερε ότι το The Deuce καταπιάνεται με τη νομιμοποίηση και άνοδο της βιομηχανίας πορνό στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 70, κάτι που φαινόταν κάπως αδιάφορο σαν θεματική στα μάτια του γράφοντος.

Πραγματικά όμως δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία αρνητικότητα από τη στιγμή που ως showrunner βλέπουμε τους David Simon και George Pelecanos, ονόματα που από μόνα τους θα έπρεπε να αποτελούν εγγύηση, όντας υπεύθυνοι για το The Wire, μία από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές και ένα σπάνιο δείγμα ώριμης και προσγειωμένης γραφής για το μέσο. Σε παρόμοια μονοπάτια σκηνοθεσίας βαδίζει και το The Deuce, φέρνοντας τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Νέας Υόρκης στο προσκήνιο, με τη ζωή στον δρόμο να είναι ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής.

Η ποιότητα της παραγωγής βρίσκεται πιο πάνω ακόμα και από τα συνηθισμένα υψηλά ποιοτικά σταθμά του HBO, με πλήθος από εξωτερικά γυρίσματα και μεγάλη ποικιλία εσωτερικών και εξωτερικών τοποθεσιών, που καταφέρνουν να πείσουν στο έπακρο για την απόδοση των πραγματικών κακόφημων γειτονιών της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 70. Τα κοστούμια, η επιμέλεια των σκηνικών, η εμμονή στη λεπτομέρεια κάθε κάδρου και φυσικά η άριστη επιλογή των ηθοποιών, από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο ρόλο, συνδυάζονται άρτια για να μεταφέρουν ιδανικά την εποχή και να αφηγηθούν τον μεγάλο αριθμό ιστοριών με πλήρη πιστότητα.

Το The Deuce επικεντρώνει την προσοχή του στην ομώνυμη κακόφημη πλευρά της πόλης και τους διάφορους χαρακτήρες που την απαρτίζουν. Η σειρά κοιτάει εις βάθος πρωτίστως τις ζωές και τις σχέσεις μεταξύ προαγωγών και ιερόδουλων, παρέχοντας επίσης σημαντικές ιστορίες για τη συμμετοχή της μαφίας στην ανάπτυξη της πορνοβιομηχανίας. Φυσικά, δεν λείπει και η εκτενής ματιά στην επιρροή του κινηματογράφου για την έξοδο της εν λόγω βιομηχανίας από την παρανομία ενώ δεν θα μπορούσε παρά να θίγεται επιπλέον το θέμα της διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας, ως αναπόσπαστος μοχλός των εξελίξεων.

Οι ζωές του πολυποίκιλου cast αποδίδονται με μία προσγειωμένη αληθοφάνεια που πείθει στο έπακρο για την πραγματικότητα των καταστάσεων, αποφεύγοντας συστηματικά οποιονδήποτε ζορισμένο διδακτισμό. Η σειρά δεν ακολουθεί τις συμβατικές επιταγές του μέσου, αρνούμενο να ακολουθήσει τη συνηθισμένη ροή του ενός ή δύο βασικών πρωταγωνιστών, της μίας πολύ συγκεκριμένης πλοκής ή ακόμα και να προσπαθήσει να φέρει τα γνωστά cliffhangers.

Αντιθέτως, στο The Deuce παρακολουθούμε ένα καλειδοσκόπιο χαρακτήρων και καταστάσεων, που άλλοτε συνδέονται μεταξύ τους, άλλοτε λειτουργούν περισσότερο ως αυτόνομες ιστορίες, όλες όμως λειτουργούν σε σύμπνοια και με κοινό στόχο να αναδείξουν την άνοδο της βιομηχανίας του σεξ από το πεζοδρόμιο προς την ολοένα και περισσότερο κερδοφόρα επιχείρηση.

Δεν χρειάζεται το οποιοδήποτε cliffhanger γιατί οι ποικίλοι χαρακτήρες έχουν τόσο ενδιαφέρον και το σενάριο αποδίδεται τόσο αριστοτεχνικά ώστε να μην απαιτείται κανένα απότομο κόψιμο ή αναπάντεχο συμβάν στο τέλος του επεισοδίου ώστε να πειστούμε να πατήσουμε εκ νέου το play. Η μοναδικά προσεγμένη γραφή όλων, ανεξαιρέτως, των χαρακτήρων και ιστοριών αρκούν για να μας πείσουν απλά να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις ζωές του Deuce.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν ακόμα για το The Deuce για αλλά θα βάλουμε ένα μικρό φρένο μέχρι να το ολοκληρώσουμε. Εάν διατηρείται όμως η ποιότητα στα ύψη της πρώτης σεζόν, τότε πολύ απλά είμαστε σίγουροι ότι την τοποθετούμε εκεί ψηλά ανάμεσα στα The Wire, The Sopranos και Breaking Bad, μεταξύ των πολύ λίγων κορυφαίων δραματικών σειρών.

Trailers

Mosul
Σκηνοθέτης: Matthew Michael Carnahan (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Suhail Dabbach, Adam Bessa, Is’haq Elias
Πρεμιέρα: 26 Νοεμβρίου (Netflix)

Η ταινία θα διαδραματίζεται στα γεγονότα του 2016-2017 στη Μοσούλη κατά την κατοχή της από τις τρομοκρατικές δυνάμεις του ISIS. Η ιστορία θα ακολουθεί έναν νεαρό ιρακινό αστυνομικό, ο οποίος θα διασωθεί από μία επίλεκτη ομάδα στρατιωτών και θα στρατολογηθεί σε ένα ολιγομελές παρακλάδι της που παίρνει μέρος σε άκρως επικίνδυνες αποστολές, με σκοπό την απελευθέρωση της πόλης.

Another Round
Σκηνοθέτης: Thomas Vinterberg (The Hunt)
Πρωταγωνιστούν: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe
Πρεμιέρα: 18 Δεκεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Τρεις δάσκαλοι και φίλοι ενός γυμνασίου της Κοπεγχάγης αποφασίζουν να κάνουν ένα πείραμα για να δουν εάν το αλκοόλ ενδέχεται να έχει ευεργετική δράση στη ζωή τους. Ως εκ τούτου, αποφασίζουν να έχουν συνεχώς μία συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα τους, κάτι που με το πέρασμα του χρόνου υποθέτουμε ότι θα λειτουργήσει αντίθετα από την αρχική θεωρία του πειράματός τους.

Breach
Σκηνοθέτης: John Suits (Pandemic)
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Cody Kearsley, Thomas Jane
Πρεμιέρα: 18 Δεκεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Σε ένα διαστημικό ταξίδι προς την λεγόμενη Νέα Γη, το πλήρωμα ενός διαστημοπλοίου θα έρθει αντιμέτωπο με μία εξωγήινη μορφή που είναι ικανή να πάρει τη μορφή ανθρώπων. Κάτι δηλαδή μεταξύ Body Snatchers και Alien. Εντύπωση προκαλεί ότι στην εμφάνιση των ηθοποιών το όνομα του Bruce Willis έρχεται δεύτερο μετά από τον άσημο Cody Kearsley. Όχι και το καλύτερο σημάδι για έναν ηθοποιό που κάποτε ήταν από τα κυρίαρχα ονόματα ταινιών δράσης (αν και λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές του τα τελευταία χρόνια δεν νομίζουμε να αγχώνεται ιδιαίτερα…).

Vanguard
Σκηνοθέτης: Stanley Tong (Supercop)
Πρωταγωνιστούν: Jackie Chan, Yang Yang, Ai Lun
Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου (Αμερική)

Ένας λογιστής (Jackie Chan) θα βρεθεί στο στόχαστρο της πιο θανατηφόρας μισθοφορικής οργάνωσης και η ιδιωτική ομάδα ασφαλείας Vanguard θα αποδειχθεί η μόνη του ελπίδα σωτηρίας. Ο Jackie Chan επιστρέφει στο είδος των ανάλαφρων περιπετειών που τον ανέδειξαν, αν και υποθέτουμε ότι πλέον δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα θεαματικά “κασκαντεριλίκια” στα οποία μας είχε συνηθίσει στο απόγειο της καριέρας του. Μία εσάνς Fast & Furious πάντως τη βγάζει το trailer.

Valley of Tears, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου (HBO Max), 10 επεισόδια

Το Valley of Tears θα καταπιάνεται με την αρχή του λεγόμενου Yom Kippur War, τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των επιθετικών δυνάμεων της συμμαχίας Συρίας και Αιγύπτου που διήρκησε μεταξύ 6 και 25 Οκτωβρίου το 1973. Το όνομα της σειράς είναι δανεισμένο από την ονομασία της τοποθεσίας, η οποία δόθηκε έπειτα από τις μάχες στην περιοχή Golan Heights, ανατολικά του Ισραήλ, όπου οι αρκετά λιγότερες αριθμητικά ισραηλινές δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν τις υπεράριθμες σύριες δυνάμεις. Σε μία πρώτη ένδειξη από το trailer δείχνει να έχει δοθεί προσοχή στην απόδοση των συρράξεων.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται σειρά Hellraiser για το HBO
Σύμφωνα με το Deadline ο Clive Barker θα είναι ένας από τους παραγωγούς για τη σειρά βασισμένη στο Hellraiser, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει το HBO. Την σεναριακή επιμέλεια έχει αναλάβει ο Mark Verheiden, ο οποίος είχε εργαστεί στο Battlestar Galactica (2004-2009), μαζί με τον Michael Dougherty, γνωστότερός για τα X-Men: Apocalypse (2016) και Krampus (2015). Είμαστε περίεργοι να δούμε σε τι βαθμό θα μεταφερθεί το έντονο και σαδιστικά βίαιο στοιχείο που κυριαρχούσε στις ταινίες Hellraiser.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη ταινία Hellraiser του 1987 ήταν σκηνοθετημένη και γραμμένη από τον Clive Barker και βασιζόταν στη νουβέλα του The Hellbound Heart. Συνολικά ακολούθησαν οκτώ ακόμα ταινίες, με πιο πρόσφατη το Hellraiser: Judgment (2018). Ο Clive Barker είχε ενεργή συμμετοχή μόνο στο πρώτο sequel του 1988 ως σεναριογράφος.

Το Scorpion King θα έρθει ως reboot
To 2002, το Scorpion King είχε προβληθεί ως spin-off του franchise του The Mummy (με τον πάλαι ποτέ action star Brendan Fraser) μεταφέροντάς μας στην αρχαία Αίγυπτο και σηματοδοτώντας ουσιαστικά την αφετηρία της κινηματογραφικής καριέρας του Dwayne Johnson, έχοντας αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Για το reboot ο Johnson θα εκτελέσει χρέη παραγωγού με την Universal Pictures (όπως είναι φυσικό) να αναλαμβάνει την παραγωγή. Το σενάριο έχει αναλάβει ο Jonathan Herman, γνωστός για την βραβευμένη δουλειά του στο Straight Outta Compton (2015).

Το Island of Dr. Moreau θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά
To sci-fi μυθιστόρημα του H.G. Wells, του 1896, θα μεταφερθεί για πρώτη φορά σε μία τηλεοπτική σειρά, ονομασμένη απλά ως Moreau, μεταφέροντας τα γεγονότα του βιβλίου στο παρόν. Όπως και στο βιβλίο έτσι και εδώ το σενάριο θα βρει έναν Άγγλο ναυαγό να ξεβράζεται σε ένα νησί όπου η εκκεντρική επιστήμονας Jessica Moreau πειραματίζεται με το να δημιουργεί ανθρωπόμορφα ζώα.

Το μυθιστόρημα έχει μεταφερθεί πολλάκις στον κινηματογράφο, ήδη από τις απαρχές του μέσου, με το βουβό Die Insel der Verschollenen (1921) αλλά και το πιο γνωστό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το είδος των horror, Island of Lost Souls (1932) με τον Charles Laughton στον επώνυμο ρόλο, ενώ από τις πιο μοντέρνες εκδοχές γνωστότερη είναι η προβληματική παραγωγή του The Island of Dr. Moreau (1996) του John Frankenheimer, αναμφίβολα όχι και η πιο ενδεικτική ταινία για το ταλέντο του σκηνοθέτη.

Ετοιμάζεται το remake του Short Circuit
Η Spyglass Media Group έχει αναλάβει την ανάπτυξη του reboot του αρκετά γνωστού από τις τηλεοράσεις, Short Circuit. Στην ταινία του 1986 ένα στρατιωτικό ρομπότ αποκτούσε ξαφνικά νοημοσύνη έπειτα από το χτύπημα κεραυνού. Την ταινία ακολούθησε το Short Circuit 2 (1988) που όμως δεν σημείωσε επιτυχία. Οι παλιότεροι αναγνώστες πιθανόν να μην θυμούνται την ταινία από τον τίτλο, όμως το χαρακτηριστικό ρομπότ Number 5 μάλλον θα τους ξυπνήσει μνήμες. Σημειωτέον ότι το design του ρομπότ δεν γίνεται παρά να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον πρωταγωνιστή του WALL-E (2008) της Pixar.

Βρέθηκε ο σκηνοθέτης για το live-action Lilo & Stitch
Εκεί που νομίζουμε ότι η Disney έχει εξαντλήσει τη βιβλιοθήκη των κλασικών της animation, όσον αφορά τις live-action μεταφορές τους, ορίστε που όλο και κάποιο ακόμα βρίσκει τον δρόμο του. Το επιτυχημένο Lilo & Stitch θα βρει και αυτό τον live-action δρόμο του, έχοντας στη σκηνοθετική καρέκλα τον Jon M. Chu, γνωστότερο από το G.I. Joe: Retaliation (2013).

Ελάχιστα τα νέα γυρίσματα για το Zack Snyder’s Justice League
Ως γνωστόν το χαμηλής ποιότητας Justice League του 2017 είχε δεχθεί σημαντικές αλλαγές από το αρχικό όραμα υπό τη σκηνοθετική ματιά του αντικαταστάτη Joss Whedon. Ο Zack Snyder αποφάσισε να επανακτήσει τα ηνία της παραγωγής, ώστε να βγάλει τη δική του εκδοχή, με δεκάδες σκηνές που είχε ήδη γυρίσει αλλά είχαν μείνει αναξιοποίητες από τον Whedon. Κατόπιν δηλώσεων του Snyder, έγινε γνωστό πως μόλις τέσσερα λεπτά νέου υλικού χρειάστηκαν να γυριστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αρχική του σύλληψη για το πως θα έπρεπε να είναι το Justice League.

Αυτή η πραγματικά ιδιάζουσα περίπτωση των δύο εκδοχών της ίδιας ταινίας συνεχίζει να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της διαφοράς στην ποιότητα που μπορεί να έχει μία ταινία από τη ματιά διαφορετικών σκηνοθετών, κρατώντας όμως παράλληλα σχεδόν αυτούσιες τις υπόλοιπες συνιστώσες (ηθοποιοί, σκηνικά, διεύθυνση παραγωγής κ.λπ.).

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι παρά τα ελάχιστα λεπτά νέων γυρισμάτων το συνολικό κόστος για αυτήν τη νέα εκδοχή έχει εκτιμηθεί στα $70 εκατομμύρια, για την ολοκλήρωση δηλαδή όλων των ψηφιακών εφέ, της ηχητικής επιμέλειας κ.λπ. στις ήδη υπάρχουσες σκηνές. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στο HBO Max εντός του ερχόμενου έτους, ως μίνι σειρά τεσσάρων ωρών.

Πιθανό το sequel του Constantine
Συνηθίζουμε να αποφεύγουμε φήμες σχετικά με την κινηματογραφική ειδησεογραφία (ειδάλλως τα κείμενα θα ήταν πενταπλάσια σε όγκο και μάλλον… δίχως πολύ νόημα) αλλά στην προκειμένη περίπτωση η είδηση έρχεται από έναν εκ των βασικών ηθοποιών του Constantine (2005). Στον επίσημο λογαριασμό του Peter Stormare αναρτήθηκε η λακωνική πρόταση “το sequel αναπτύσσεται” σε σχετική ανάρτηση για την ταινία. Η μεταφορά του κόμικ της DC είχε στεφθεί με σχετική επιτυχία με ένα αρκετά ιδανικό casting στο πρόσωπο του Keanu Reeves. Ελπίζουμε στην επιστροφή του στον ρόλο σε περίπτωση που τα σχέδια ευοδωθούν.

Ο Johnny Depp απομακρύνεται από την παραγωγή του Fantastic Beasts 3
Σύμφωνα με τον Johnny Depp, η Warner Bros. του ζήτησε να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως Gellert Grindelwald, έναν ρόλο που είχε υποδυθεί στα πρώτα δύο Fantastic Beasts. Η απόφαση λήφθηκε έπειτα από την ήττα του επιφανή ηθοποιού στη δικαστική μάχη ενάντια σε άρθρο της αγγλικής εφημερίδας The Sun. Η δίκη αφορούσε τη μήνυση από τον Johnny Depp που κατηγορούσε την The Sun για λιβελλογράφημα σε άρθρο του 2018 λόγω της αναφοράς ότι έδερνε τη γυναίκα του (“wife beater”).

Το δικαστήριο πρόσφατα έβγαλε την απόφαση πως δεν ισχύει η κατηγορία δεδομένου ότι το περιεχόμενο του άρθρου ήταν στην πλειοψηφία του ορθό, με τα 12 από τα 14 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που αναφέρονταν να είναι αληθινά. Η αναφορά γινόταν για την Amber Heard, πρώην σύζυγο του Johnny Depp, η οποία τον Μάιο του 2016 κέρδισε δικαστική απόφαση για περιοριστικά μέτρα για τον Depp, υποστηρίζοντας βίαιη συμπεριφορά εναντίον της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Mads Mikkelsen είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τον ρόλο του Grindelwald στο Fantastic Beasts 3.

The post Cine-TV #178 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, εν λόγω, breaking bad, bruce willis, jackie chan, battlestar galactica, dwayne johnson, zack snyder, keanu reeves, johnny depp, amber heard, νέα, πορνο, david, wire, hbo, συμμετοχή, επιρροή, play, adam, isis, δραση, john, bruce, alien, εμφάνιση, max, αιγυπτος, heart, sequel, king, franchise, star, dwayne, Johnson, reboot, pictures, island, lost, media, group, design, pixar, lilo, disney, animation, league, snyder, ηνία, συλληψεις, johnny, warner, bros, sun, amber, gameover, υπουργειο εσωτερικων, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ελληνικο ανδρικο casting , Καλή Χρονιά, live, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, amber heard, dwayne johnson, hbo, breaking bad, ηνία, το θεμα, γυναικα, δουλεια, ζωα, ηττα, θεμα, ισραηλ, νησι, ονοματα, τα νεα, ταινιες, φημες, johnny depp, lost, star, αρθρο, αιμα, αλκοολ, απλα, αρχαια, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, γυρισματα, δευτερο, διευθυνση, δικη, δειχνει, δοθει, δειγμα, δοθηκε, εγινε, εγγυηση, εφε, υπαρχει, ελπιδα, εβδομαδα, εμμονη, εν λόγω, εμφάνιση, επιρροή, εποχη, επρεπε, επιτυχια, επωνυμο, ερχεται, εσωτερικων, ζωη, η δικη, ειδος, ισχυει, θεωρια, κοστουμια, κοψιμο, λειπει, ματια, μινι, μικρο, μορφη, μυθιστορημα, μηνυση, μονα, νεα υορκη, νοημοσυνη, νουβελα, ομαδα, οθονη, οκτω, ονομα, οντας, οραμα, ουσιαστικα, πηγη, ποιοτητα, ροη, ρομποτ, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, συζυγο, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σκηνες, σχεδια, φυσικα, φορα, group, alien, amber, animation, adam, battlestar galactica, bruce willis, bruce, sun, sequel, design, disney, david, dwayne, heart, φιλοι, franchise, gameover, john, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, island, isis, jackie chan, johnny, keanu reeves, κειμενα, king, league, lilo, max, media, μεινει, men, ογκο, pictures, pixar, play, reboot, σκηνικα, snyder, ταξιδι, τηλεορασεις, wire, warner, bros, zack snyder
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over