Cine-TV #174

Borat, Cobra Kai και πολλά άλλα...

Ελάχιστα trailers προβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά από την άλλη υπήρξε περισσότερο υλικό για νέα από τα συνηθισμένα. Ίσως το σημαντικότερο από αυτά αποτελεί η αναβολή της πρεμιέρας του No Time to Die, σημειώνοντας ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στη βιωσιμότητα

των κινηματογραφικών αιθουσών. Η αλυσίδα κινηματογράφων Cineworld, με αίθουσες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Καναδά και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο των αιθουσών, κρίνοντας την κίνηση αναγκαία έπειτα από την αναβολή της νέας ταινίας James Bond. Στο υπόλοιπο του έτους αναμένουμε τα Wonder Woman 1984 και Dune (προγραμματισμένα για τον Δεκέμβριο), που όμως δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε να αναβάλλονται.

Γενικότερα, η διανομή σε συνδρομητικά κανάλια ίσως αρχίσει να αποτελεί ολοένα και πιο ελκυστική πρόταση για τη διάθεση ταινιών, έστω χαμηλότερου budget, όπως θα γίνει με την περίπτωση του Borat. Ταυτόχρονα, βέβαια, περιμένουμε και κάποια επίσημα αποτελέσματα από το “στοίχημα” της Disney με τη διάθεση της υπερπαραγωγής του Mulan στο συνδρομητικό της κανάλι. Αν και η ποιότητα της ταινίας βρίσκεται στα τάρταρα, παρά το υπέρογκο budget της, και πάλι μπορεί να λειτουργήσει ως δείκτης για το κατά πόσο η διανομή ταινίας αυτού του βεληνεκούς (πάντα μιλώντας από άποψη budget) απευθείας σε δικτυακή υπηρεσία ενδέχεται να αποδειχθεί βιώσιμη λύση.

Trailers

The Witches
Σκηνοθέτης: Robert Zemeckis (Forrest Gump)
Πρωταγωνιστούν: Jahzir Kadeem Bruno, Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Chris Rock
Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου (HBO Max)

Το The Witches θα αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου από τον Roald Dahl, όπου η Anne Hathaway θα υποδυθεί μία ισχυρή μάγισσα στην Alabama της δεκαετίας του 1960. Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου μαγισσών ένα ορφανό αγόρι (Jahzir Kadeem Bruno) θα βρεθεί κατά λάθος σε αυτό, οδηγώντας στην μεταμόρφωσή του σε ποντίκι από την ηγέτη των μαγισσών.

Το βιβλίο είχε μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο το 1990 από τον Nicolas Roeg (Don’t Look Now), έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο την Anjelica Huston.

Borat Subsequent Moviefilm
Σκηνοθέτης: Jason Woliner (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Irina Nowak
Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου (Amazon Prime)

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το κάφρικο πρώτο Borat, ο Sacha Baron Cohen επιστρέφει στη διάσημη Καζακστανή περσόνα του για ένα ακόμα ταξίδι στην Αμερική. Όπως και στην προηγούμενη ταινία έτσι και εδώ τα γυρίσματα έγιναν στους δρόμους και τα σπίτια της χώρας, γύρω από τον ανυποψίαστο κόσμο (και ορισμένους υποψιασμένους όπως φαίνεται στο trailer, δεδομένου ότι η φυσιογνωμία του Borat είναι πλέον ολίγον τι διάσημη).

Marvel’s 616, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου (Disney+), 8 επεισόδια

Η σειρά-ντοκιμαντέρ της Disney θα καταπιάνεται σε κάθε αυτόνομο επεισόδιο με διαφορετικές ιστορίες από fans των κόμικς, καλλιτεχνών και λοιπών ανθρώπων που βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά στο Marvel Universe.

Cobra Kai, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 8 Ιανουαρίου (Netflix)

Τελικά το Cobra Kai έχει μπει για τα καλά στις τηλεοράσεις μας, καταφέρνοντας να μας πείσει ότι κάθε νέα σεζόν θα πρέπει να την περιμένουμε ανυπομονησία. Άλλωστε το cliffhanger της 2ης σεζόν μαρτυρά ότι θα έχουμε δυνατές νέες συγκρούσεις αλλά και τουλάχιστον μία επιστροφή από το Karate Kid του 1984. Η νέα σεζόν θα κάνει την πρεμιέρα της στο Netflix, παίρνοντας τη σκυτάλη από το YouTube, κάτι που ίσως οδήγησε και σε ακόμα μεγαλύτερο budget (όχι ότι είχαν κάποια θέμα με το budget τους οι προηγούμενες σεζόν). Επιπλέον, έγινε γνωστό πως το Netflix έχει ήδη δώσει την έγκριση για την παραγωγή της τέταρτης σεζόν, κάτι που δείχνει εμφανέστατα την εμπιστοσύνη στην τηλεθέαση της σειράς.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται sequel για το Lion King
Οι πολλαπλές live action μεταφορές παλιών και κλασσικών animations της Disney φαίνεται ότι έχουν σχεδόν εξαντλήσει το απόθεμά τους (ίσως έχουν σειρά οι ταινίες της Pixar), κάτι που φαίνεται να ωθεί τον αμερικάνικο κολοσσό στη σίγουρη συνταγή των sequels. Φυσικά και τα animations είχαν προχωρήσει πολλές φορές σε sequels (όπως και στην περίπτωση του Lion King) αλλά συνήθως μιλούσαμε για φθηνότερες παραγωγές που βρίσκαν τον δρόμο τους κατευθείαν στα βιντεοκλάμπ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι μας λέει ότι θα έχουμε μία υπερπαραγωγή, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομα του σκηνοθέτη στο πρόσωπο του Barry Jenkins, γνωστός για δραματικές ταινίες όπως το If Beale Street Could Talk (2018) και το οσκαρικό Moonlight (2016). Σύμφωνα με το Variety η νέα -περίπου- live action ταινία (αφού τα ζώα είναι δημιουργημένα με CGI) θα επικεντρώνεται σε ορισμένα σημεία στα νεότερα χρόνια του Mufasa, λειτουργώντας παράλληλα και ως prequel.

Πολύ πιθανή η επιστροφή του Jamie Foxx ως Electro στο νέο Spider-Man
Σύμφωνα με το έγκυρο Hollywood Reporter ο δημοφιλής ηθοποιός βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις με τη Sony Pictures για την επιστροφή του ως ο villain Electro στο νέο sequel του Spider-Man (αναμένεται να προβληθεί τον Νοέμβριο του 2021).

Να θυμίσουμε ότι είχαμε δει τον Jamie Foxx ως Electro στο The Amazing Spider-Man 2 (2014) τη δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield, που δεν κατάφερε να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για sequels, οδηγώντας τελικά στην ακύρωση και το τωρινό reboot με τον Tom Holland. Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά για το Spider-Man που θα δημιουργήσει κάποια σύνδεση με άλλη σειρά ταινιών Spider-Man, καθώς στο Spider-Man: Far From Home (2019) είχαμε δει τη συμμετοχή του J.K. Simmons ως ο παρουσιαστής J. Jonah Jameson, ένας χαρακτήρας που υποδύθηκε ο ίδιος ηθοποιός στην τριλογία του Sam Raimi με τον Toby Maguire.

Στα σκαριά η σειρά βασισμένη στα A Fistful of Dollars και Yojimbo
Σύμφωνα με το Deadline ετοιμάζεται σειρά που θα αντλεί έμπνευση από τα εξαιρετικά Yojimbo (1961) και A Fistful of Dollars (1964). Να θυμίσουμε ότι το εξαιρετικό πρώτο μέρος της τριλογίας "Man with No Name" του Sergio Leone αποτελούσε ουσιαστικά ανεπίσημο remake του Yojimbo του Akira Kurosawa. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την εποχή όπου θα διαδραματίζεται η σειρά ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες γενικότερα.

Ετοιμάζεται βιογραφική ταινία για τα γυρίσματα του The Godfather
Το λεγόμενο ως "Francis and the Godfather" θα εξιστορεί το παρασκήνιο της παραγωγής του The Godfather (1972), φέρνοντας τον Oscar Isaac ως Francis Ford Coppola και τον Jake Gyllenhaal ως τον παραγωγό Robert Evans. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Barry Levinson (Good Morning, Vietnam).

Το The Gentlemen θα επανέλθει ως σειρά
Όπως γράφει το Deadline, ο Guy Ritchie θα αναλάβει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς Gentlemen υπό τη σκεπή της Miramax. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά, όπως το αν θα αποτελεί συνέχεια του κινηματογραφικού The Gentlemen (2019) ή αν θα είναι μία αυτόνομη ιστορία.

Υποθέτουμε ωστόσο, με αρκετή ασφάλεια, ότι θα αφορά στον υπόκοσμο της Αγγλίας, ως είθισται άλλωστε στις πιο επιτυχημένες ταινίες (έστω ποιοτικά) του ταλαντούχου σκηνοθέτη. Παρότι το The Gentlemen δεν ήταν και από τις καλύτερες προσπάθειες του Ritchie στο συγκεκριμένο είδος, αν μη τι άλλο ήταν θετική εξέλιξη να τον δούμε να επιστρέφει στο είδος που τον καταξίωσε.

Ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στον Conan από το Netflix
Δεν ξέρουμε πώς να εκλάβουμε την προσπάθεια του Netlix για τη συγκεκριμένη παραγωγή. Από τη μία τα πήγε αρκετά καλά στην πρώτη σεζόν του Witcher, από την άλλη έχει πιαστεί διάφορες φορές με fantasy σκηνικά, δίχως να ξεφεύγει όμως από τα όρια των αδιάφορων παραγωγών. Η μεταφορά του σύμπαντος του Robert E. Howard βρίσκεται ακόμα στα πολύ πρώιμα στάδια, με το Netflix να είναι στην αναζήτηση του showrunner. Το σίγουρο είναι πως πολύ δύσκολα θα δούμε κάτι κατώτερο από το τηλεοπτικό Conan: The Adventurer του 1997.

Μετατίθεται η πρεμιέρα του No Time to Die για το 2021
Δεν μπορεί να βρει τον δρόμο στις αίθουσες το νέο James Bond, καθώς πήρε και άλλη αναβολή από τον Νοέμβριο για τον Απρίλιο του 2021 (η αρχική ημερομηνία ήταν για τον περασμένο Απρίλιο). Ο προγραμματισμός των ηχηρών blockbusters για το υπόλοιπο του χρόνου γίνεται ακόμα πιο ελλιπές, μένοντας με μόλις δύο βαρύγδουπες ταινίες, τα Wonder Woman 1984 και Dune.

Μία πρώτη εικόνα του Diablos στο κινηματογραφικό Monster Hunter
Η Sony Pictures έδωσε στο διαδίκτυο το πρώτο επίσημο βίντεο από την επερχόμενη μεταφορά του Monster Hunter, περιέχοντας μία γρήγορη ματιά ενός εκ των τεράτων που θα δηλώσουν το παρόν. Ας πούμε ότι το Humvee και το μυδράλιο δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για την πιστότητα στη μεταφορά ενός εκ των ιστορικών franchise της Capcom.

Άλλωστε το δίδυμο των Paul W. S. Anderson (σκηνοθέτης) και Milla Jovovich ήταν υπεύθυνο για τα κινηματογραφικά Resident Evil, που στην καλύτερη περίπτωση και με γερές δόσεις επιείκειας θα μπορούσε να τα ονομάσει κάποιος ως guilty pleasure. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω στη μεταφορά ενός ακόμα franchise της Capcom από τους ίδιους ιθύνοντες.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ταινίας, η Milla Jovovich θα υποδύεται την υπολοχαγό Artemis, που μαζί με άλλους στρατιώτες θα περάσουν από μία πύλη (μαγική, επιστημονικά φτιαγμένη; θα δείξει) σε έναν άλλο κόσμο, κατοικούμενο από ανθρώπους αλλά και γιγάντια τέρατα.

cinetv
Keywords
cine, sacha baron cohen, james bond, wonder woman, octavia spencer, lion king, jake gyllenhaal, guy ritchie, resident evil, borat, cobra, kai, νέα, time, βιωσιμότητα, james, woman, budget, disney, λύση, octavia, hbo, jason, cohen, irina, amazon, marvel, universe, netflix, youtube, sequel, lion, live, pixar, sequels, king, cgi, νεότερα, hollywood, reporter, sony, pictures, amazing, reboot, holland, home, συμμετοχή, akira, godfather, oscar, ford, gyllenhaal, evans, vietnam, guy, συγκεκριμένο, witcher, howard, monster, hunter, franchise, capcom, paul, ιθύνοντες, artemis, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , νουμερα τηλεθεασης, oscar 2011, oscar 2011 live, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα, octavia spencer, ημερομήνια, τηλεθεαση, βιντεο, χωρες, ζωα, ηθοποιος, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, ντοκιμαντερ, πυλη, ταινιες, ford, hunter, james, oscar, sony, time, youtube, αμερικη, βιβλιο, βιωσιμότητα, βρισκεται, γινει, γινεται, γυρισματα, δειχνει, δωσει, διαδικτυο, διδυμο, εγινε, εδαφος, εβδομαδα, εμπνευση, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, ειδος, υπηρεσια, ιθύνοντες, εικονα, κινηση, λαθος, λύση, ματια, μινι, νεότερα, ονομα, ορια, ουσιαστικα, ποιοτητα, ποντικι, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρη, σιγουρο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συνταγη, σπιτια, φυσικα, φορα, αγορι, akira, αλυσιδα, amazing, artemis, ασφαλεια, budget, borat, capcom, sequel, cobra, cohen, guy, disney, evans, franchise, godfather, guy ritchie, gyllenhaal, howard, holland, hollywood, home, ιδιαιτερα, irina, jake gyllenhaal, james bond, jason, kai, κομικς, lion, marvel, monster, netflix, paul, octavia, woman, pictures, πληροφοριες, reporter, resident evil, reboot, sacha baron cohen, sequels, σκηνικα, spider, ταξιδι, τηλεορασεις, υλικο, universe, witcher, wonder woman
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over