Cine-TV #113

Godzilla, Glass, Brooklyn Nine-Nine και άλλα trailers…

Φτάνοντας στο τέλος του 2018 η Cine-TV στήλη θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και τις ανάλογες γιορτινές προβολές, ώστε να επανέλθει πλέον το νέο έτος με γεμάτες μπαταρίες (ή γεμάτα καρούλια φιλμ αν προτιμάτε). Άλλωστε η ειδησεογραφία, όπως θα διαπιστώσετε, έχει ρίξει λίγο τους ρυθμούς της, με ελάχιστα νέα, πέραν από

κάποια ενδιαφέροντα trailers.

Πολλές ήταν οι ταινίες του έτους που δεν είχαμε χρόνο να δούμε, επομένως ένας απολογισμός του έτους φαντάζει υπερβολικός. Κατά τον γράφοντα το βραβείο μεγαλύτερης αποτυχίας θα μπορούσε άνετα να πάει στο Jurassic World: Fallen Kingdom ενώ στον αντίποδα είχαμε το οξυδερκές Three Billboards to Ebbing, Missouri, το εξαιρετικό Hereditary, ίσως η καλύτερη ταινία τρόμου των τελευταίων ετών, το cult (ακόμα και από την πρεμιέρα του) Mandy (οκ… για περιορισμένα γούστα ίσως…), το άκρως ψυχαγωγικό The Ballad of Buster Scruggs, το Isle of Dogs (επειδή απλά όποτε βγάζει ταινία ο Wes Anderson πρέπει να βρίσκεται στις καλύτερες της χρονιάς) και πολλά άλλα.

Υπάρχουν φυσικά πολλές ακόμα αξιόλογες ταινίες, σε μία γενικά πλούσια χρονιά, είτε μιλάμε για blockbusters (βλέπε την εντυπωσιακή κορύφωση του MCU με το Infinity War) είτε για περισσότερο προσγειωμένες παραγωγές, όπως πιστεύουμε για παράδειγμα ότι θα ισχύσει στην περίπτωση του Roma του Alfonso Cuaron, για το οποίο γίνεται ήδη λόγος για μία από τις καλύτερες ταινίες του έτους. Με λίγα λόγια, άλλο ένα έτος που μας αύξησε ακόμα περισσότερο το backlog των ταινιών (και φυσικά των σειρών).

Καλές γιορτές!

Trailers

Godzilla: King of the Monsters
Σκηνοθέτης: Michael Dougherty (Krampus)
Πρωταγωνιστούν: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Ken Watanabe, Sally Hawkins
Πρεμιέρα: 31 Μαΐου (Αμερική)

Η αμερικάνικη αναβίωση του Godzilla από το 2014 αποτελούσε μία αξιοπρεπέστατη προσθήκη στο είδος των monster-movies, που κατάφερνε να φέρει εις πέρας ιδιαίτερα ικανοποιητικά τη σοβαρή του προσέγγιση κι ας είχε ένα σημαντικό miscast στον ρόλο του Aaron Taylor-Johnson, ο οποίος ελάχιστα έπειθε για πεζοναύτη. Το πρώτο trailer του αναμενόμενου sequel δείχνει, εκ πρώτης όψεως, πως θα διατηρήσει το βαρύ ύφος και μάλιστα με μία παρέλαση από διάφορα γνωστά kaiju. Προειδοποιούμε πως το trailer φαίνεται, λίγο πολύ, να τα "spoilάρει" όλα, επομένως όποιος θέλει να “σώσει” την αίσθηση της έκπληξης ας αποφύγει το play. Εμείς πάντως (πάντα επιρρεπείς…) είμαστε κοντά στο hype. Ελπίζουμε όχι σε ανάλογη μετριότητα με αυτήν του περσινού Kong: Skull Island, με το οποίο να θυμίσουμε πως αναμένεται να γίνει crossover το 2020.

Glass
Σκηνοθέτης: M. Night Shyamalan (6th Sense)
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Samuel Jackson, James McAvoy, Anya Taylor-Joy
Πρεμιέρα: 18 Ιανουαρίου (Αμερική)

Ποιος θα το πίστευε το μακρινό 2000 ότι το Unbreakable θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία ενός υπερ-ηρωικού μικρό-σύμπαντος©, φέρνοντας το spin-off του Split (2016) και ένα κανονικό sequel με το Glass και μάλιστα, διατηρώντας μάλιστα τους βασικούς ηθοποιούς. Ο M. Night Shyamalan αν κάτι έχει αποδείξει, βέβαια, είναι ότι μπορεί να μας... τρολάρει ασταμάτητα, επανερχόμενος ξανά και ξανά σε πολυδιαφημισμένες παραγωγές. Τουλάχιστον το Split κατάφερε να κάνει ένα μίνι comeback του πάλαι ποτέ υποσχόμενου σκηνοθέτη έπειτα από την τελευταία του καλή ταινία του, το The Village (2004) (ναι, το είπαμε, το The Village το θεωρούμε καλό!).

Captive State
Σκηνοθέτης: Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes)
Πρωταγωνιστούν: John Goodman, Vera Farmiga, Ashton Sanders
Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου, 2019 (Αμερική)

10 χρόνια μετά την κατάκτηση της Γης από εξωγήινες δυνάμεις, ο πληθυσμός του πλανήτη μας ζει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς, όπου διάφοροι αντιφρονούντες προσπαθούν να επαναστατήσουν, σε μία σεναριακή ιδέα που φέρνει μνήμες από το Half-Life 2.

Bird Box
Σκηνοθέτης: Susanne Bier (Serena)
Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, John Malkovich, Trevante Rhodes, Sarah Paulson
Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου (Netflix)

Μετά την περσινή, αποκλειστική πρεμιέρα του αρκετά συμπαθητικού Cargo στο Netflix, η δικτυακή υπηρεσία θα επαναφέρει το post-apocalyptic σκηνικό με το Bird Box, έχοντας μάλιστα το μεγάλο όνομα της Sandra Bullock. Οι κανόνες αυτής της ιστορίας αφορούν μία εξώκοσμη οντότητα που έχει την ικανότητα να ωθεί τα θύματά της στα άκρα της παραφροσύνης και τελικά στην αυτοκτονία. Με λίγα λόγια, σε πρώτη ανάγνωση, είναι ικανό να φέρει βαθιά θαμμένες αναμνήσεις από το Happening (2008) του M. Night Shyamalan. Για κάποιον λόγο επίσης φαίνεται ότι υπάρχει ένας βαθμός προστασίας όταν κάποιος έχει καλυμμένα τα μάτια του. Ας ελπίσουμε για ευχάριστο σασπένς.

Triple Frontier
Σκηνοθέτης: J.C. Chandor (A Most Violent Year)
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam,. Pedro Pascal
Πρεμιέρα: Μάρτιος (Netflix)

Το Netflix συνεχίζει δυναμικά να προσεγγίζει μεγάλα ονόματα του αμερικάνικου κινηματογράφου κι εμείς συνεχίζουμε να περιμένουμε αν θα καταφέρει να φτάσει ποτέ το blockbuster επίπεδο των ταινιών που προβάλλονται αρχικά στη μεγάλη οθόνη, τουλάχιστον όσον αφορά ταινίες δράσης. Στο Triple Frontier θα δούμε βετεράνους των ειδικών δυνάμεων στην προσπάθειά τους να ληστέψουν έναν ναρκέμπορο της Νοτίου Αμερικής.

True Detective, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου (HBO)

Η 1η σαιζόν του True Detective είχε καταφέρει να γυρίσει 180 μοίρες την υποκριτική αξία του Matthew McConaughey (που ήδη είχε αρχίσει να γυρίζει από το Dallas Buyers Club του 2013 και έπειτα), προσφέροντας παράλληλα ένα σαφέστατα καλογυρισμένο αστυνομικό μυστήριο. Η 2η σαιζόν… βρέθηκε στην αντίπερα όχθη, παρουσιάζοντας μία κουραστική και άνευ ιδιαίτερης ουσίας νέα υπόθεση. Επομένως, δεν ξέρουμε τι προσδοκίες θα πρέπει να έχουμε για την 3η σαιζόν, ελπίζοντας μόνο πως ο showrunner, στο πρόσωπο του Nic Pizzolatto, θα είναι σε θέση να κρίνει τι λειτούργησε και τι όχι στις πρώτες δύο σαιζόν.

A Series of Unfortunate Events, 3η σαιζόν
Πρεμιέρα: 1 Ιανουαρίου (Netflix), 7 επεισόδια

Οι περιπέτειες των αδερφών Baudelaire φτάνουν στο τέλος τους με την τρίτη και τελευταία σαιζόν του A Series of Unfortunate Events. Λογικό από μία άποψη, καθώς οι νεαροί ηθοποιοί πολύ σύντομα θα ξεφύγουν από την παιδική τους ηλικία, κάτι που μάλλον θα δημιουργήσει πρακτικά προβλήματα σχετικά με την εμφάνισή τους μπροστά στην κάμερα.

Brooklyn Nine-Nine, 6η σαιζόν
Πρεμιέρα: 10 Ιανουαρίου (NBC), 18 επεισόδια

Επιστροφή της αγαπημένης ομάδας της αστυνομικής δύναμης του 99ου τμήματος της Νέας Υόρκης, χάρη στη διάσωσή της από το NBC, έπειτα από την ακύρωσή του Fox. Για τις κωμικές ικανότητες του cast είμαστε σίγουροι, μακάρι να έχει κάνει αναίμακτα τη μετάβαση και η συγγραφική ομάδα.

cinetv
Keywords
cine, bobby brown, bruce willis, godzilla, glass, φιλμ, νέα, world, fallen, cult, dogs, infinity, roma, king, μαΐου, aaron, sequel, play, skull, island, night, bruce, jackson, james, mcavoy, split, village, planet, john, rhodes, netflix, box, σασπένς, triple, oscar, pedro, dallas, club, μυστήριο, series, nbc, fox, χριστουγεννιατικες βιτρινες, oscar 2011, oscar 2011 live, Ελιζαμπεθ Τειλορ, αξια, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, ξανα, bobby brown, παρελαση, οψεως, ηθοποιοι, ονοματα, ταινιες, cult, james, movies, nbc, oscar, rhodes, village, αναμνησεις, απλα, βρισκεται, γινει, γινεται, δειχνει, ευχαριστο, υπαρχει, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, ετων, ετος, ιδεα, ειδος, ηλικια, υπηρεσια, υποθεση, υφος, φιλμ, λογια, λογο, μαΐου, ματια, μυστήριο, μινι, μικρο, μοιρες, μπαταριες, ομαδα, οθονη, ονομα, οχθη, προβληματα, ρολο, σαιζον, συντομα, στα ακρα, τριτη, φυσικα, aaron, box, bruce willis, bruce, sequel, club, dallas, dogs, ειπαμε, fallen, fox, glass, godzilla, john, ιδιαιτερα, island, jackson, king, life, mcavoy, monster, μπροστα, netflix, infinity, night, pedro, play, planet, roma, σασπένς, skull, series, split, taylor, triple, world
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over