Ράλλυ Κροατίας: O Breen στο πλευρό των Neuville, Tanak για τη Hyundai στο Ράλλυ Κροατίας

Καθώς η Hyundai έχει επιλέξει την εναλλαγή των Dani Sordo και Craig Breen πίσω από το τιμόνι του τρίτου εργοστασιακού i20 Coupe WRC, η επιλογή πριν από τον εκάστοτε αγώνα, δημιουργεί τη σχετική αγωνία και συζήτηση. Όπως είχε “προδώσει” η συμμετοχή του Breen στο πρόσφατο Ράλλυ Ciocco, ο Ιρλανδός οδηγός είναι ο εκλεκτός του Andrea Adamo,
για τη συμμετοχή στο ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας, που θα αποτελέσει τον 3ο γύρο του WRC, στις 22-25 Απριλίου.

H ανακοίνωση της τριάδας πληρωμάτων που θα εκπροσωπήσει τους Πρωταθλητές Κατασκευαστών στην Κροατία έγινε μέσω ανακοίνωσης στα social media. Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και Ott Tanak-Martin Jarveoja συμμετέχουν στο θεσμό με πλήρες πρόγραμμα, ενώ οι Craig Breen-Paul Nagle θα μοιραστούν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα το i20 Coupe WRC.

Με αυτόν τον τρόπο, η σύνθεση της Hyundai δε θα διαφοροποιηθεί σε σύγκριση με το χιονισμένο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, όπου νικητές αναδείχθηκαν οι Tanak-Jarveoja, την ώρα που οι Neuville-Wydaeghe και Breen-Nagle, διαμόρφωσαν το 1-3-4 στη γενική κατάταξη.

Το Ράλλυ Κροατίας, που όπως ανακοινώθηκε δε θα περιλαμβάνει τα δύο περάσματα από την υπερειδική του Zagreb μήκους 1,8 χιλιομέτρων, η οποία είχε προγραμματιστεί να αποτελέσει την 1η και 10η ειδική του αγώνα, λόγω των κανονισμών σχετικά με την πανδημία, αποτελείται πια από 20 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 300,32 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Πέραν του γεγονότος ότι προσμετρά για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, άρα συνιστά άγνωστη οντότητα για τους πρωταγωνιστές του θεσμού, ουσιαστικά θα είναι ο πρώτος αμιγώς ασφάλτινος αγώνας του θεσμού από το Ράλλυ Γερμανίας 2019, αφού πέρυσι οι μοναδικές ασφάλτινες ειδικές του πρωταθλήματος, ήταν εκείνες των Ράλλυ Μόντε Κάρλο και Μόντσα.

Κατά συνέπεια, η πρόκληση για τα πληρώματα είναι σημαντική, αφού οι ειδικές διαδρομές θα είναι νέες για όλους, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς προετοιμασίας ή σημειώσεων.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα