H Μ. Βρετανία κατασκευάζει το δικό της Gigafactory

Η Britishvolt, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο Ην. Βασίλειο στον τομέα των μπαταριών, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Βορειοανατολική Αγγλία για να δημιουργήσει το πρώτο βρετανικό Gigafactory.

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης μιας τοποθεσία στο Blyth Northumberland στην οποία η Britshvolt σκοπεύει να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή της εν λόγω

μονάδας το καλοκαίρι του 2021. Στόχος της Britishvolt είναι να ξεκινήσει η παραγωγή μπαταριών πριν το τέλος του 2023.

Η συνολική επένδυση της Britishvolt για την κατασκευή του «τοπικού» Gigafactory ανέρχεται στα 2,6 δισεκατομμύρια λίρες, καθιστώντας την έτσι τη μεγαλύτερη επένδυση στη Βορειοανατολική Αγγλία μετά από εκείνη της Nissan το 1984 και μία από τις μεγαλύτερες στο Ην. Βασίλειο. Μέχρι την τελική ολοκλήρωση του έργου το 2027, στη μονάδα θα απασχολούνται έως και 3.000 άτομα παράγοντας πάνω από 300.000 μπαταρίες ιόντων λιθίου για την αυτοκινητοβιομηχανία του Ην. Βασιλείου σε ετήσια βάση – συνολικά, οι νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού της μονάδας αναμένεται να ανέλθουν στις 5.000.

Το Gigafactory της Britishvolt θεωρείται μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία που βρίσκει «στέγη» στο Ην. Βασίλειο και συνάμα ένας βασικός πυλώνας του σχεδίου Net Zero της χώρας που αφορά στο μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος της εγχώριας βιομηχανίας έως το 2050.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί σε μια περιοχή συνολικής έκτασης της τάξης των 250 στρεμμάτων χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας χρήσης υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται στη Νορβηγία και θα μεταφέρεται κάτω από τη Βόρεια Θάλασσα μέσω της διασύνδεσης North Sea Link.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα