Ξεπέρασε τον Σερ Άλεξ ο Τεν Χαχ

12:31 5/3/2024 - Πηγή: Contra

ο απίστευτο το επίτευγμα του Τεν Χαχ στην Γιουνάιτεντ αναμένεται να αναστατώσει κάθε φίλο των "Κόκκινων Διαβόλων".

Ο Ολλανδός έχει καταφέρει το εξής παράδοξο. Παρόλο που η ομάδα επί των ημερών του έχει τόσες δεινοπάθειες και δυσκολεύεται αφάνταστα ακόμα και για μία θέση στο Champions League, ο Τεν Χαχ έχει καλύτερο ποσοστό νικών από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, στον αγώνα με την Σίτι έκλεισε τα 100 παιχνίδια

στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το ποσοστό νικών λοιπόν που προκύπτει από αυτούς τους αγώνες είναι υψηλότερο από όλους τους προηγούμενους προπονητές του συλλόγου.

Η Γιουνάιτεντ, υποστηρίζεται από πολλούς πως κάνει βήματα πίσω αντί να κοιτά το μέλλον, αυτό τουλάχιστον ως προς το αγωνιστικό τμήμα. Δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής -πέρα από ορισμένα ψήγματα- κάποιο αποδοτικό ή ελκυστικό τρόπο παιχνιδιού, έχουν γίνει πανάκριβες μεταγραφές, οι περισσότερες με εντολή προπονητή, και όμως ελάχιστε αποδίδουν έστω και τα βασικά, ενώ επίσης παρατηρούνται ζητήματα πειθαρχίας. Η ομάδα αδυνατεί πραγματικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και όμως, τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα.

Πάρα ταύτα, ο Τεν Χαχ έχει ποσοστό νικών 60% σε 100 παιχνίδια (60 νίκες, 12 ισοπαλίες και 28 ήττες). Από την άλλη μεριά ο θρύλος του Μάντσεστερ που οικοδόμησε την τεράστια αυτοκρατορία της Αγγλικής ομάδας έχει έστω και στα σημεία χαμηλότερο ποσοστό, 59,7%. Μία διαφορά όμως που παρατηρείται εκ πρώτης όψεως είναι ότι ο Ολλανδός μετρά περισσότερες ήττες από ότι ισοπαλίες, κάτι το οποίο δεν ισχύει με τον Σερ Άλεξ αλλά αυτό δεν συνυπολογίζεται στα παρακάτω στατιστικά.

Μετά από εκείνον με την σειρά ακολουθούν:

Μουρίνιο 58,3%

Σόλσκιερ 54,2%

Ντέιβιντ Μόγες 52,9%

Λουίς Φαν Χάαλ 52,4%

Βέβαια, ο Ολλανδός τεχνικός μετρά μόλις 100 συμμετοχές, επομένως είναι κατανοητό το ποσοστό να μεταβάλλεται εύκολα με μερικά μόνο αποτελέσματα, ωστόσο δεν παύει να αποδεικνύει πως ίσως οι νίκες δεν είναι ο μόνος συντελεστής που φέρνει της επιτυχίες, αλλά και ο ανταγωνισμός. Αν οι νίκες γίνονται μόνο με αδύναμες ομάδες, την ώρα που ο ανταγωνισμός χτυπάει 90 plus βαθμούς στο πρωτάθλημα και σε νικά κατά κράτος σε ντέρμπι, τότε επόμενο είναι να βρίσκεσαι στην ουρά του...

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μπρούνο Φερνάντες παραδέχεται πως η Σίτι υπερέχει σε ποιότητα και ότι η Γιουνάιτεντ έκανε ότι μπορούσε

Η Ρεάλ πήρε τον Εμπαπέ, ετοιμάζει και η Μπαρτσελόνα καίριο στην Παρί Σεν Ζερμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα