Τα ντολμαδάκια της Βόρειας Μακεδονίας έχουν περάσει ήδη στην επόμενη

15:34 27/5/2021 - Πηγή: Contra

Αουτσάιντερ; Ναι, αουτσάιντερ. Η Βόρεια Μακεδονία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη υπέρβαση της ιστορίας της καταφέρνοντας για πρώτη φορά να είναι καλεσμένη στο μεγάλο ευρωπαϊκό πάρτι. Έτσι, στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Euro όχι μόνο δεν έχει τίποτα να χάσει αλλά αντιθέτως θα μπει στο γήπεδο για να δείξει ότι όντως το ποδόσφαιρό της έχει κάνει τεράστια άλματα και αξίζει να πάρει μέρος σε αυτή τη γιορτή. Με τον γερο-Πάντεφ και τον Ελμάς μπροστάρηδες.

Κι όταν στη γειτονική χώρα υπάρχει γιορτή, εμφανίζεται η sarma: η φοβερή και τρομερή εκδοχή του γεμισμένου λάχανου που έχει ειδική θέση στο τραπέζι σε ειδικές περιστάσεις, επετείους, αλλά και καθημερινά.

Παρόλο που έδειξε σταθερότητα στον όμιλό της στα προκριματικά και πέρασε μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ του Nations League, η Βόρεια Μακεδονία είναι πανέτοιμη και με το μαχαίρι στα δόντια όχι μόνο για να παίξει τη μπάλα της απέναντι σε Αυστρία, Ουκρανία και Ολλανδία αλλά για να κόψει και τα ντολμαδάκια sarma στο πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Γνωστά πράγματα.

Πάρτε μια γεύση από όλες τις συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς και επανερχόμαστε.

Και κάπου εδώ είναι που θα αποκαλύψουμε τα μυστικά. Γιατί όλοι μπορούν να αναμείξουν μοσχαρίσιο κιμά με ρύζι αλλά το ζητούμενο εδώ είναι η δημιουργία ενός γευστικού πιάτου που θα μοιάζει με κάτι που έχεις δοκιμάσει αλλά θα το τρως για πρώτη φορά. Και αυτό θα σας δείξει η συνταγή που ακολουθεί.

Sarma από τη Βόρεια Μακεδονία για 4 άτομα

Υλικά: 200 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς 200 γρ. Ρύζι 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 4 μεγάλα φύλλα από λάχανο Έτοιμη σάλτσα ντομάτας συσκευασμένη Αλάτι-πιπέρι ρίγανη Ελαιόλαδο Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος μαγειρεύουμε το ρύζι 3/1 με νερό. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε τον κιμά με το σκόρδο. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι το ρίχνουμε στο σκεύος με τον κιμά. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για λίγο.

Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και σε ένα άλλο σκεύος τοποθετούμε νερό με πάγο. Ρίχνουμε τα φύλλα του λάχανου μέσα στο νερό που βράζει και μόλις μαλακώσουν τα περνάμε κατευθείαν στο νερό με τον πάγο.

Όταν κρυώσουν εντελώς, βάζουμε το μείγμα του κιμά μέσα στα φύλλα και τυλίγουμε, σαν ντολμάδες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τους “ντολμάδες” και από τις δύο μεριές, προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε με ρίγανη.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι έτοιμη να κάνει την έκπληξη και να περάσει στην επόμενη φάση, όμως με τέτοιο street food μόνο αουτσάιντερ δεν είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα