Ο Μουρίνιο εξηγεί πως βοήθησε τον Κριστιάνο να σκοράρει κατά ριπάς

11:51 16/2/2024 - Πηγή: Contra

Ο "Special One" σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε ευ’ όλης της ύλης και φυσικά αναφέρθηκε και στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Περιέγραψε την τον τρόπο που προσέγγισε τακτικά το project CR7 και πως εν τέλει ο Πορτογάλος αστέρας μεταμορφώθηκε σε επιθετική μηχανή.

Ο Μουρίνιο δήλωσε: "Το κίνητρο, δεν χρειάζεται να του το δώσεις. Φιλοδοξία, ευθύνη, δεν μπορείς να του δώσεις. Τεχνικά, δεν μπορείς να του δώσεις. Είναι απλά να του δώσεις κάποιες τακτικές οδηγίες και να αφήσεις τον τύπο να είναι ευτυχισμένος".

"Νομίζω ότι δεν προπονείς. Δεν χρειάζεται να διδάξω πολλά, το θέμα είναι να είσαι χαρούμενος, το θέμα είναι να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον από την άποψη της τακτικής, από την ιδέα του ποδοσφαίρου, όπου ο παίκτης μπορεί να δείξει τον καλύτερό του εαυτό

"Νομίζω ότι η Μαδρίτη, γι' αυτόν, ήταν μια μικρή μετάβαση, γιατί για εσάς, ήταν εξτρέμ. Δεξιός εξτρέμ, αριστερός εξτρέμ, πλάγιος παίκτης, ντριμπλέρ. Στη Μαδρίτη, έγινε περισσότερο ο σκόρερ που θα ήταν για το υπόλοιπο της καριέρας του".

"Στην πραγματικότητα, ίσως η πρώτη φορά που έπαιξε ως επιθετικός σε μεγάλο αγώνα ήταν το Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου, όπου πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, μια εκπληκτική κεφαλιά στην παράταση".

"Πιθανώς αυτή ήταν η αρχή για να νιώσει ο κόσμος ότι ο Ρονάλντο θα μπορούσε να είναι ένας σκόρερ και όχι απλώς ένας καθαρός εξτρέμ. Επαιζε από αριστερά αλλά δεν ήταν φαρδύς και δεν κυνηγούσε αμυντικούς. Τον προστατεύαμε με την ισορροπία που δίναμε από πίσω με τον Τσάμπι Αλόνσο και τον Κεντίρα".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μουρίνιο παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μέσι δεν είναι καν στο top 3 του Ροναλντίνιο

Η κίνηση του Κιλιάν Εμπαπέ που έγινε το μυστικό για να μην κλείσει η πόρτα της Ρεάλ

Keywords
Τυχαία Θέματα