ΝΒΑ

00:45 27/8/2020 - Πηγή: Contra

Η Αμερική συγκλονίζεται ξανά από διαδηλώσεις, καθώς την Κυριακή τραυματίστηκε σοβαρά από πισώπλατους (!) πυροβολισμούς αστυνομικών ο 29χρονος Αφροαμερικανός Τζέικομπ Μπλέικ και η πόλη που έγινε το τραγικό συμβάν (Κενόσα, Γουισκόνσιν) έζησε δυο εφιαλτικές βραδιές με νεκρούς και ... τήρηση της "τάξης" από ένοπλες ομάδες ακροδεξιών. Το Black Lives Matters σύνθημα που ασπάστηκε το ΝΒΑ

για να ξαναρχίσει στη φούσκα του Ορλάντο δεν ήταν δυνατό να παραμείνει μια απλή φράση, ένα σλόγκαν στις φανέλες των παικτών. Λίγο πριν από τον 5ο αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ορλάντο Μάτζικ, οι παίκτες των "ελαφιών" έκαναν πράξη, αυτό που σκέφτονταν πολλοί από τους ΝΒΑερ.

Την ώρα που οι συνάδελφοί τους στο Ορλάντο έκαναν σουτάκια προθέρμανσης, στα αποδυτήρια οι Μπακς συμφωνούσαν να μην κατέβουν καν στον αγωνιστικό χώρο για να διεξαχθεί το ματς. Απέξω οι άνθρωποι του ΝΒΑ, μάλλον αιφνιδιασμένοι, περίμεναν την απόφαση, όλοι όμως υποψιάζονταν που θα το πήγαιναν οι παίκτες.

Πήραν μια ιστορική απόφαση (άλλωστε τα επεισόδια και οι νέες δολοφονίες έγιναν στη γειτονιά τους) και είπα "δεν πάει άλλο". Την απόφασή τους να μην παίξουν υποστήριξε και η διοίκηση της ομάδα, με τον αντιπρόεδρο Αλεξ Λέισρι να δηλώνει: "Κάποια πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ. Στεκόμαστε στο πλευρό των παικτών για την απόφασή τους, δείχνοντας ότι όλοι μαζί δεν αντέχουμε άλλο. Φτάνει! Αρκετά. Χρειάζεται μια αλλαγή. Είμαι πολύ υπερήφανος για τα παιδιά και υποστηρίζουμε 100% την απόφασή τους, έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια, ώστε να έρθει η πραγματική αλλαγή".

Η απόφαση προκάλεσε εκκωφαντικό θόρυβο στο ΝΒΑ και βέβαια σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα στο απόγευμα (πρωί για τις ΗΠΑ) είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι ανάλογες σκέψεις έκαναν οι παίκτες Σέλτικς και Ράπτορς για τον πρώτο αγώνα της δικής τους σειράς (ξεκινάει την Πέμπτη), ενώ θέμα μη διεξαγωγής έθεταν και οι παίκτες των δυο ομάδων του νότου: Οκλαχόμα Θάντερ-Χιούστον Ρόκετς.

Σε έξαλλη κατάσταση ήταν και ο ΛεΜπρον Τζέιμς για τη σύλληψη του 17χρονου ... που πυροβολούσε τον κόσμο το βράδυ της Δευτέρας, Ούτε οι Λέικερς ήταν σίγουρο ότι θα παίξουν με τους Μπλέιζερς

Keywords
Τυχαία Θέματα