Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο άφησε στον πάγκο τον Ρονάλντο και έγραψε ιστορία

18:57 10/12/2022 - Πηγή: Contra

Δεν σταματάει πουθενά το Μαρόκο. Μετά τη νίκη επί της Ισπανίας, στη διαδικασία των πέναλτι, για την φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σειρά είχε η Πορτογαλία, του ερχόμενου από τον πάγκο για άλλη μια φορά, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το γκολ που έδωσε στο Μαρόκο το χρυσό εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης σημείωσε ο Εν Νεσίρι με κεφαλιά στο 42ο λεπτό.

Παρόλο που η Πορτογαλία είχε τη κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, το Μαρόκο κατάφερε

να βρεθεί μπροστά στο σκορ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Εν Νεσίρι στο 42ο λεπτό, μετά από κακή έξοδο του τερματοφύλακα της Πορτογαλίας Ντιόγκο Κόστα, ενώ λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 δευτερόλεπτα πριν οδηγηθούν οι δύο πλευρές στα αποδυτήρια ενόψει του δεύτερου μισού.

Δείτε το 1-0 του Μαρόκου

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Πορτογαλία να πιέζει για την ισοφάριση με αποκορύφωμα τις μεγάλες ευκαιρίες των Γκονσάλο Ράμος και Μπρούνο Φερνάντες στο 57ο και 63ο λεπτό αντίστοιχα. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 51ο λεπτό είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στον οποίο ο Φερνάντο Σάντος δεν έδωσε φανέλα βασικού για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Δείτε τις ευκαιρίες των Ράμος και Φερνάντες

Η Πορτογαλία συνέχισε την πολιορκία στην εστία του Μπόνο, ο οποίος έδειχνε ανίκητος για άλλη μία φορά σε αυτή τη διοργάνωση, με αποκορύφωμα τις επεμβάσεις του στα δυνατά σουτ των Ζοάο Φέλιξ και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο σέντερ φορ για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης Πέπε.

Το Μαρόκο τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσεντίρα στο 93ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πλέον, οι Μαροκινοί περιμένουν τον νικητή του τελευταίου χρονικά προημιτελικού ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία.

Διαβάστε Περισσότερα

Νόιερ, χάνει τη σεζόν λόγω απίθανου τραυματισμού στις διακοπές

Μουντιάλ 2022, ανυπέρβλητος Μόντριτς λέει μυθικά λόγια στον Ροντρίγκο μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας

Ιβάνα Κνουλ, πικάρει τον Ριτσάρλισον με το "χορό του περιστεριού" σε δικό της εκρηκτικό στιλ

Keywords
Τυχαία Θέματα