Η χοντρή γκάφα της ΑΕΚ με τον Μπακασέτα δεν έγινε για τον Γιακουμάκη

12:33 22/9/2020 - Πηγή: Contra

Το καλοκαίρι του 2019, η ΑΕΚ παραχώρησε στην τουρκική Αλάνιασπορ τον Τάσο Μπακασέτα αντί 700 χιλιάδων ευρώ. Ο πιο συμβατός προσδιορισμός αυτής της ενέργειας είναι ότι 'ξεπούλησε' τον εν ενέργεια διεθνή ποδοσφαιριστή της, παραχωρώντας τον πολύ πιο χαμηλά από την πραγματική αξία του. Πέραν όμως αυτής της αμφιλεγόμενης απόφασης η οποία στο τέλος της ημέρας έφερε τουλάχιστον ένα ποσό στα ταμεία της, υπήρξε και μεγαλύτερο λάθος

στην υπόθεση, μία δεύτερη γκάφα ολκής.

Προφανώς επειδή ο ίδιος ο οργανισμός δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ποδοσφαιριστή είχε στις τάξεις του, προέβη σε ακόμα μία από τις μαζεμένες (και διαφόρων ειδών) ερασιτεχνικές κινήσεις που κατεγράφησαν εκείνο το καλοκαίρι. Παραχώρησε λοιπόν τον Μπακασέτα δίχως καν να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης με τον τουρκικό σύλλογο, την εξασφάλιση ποσοστού μεταπώλησης. Ήταν λες και η ΑΕΚ υποτιμούσε τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή της, σαν να αφαιρούσε από το ρόστερ της μία πληγή και όχι έναν πολύ εξελίξιμο και υποσχόμενο μεσοεπιθετικό ο οποίος σήμερα κοστολογείται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς, σκέφτηκε και έδρασε πολύ πιο έξυπνα με την περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη. Αν και ο τελευταίος προσέφερε απειροελάχιστα πράγματα στην ομάδα σε σχέση με τον Μπακασέτα και θα μνημονεύεται πάντα (και μόνο) για εκείνο το 'γκολ-μισό πρωτάθλημα' στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό -το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν και το μοναδικό του στην Α' Εθνική με τη φανέλα της ΑΕΚ- ο Ίβιτς δεν τον απαξίωσε ποδοσφαιρικά. Αντιθέτως, διαπραγματεύτηκε την πώληση του στην ολλανδική Φένλο, όπως θα άξιζε σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος το 2018 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με την Ένωση.

Η πώληση του Γιώργου Γιακουμάκη φέρνει στο ταμείο της ΑΕΚ ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ. Πέραν τούτου όμως η συμφωνία με τον ολλανδικό σύλλογο προβλέπει και ποσοστό μεταπώλησης από 10% έως 15%, ανάλογα με τα επιτεύγματα του Κρητικού επιθετικού. Πολύ γρήγορα, ο άλλοτε φορ του Πλατανιά, επιβεβαιώνει το σωστό διάβασμα του Ίβιτς για την περίπτωσή του.

Ο έμπειρος τεχνικός διευθυντής Ένωσης είχε εξαρχής στο μυαλό του τη σοβαρή πιθανότητα να πετύχει ο Γιακουμάκης στο ανοιχτό ολλανδικό πρωτάθλημα, πράγματα τα οποία δεν κατάφερε να δώσει στην ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας άλλωστε χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ως αλλαγή και σπανίως πήρε διαδοχικές ευκαιρίες για να παίξει ως βασικός. Έχει ήδη σημειώσει τρία γκολ και προσφάτως έδωσε μία καταπληκτική ασίστ σε συμπαίκτη του με το εξωτερικό φάλτσο, η οποία αποτέλεσε ένα από τα highlights της πρόσφατης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει αν αυτό το γρήγορο και αποτελεσματικό φορμάρισμα του Γιακουμάκη στην Ολλανδία θα έχει και ανάλογη συνέχεια. Είναι ωστόσο αρκετά πιθανό, σε μία Λίγκα που αφήνει άπλετο φως στους επιθετικούς για να φορτώνουν συχνά με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, να συνεχίσει τον βομβαρδισμό και να ανοίξει τα φτερά του για κάτι καλύτερο, φέρνοντας χρήματα και στο ταμείο της Ένωσης. Εκεί αγωνίζεται χωρίς άγχος, σε μια ομάδα που τον εμπιστεύεται και με τον αέρα του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα, έστω και μετά από μόλις δύο ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα