Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο χαμογελαστός εξολοθρευτής απογειώνεται

11:54 10/8/2019 - Πηγή: Contra

To τελικό σκορ του αγώνα Ελλάδα - Ουγγαρία ελάχιστη σημασία έχει. Επρόκειτο για ένα ματς όπου η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου βρισκόταν επιτέλους στο γήπεδο σε πλήρη σύνθεση και καλούνταν να συναρμολογήσει το παζλ άφθονης εμπειρίας και ταλέντου που διαθέτει στο ρόστερ της.

Όπως έγραψε και ο Στέφανος Μακρής στο Sport 24,

πρόκειται για μια ομάδα που είναι - κυριολεκτικά και μεταφορικά - έξτρα λαρτζ, καθότι παρατάχθηκε με μια πανύψηλη πεντάδα αποτελούμενη από τους: Καλάθης (1.97 μέτρα), Παπανικολάου (2.03 μέτρα), Παπαπέτρου (2.06 μέτρα), Γ. Αντετοκούνμπο (2.11 μέτρα), Μπουρούσης (2.15 μέτρα). Επίσης το 'έξτρα λαρτζ' επιβεβαιώθηκε από μια πανδαισία επιθετικών Plays , που περιλάμβαναν από low post 'βομβαρδισμούς' με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Παπαγιάννη, Μπουρούση, μέχρι solo 'i love this game' επιθέσεις, με την μπάλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να παίξει σε συνθήκες isolation ή να δώσει ασίστ σε συμπαίκτες του ακροβολισμένους στην περιφέρεια, αλλά και παιχνίδι με πολύ τρέξιμο και αντεπιθέσεις από τους Καλάθη και Σλούκα.

Από αυτό το παιχνίδι αξίζει να κρατήσουμε επίσης, πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φώναξε "είμαι εδώ!" αποδεικνύοντας πως είναι μια εκλεκτή μονάδα ενός σπουδαίου συνόλου και ένας παίκτης που μπορεί με μια ατομική ενέργεια να διαμορφώσει την έκβαση ενός παιχνιδιού. Ο Greek Freak δείχνει πως γουστάρει τρομερά αυτό που κάνει και πως έρχεται στην Κίνα με άγριες διαθέσεις για το χρυσό μετάλλιο.

Σε 21.28 λεπτά συμμετοχής, ο Γιάννης είχε 19 πόντους (5/8 δίποντα, 9/10 βολές), 8 ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα μπλοκ. Για επίδοση σε αγώνα προετοιμασίας, τα νούμερα εντυπωσιάζουν και υπόσχονται πολύ υψηλό 'ταβάνι'.

Πέρα από τα νούμερα και τις επιδόσεις αυτής της βραδιάς, η αίσθηση που υπήρχε στο παρκέ ήταν πως αν και η Εθνική ομάδα χρειάζεται δουλειά στο σουτ και μπορεί να παίξει ακόμα πιο σκληρά στην άμυνα, μπορεί να γίνει μια ακόμα πιο σφιχτοδεμένη και πιο 'ασύμμετρη' απειλή για τους αντιπάλους, οι παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δείχνουν να το διασκεδάζουν.

Τα χαμόγελα περίσσευαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ δεν έλειψε και το showtime. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης μας έδειξε ένα trailer από όσα θα ακολουθήσουν στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, με την ομάδα δυνατή και υγιή. Τα παρακάτω τρία βήματα είναι πολύ πιθανό να τα βλέπουμε σε διάφορες παραλλαγές, σε κάθε ματς, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής 'συμμορίας'.

Προσδεθείτε

Απογειωνόμαστε

Καταφθάνουν και οι ενισχύσεις

Ο αντίπαλος πρώτα υποκλίνεται και μετά ζητάει αναμνηστικές φωτογραφίες

Η απογείωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ολόκληρης της εθνικής ομάδας έχει ξεκινήσει. Αυτό το Μουντομπάσκετ θα είναι ξεχωριστό. Το showtime των μπασκετικών μας αναμνήσεων προβάλλεται ήδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα