Ο Φώτης Αρμένης για το 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων

Ο ηθοποιός Φώτης Αρμένης, είναι πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων και γράφει για το 2ο Φεστιβάλ του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Το πρώτο Φεστιβάλ, πέρυσι, είχε μεγάλη επιτυχία, οι ομάδες ήταν έντεκα μεταξύ των οποίων υπήρχαν και τρεις παιδικές παραστάσεις. Φέτος θα υπάρχουν και πάλι έντεκα θίασοι αλλά μία μόνο παράσταση για παιδιά.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έντεκα συνεχόμενες μέρες, από 21 έως 31 Μαΐου.

Την πρώτη μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια που θα περιλαμβάνουν

την παρουσίαση των ομάδων και τις επόμενες θα παρουσιάζεται κι από ένα έργο, με εξαίρεση την τελευταία Κυριακή που το πρωί θα παιχτεί το παιδικό και το βράδυ κανονικά η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση.

Δεν υπήρχε θεματικό ή καλλιτεχνικό κριτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για μας, ήταν οι ηθοποιοί των ομάδων να είναι τακτικά μέλη του ΣΕΗ και να είναι εταιρικός ο θίασος. Παλιότερα ο ΟΕΘ μπορούσε να βοηθήσει τους εταιρικούς θιάσους, τώρα που αυτό δεν μπορεί να συμβεί ,σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του εταιρισμού. Να γεννιούνται οι δουλειές μέσα από τις ίδιες τις ομάδες, χωρίς την εξάρτηση κάποιου επιχειρηματία. Να οργανώνουν παραστάσεις, να είναι ισότιμα τα μέλη και εκτός του τι θα προσφέρει ο καθένας στη σκηνή, να χωρίζονται οι αρμοδιότητες όλης της παραγωγής
Keywords
Τυχαία Θέματα