Το Compute Card της Intel είναι ένα PC με μέγεθος πιστωτικής κάρτας

11:39 31/5/2017 - Πηγή: Xblog

Η Intel ανακοίνωσε το Compute Card, μια συσκευή με μέγεθος πιστωτικής κάρτας που στην ουσία είναι ένας ολόκληρος υπολογιστής. Η συσκευή είχε αποκαλυφθεί στις αρχές του έτος (στην έκθεση CES) αλλά τώρα ανακοινώθηκαν τα πάντα για αυτήν (στην Computex).

Το Intel Compute Card βασίζεται σε Celeron, Pentium ή Core i επεξεργαστή της εταιρίας, έχει 4 GB μνήμη RAM

τύπου DDR3, διαθέτει SSD ή eMMC μνήμη και υποστηρίζει WiFi 2×2 .11ac και Bluetooth 4.2 για συνδεσιμότητα. Τα χαρακτηριστικά διαφέρουν ανάλογα το μοντέλο που θα διαλέξει ο πελάτης – συγκεκριμένα:

Το Compute Card θα χρησιμοποιείται σε διάφορες συσκευές και μάλλον δεν θα βγει στην αγορά για το αγοράσει ο κόσμος (σαν εναλλακτική στο Raspberry Pi). Η Sharp έδειξε μια οθόνη για βιτρίνες που το ενσωμάτωνε, οι Seneca και Foxconn φτιάχνουν mini PCs βασισμένα σε αυτό, η LG θέλει να το βάλει σε monitors για να τα μετατρέψει σε όλα-σε-ένα PC και επίσης η κάρτα χρησιμοποιείται σε tablets και διαδραστικούς πίνακες. Οι Lenovo, HP και Dell συνεργάζονται και αυτές για να φτιάξουν συσκευές με Compute Card, όμως δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα κάτι.

Η Intel θα ξεκινήσει τις αποστολές του Compute Card τον Αύγουστο. Επίσης θα κυκλοφορήσει από σήμερα κιτ σχεδίασης για τους προγραμματιστές, το οποίο θα περιλαμβάνει οδηγούς και σχέδια αναφοράς.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα