Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus είναι γεγονός

23:57 12/9/2017 - Πηγή: Xblog

Ξεχάστε τα iPhone 7s και 7s Plus. Η Apple ανακοίνωσε σε μια εκδήλωση στο Steve Jobs Theater τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus που διαδέχονται τα περσινά iPhone 7

και iPhone 7 Plus αντίστοιχα, χωρίς όμως να έχουν μεγάλες διαφορές.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν στα iPhone 8 αφορά το design τους. Πλέον βρίσκουμε στη πλάτη τους γυαλί, ενώ το σασί τους εξακολουθεί να είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου αεροδιαστημικής τεχνολογίας. Το σασί είναι 50% ανθεκτικότερο από το σασί του 7 και το γυαλί είναι το ανθεκτικότερο σε smartphone, σύμφωνα με την Apple. Χάρη στη γυάλινη πλάτη, τα νέα iPhone υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση, και μάλιστα υποστηρίζουν το διαδεδομένο πρότυπο Qi, οπότε θα βρείτε πολλές συμβατές βάσεις στην αγορά.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε στα iPhone 8 και 8 Plus είναι στο εσωτερικό τους. Η Apple ενσωμάτωσε στα νέα smartphones το ολοκαίνουργιο chipset A11 Bionic το οποίο το βρίσκουμε και στη καρδιά του iPhone X. Το chip είναι εξαπύρηνο (έχει 2x πυρήνες υψηλών-επιδόσεων και 4x λιγότερο ενεργοβόρους) και φιλοξενεί τη πρώτη μονάδα γραφικών που σχεδίασε η Apple για φορητές συσκευές.

Όσον αφορά τις κάμερες, η κύρια έχει ανάλυση 12-megapixels και βασίζεται σε ένα καινούργιο αισθητήρα με “βαθύτερα pixels,” νέο χρωματικό φίλτρο και οπτική σταθεροποίηση της εικόνας. Από την άλλη, το Plus μοντέλο διαθέτει διπλή κάμερα 12-megapixels με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και διάφραγμα φακού f/1.8 για τον βασικό αισθητήρα και f/2.8 για τον τηλεφακό. Και τα δύο κινητά μπορούν να τραβήξουν 4K βίντεο στα 60 fps ή υπερ-αργό βίντεο 1080p στα 240 fps, όμως μόνο το Plus έχει έως 2x οπτικό ζουμ και λειτουργία πορτρέτου (με νέες δυνατότητες για ρύθμιση του φλας και καλύτερο bokeh εφέ).

Οι οθόνες στα iPhone 8 παρέμειναν οι ίδιες. Το βασικό μοντέλο διαθέτει 4.7” Retina οθόνη, και το μεγάλο 5.5” Retina HD οθόνη. Η μόνη αλλαγή που έγινε σε αυτό το κομμάτι είναι η προσθήκη της τεχνολογίας True Tone που αναγνωρίζει τον φωτισμό του δωματίου και προσαρμόζει αναλόγως τη θερμότητα των χρωμάτων της οθόνης για να είναι πιο φυσικά και άνετα στο μάτι. Φυσικά, οι οθόνες έχουν ακόμη εξαιρετικά χρώματα, ευρεία κινηματογραφική γκάμα χρωμάτων και 3D Touch.

Τέλος, η Apple βελτίωσε και τα στερεοφωνικά ηχεία των κινητών. Στα νέα μοντέλα ο ήχος είναι κατά 25% δυνατότερος και το μπάσο βαθύτερο.

Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus θα κυκλοφορήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου, σε χρυσό, διαστημικό γκρι, και χρυσό χρώμα, στις παρακάτω εκδόσεις:

iPhone 8:

64GB – $699256GB – $849

iPhone 8 Plus:

64GB – $799256GB – $949

Διαβάστε επίσης:

Apple AirPower: Η επίσημη βάση για την ασύρματη φόρτιση των iPhoneΤα Apple AirPods μπορούν τώρα να φορτίσουν ασύρματαΗ Apple απλοποιεί το iTunes για Mac/PC αφαιρώντας το App StoreΤο Apple Watch Series 3 ήρθε και μπορεί να κάνει κλήσεις μέσω LTEΤο νέο Apple TV 4K είναι το ίδιο ισχυρό με το iPad ProΑυτό είναι το iPhone X. «Το μέλλον των smartphones

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα