Η Microsoft σταματάει τις πωλήσεις του αρχικού Xbox One

12:30 26/8/2017 - Πηγή: Xblog

Η Microsoft παύει να πουλάει το πρώτο Xbox One, τουλάχιστον στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Αμερικάνικος κολοσσός θα πουλάει πλέον μόνο τα Xbox One S και Xbox One X, καθώς και τα ανακατασκευασμένα μοντέλα του αρχικού Xbox One

με τιμή $199 έως ότου εξαντληθούν. Το Kotaku UK αναφέρει ότι στο Βρετανικό κατάστημα της Microsoft η παλιά κονσόλα είναι “sold out.”

Το αρχικό Xbox One λανσαρίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια και κόστιζε $100 παραπάνω από το PlayStation 4 της Sony. Εξαιτίας αυτής της διαφοράς στη τιμή και κάποιων άλλων παραγόντων, η κονσόλα των Γιαπωνέζων πουλούσε καλύτερα όταν πρωτο-κυκλοφόρησε. Έξι μήνες μετά, η Microsoft αποφάσισε να πουλάει το Kinect ξεχωριστά από το Xbox One και έτσι κατάφερε να ρίξει τη τιμή του Xbox για να ανταγωνιστεί το PlayStation. Μέχρι και σήμερα, όμως, το PS4 πουλάει καλύτερα από το Xbox και αυτό ανάγκασε τη Microsoft να εστιάσει στα παιχνίδια και στο καλύτερο hardware.

Η Microsoft λάνσαρε το Xbox One S πέρσι, το οποίο διέθετε λεπτότερο σώμα και ανανεωμένο σχεδιασμό, και παράλληλα σταμάτησε να κατασκευάζει το Xbox 360. Η νέα κονσόλα έλαβε θετικές κριτικές απ’ όλους χάρη στο λεπτότερο σώμα της και στη δυνατότητα να αναπαράγει 4K βίντεο από Blu-ray δίσκους και υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Video. Η Microsoft πλέον βλέπει το One S σαν μια οικονομική κονσόλα, και το επερχόμενο One X σαν μια πρόταση για hardcore fans – δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τα PS4 και PS4 Pro.

Η εταιρία ξεκίνησε να δέχεται προ-παραγγελίες για το Xbox Οne X την προηγούμενη Κυριακή, και τώρα λέει ότι αυτή είναι η κονσόλα της με τις ταχύτερες προ-πωλήσεις μέχρι σήμερα. Αν και ξέρουμε ότι όλα τα One X ξεπούλησαν στο Amazon μέσα σε 25 λεπτά, δεν είναι ξεκάθαρο πόσα ακριβώς τεμάχια έχουν πουληθεί επειδή η εταιρία έχει σταματήσει να αποκαλύπτει τα νούμερα.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα