Οννεδίτες ζητάνε εκλογή προέδρου από τη βάση!


Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ


Μήπως το πραγματικό φιάσκο στην υπόθεση της ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε όχι την ημέρα του 10 τακτικού συνεδρίου, αλλά πολλές μέρες νωρίτερα; Μήπως οι αυλικοί του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας όταν διαπίστωσαν 15 μέρες πριν από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔπως δε θα «πάρουν» το 60% του Συνεδρίου, αποφάσισαν να το διαλύσουν; Μήπως κάποιοι «ελπιδοφόροι» γεροντοπαράγοντες έχουν σκηνοθετήσει αυτό το έργο για να μετατρέψουν την ΟΝΝΕΔ σε
ένα δικό τους μαγαζάκι;

Όπως απέδειξε ο χρόνος, η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι ΝΑΙ. Για το λόγο αυτό κάποιοιεπιθυμούν ένα συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που να διοργανώνεται από μια επιτροπή «σοφών» αποτελούμενη από «υπερήλικες», οι οποίοι δεν έχουνκανένα ρόλο στην ΟΝΝΕΔ, ενώ ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών πολιτεύονταν μέχρι πρόσφατα εκτός ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ένα Συνέδριο στο οποίο οι σύνεδροιπροέκυψαν από μια ηλεκτρονική πατέντα, στην οποίακανείς δε γνώριζε ποιος είναι ο διαχειριστής και ποιες οι δυνατότητες παρέμβασής του στη βάση δεδομένων. Ένα συνέδριο στο οποίο υποψήφιοι σύνεδροι που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους εμφανίζονται ξαφνικά να συγκεντρώνουν εντός ελαχίστων λεπτών τις 30 απαιτούμενες υπογραφές, χωρίς βεβαίως κανένας να γνωρίζει ποια είναι τα μέλη της οργάνωσης που έχουνδικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξηςσυνέδρων. Ένα Συνέδριο στο οποίο η ηλεκτρονικήπατέντα ως δια μαγείας «έπεσε» από το διαδίκτυο τηντελευταία μέρα της προθεσμίας και ανέβηκε ξανάέχοντας προστεθεί 430 σύνεδροι με ελλιπή στοιχείαταυτοπροσωπίας και όλα αυτά βεβαίως για να ελεγχθεί η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

Το χειρότερο όμως όλων και το πλέον απαράδεκτοείναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της εκλογής προέδρου ΟΝΝΕΔαπό τη βάση, χωρίς καμία απόφαση κάποιου οργάνουτης ΟΝΝΕΔ, χωρίς τροποποίηση του καταστατικούτης αλλά μόνο με το έτσι θέλω των γνωστών αυλικών.Και βεβαίως η εκλογή – διορισμός του προέδρου – μαριονέτας της ΟΝΝΕΔ από ένα κλειστό και πλήρωςελεγχόμενο συνέδριο.

Ο χρόνος απαντά στα ερωτήματα που θέσαμε εξ αρχής. Κάποιοι θεώρησαν σωστό να καταργήσουν την πλέονδημοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετείχανεκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τόσο το 2009, όσο και το 2016 αναδεικνύοντας αντίστοιχα τους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας κ Αντώνη Σαμαρά και κ ΚυριάκοΜητσοτάκη, αλλά βεβαίως και τους πρώην Προέδρουςτης ΟΝΝΕΔ από το 2010 και μετά. Φαίνεται ότι δε λογαριάζουν τίποτα πέρα από τα προσωπικά τους συμφέροντα σε μια εποχή που η Νέα Δημοκρατίαχρειάζεται ενότητα, φωτεινές – διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες για να γίνει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της χώρας.

Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε οξυγόνο. Ζητάμε μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ στην οποία οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της οργάνωσης θα πραγματοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο που έγιναν τα τελευταία χρόνια, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας να εκλέξουν τον Πρόεδρο τους. Μόνο όποιος φοβάται καιθέλει να «μαγειρέψει» και αποφεύγει την ανοιχτήδιαδικασία. Είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Είμαστε το αυθεντικότερο κομμάτι της ΟΝΝΕΔ, τιμάμε την ιστορία και την προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία και θα δίνουμε τη μάχη των ιδεών από κάθε μετερίζι, διεκδικούμε όμως την αυθεντική έκφραση της φωνής μας με ΚΑΛΠΕΣ σε όλη την Ελλάδα ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ και όχι μέσω ενός συστημικούΣυνεδρίου «κλειστού κύκλου», που ζέχνει «καμαρίλα».

Υπογραφή : Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα