Να μια ωραία εκδήλωση για τη γυναίκα!

18:11 6/3/2016 - Πηγή: Taxalia

Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας, στα πλαίσια των δράσεων του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την Παγκόσμια Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων, διοργανώνει ημερίδα, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30, στο αμφιθέατρο της Kεντρικής Bιβλιοθήκης του Α.Π.Θ., με θέμα “Γυναικείο Eπιχειρείν με Aνοικτή Γνώση”.


Σκοπός της ημερίδας είναι η ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας μέσω της αξιοποίησης της Ανοικτής Γνώσης και των Ανοικτών Δεδομένων. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο καθηγητήςΙωάννης
Μπακούρος, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχ/κών Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας,για την Καινοτομία ως Αντίδοτο στην Κρίση. Θα ακολουθήσει η ομιλία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κατερίνας Σαρρή, με θέμα «Κουλτούρα της “Ανοικτότητας” - Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Δεδομένα». Εν συνεχεία, η κα. Νατάσα Παπαδοπούλου, Community Assistant στο Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης, θα μιλήσει για τα Ανοικτά Δεδομένα και την αξιοποίησή τους,ενώ ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας θα κλείσει το πρώτο μέρος, εστιάζοντας στην Συμβολή της Ανοικτής Γνώσης στη Διαφάνεια και την Επιχειρηματικότητα.

Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστούν περιπτώσεις επιχειρηματικότητας που χρησιμοποιούν ή που δύνανται να χρησιμοποιήσουν ανοικτά δεδομένα. Συγκεκριμένα, η κυρία Adriane Thrash ως co-founder του Innovation Farm,θα μιλήσει για τις start-ups και την Ανοικτή Γνώση. Η κυρία Χαρά Κουτάλου, από την Matrix – AGRENIO, θα εισηγηθεί για την Καινοτομία και τις Νέες Τεχνολογίες στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα. Κατόπιν, οι κυρίες Μάρθα Οστιούνη-Community Manager και Ολυμπία Καραδήμα-Coding Educating Team, από την ομάδα του Code it Like a Girl Greece, θα μιλήσουν για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Τεχνολογικές Δεξιότητες για Γυναίκες. Τέλος, η κυρία Μαρκέλα Ψυμάρνου, Γενική Διευθύντρια VIDAVO A.E., θα αναπτύξει το ρόλο της Καινοτομίας στον τομέα της Υγείας.

Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση σχετικά με την ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας μέσω της Ανοικτής Γνώσης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, κα. Λούκα Κατσέλη, και θα συντονίσει η Δημοσιογράφος κα. Χριστίνα Ταχιάου.

Το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος, το οποίοδιοργανώνει την ημερίδα, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί για να διαδώσει την ανοιχτή γνώση, τα ανοιχτά δεδομένα, τη διαφάνεια και τη συμμετοχικότητα. Εντός του εύρους δραστηριοποίησης του, με σκοπό να κοινωνήσει την Ανοιχτή Γνώση, έχει οργανώσει σεμινάρια, workshops προσανατολισμένα στον σκοπό αυτό. Η εκδήλωση είναι υπό την ευγενική υποστήριξη του Τμήματος Μακεδονίας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).


Keywords
Τυχαία Θέματα