Μένει πίσω στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει πάνω του το παιχνίδι ο Τσίπρας, για να ανεβάσει ποσοστά

11:20 5/9/2015 - Πηγή: Taxalia

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω κι ο Μεϊμαράκης -ανέλπιστα!- προηγείται καθαρά σε δημοφιλία του Τσίπρα. Οι πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις
, που θα δημοσιευθούν το άλλο Σαββατοκύριακο, δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται με 4% - 5% κι έτσι, αναλαμβάνει προσωπικά, το δυνατό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο γητευτής των ψηφοφόρων Αλέξης Τσίπρας, την αποδόμηση του μαχαλόμαγκα.
Για παράδειγμα, η χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ (50 με 55%) αναγκάζει τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάσει τους τόνους της προεκλογικής ρητορικής του, αφενός βάζοντας στο κάδρο της «διαφθοράς» και της «διαπλοκής» τους πολιτικούς του αντιπάλους, αφετέρου αποκλείοντας κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας μαζί τους.
Χθες από τη Λειβαδιά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου ισχυρή λαϊκή εντολή για το κόμμα του σημειώνοντας ότι «στις 20 του Σεπτέμβρη, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ή την παλινόρθωση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ολιγαρχίας ή την πορεία προς το αύριο... Η συμμαχία της διαπλοκής και της διαφθοράς καραδοκεί να κάνει πράξη τον αρχικό της σχεδιασμό της παρένθεσης . Και να ξανάρθει στην εξουσία να πάρει τη ρεβάνς από έναν ελληνικό λαό, ο οποίος, στις 25 Γενάρη, τόλμησε και την αποκαθήλωσε».
Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλήσει στις 7:30 το απόγευμα στην Καισαριανή.
Υπέρ των συνεργασιών ο Μεϊμαράκης
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης πιο χαλαρός, βλέποντας τη συσπείρωση του κόμματός του να έχει πιάσει «ταβάνι», εμφανίζεται θετικός απέναντι στο σενάριο ενός «μεγάλου συνασπισμού» με τη συμμετοχή του πολιτικού του αντιπάλου.
Μιλώντας χθες στο Action24 σημείωσε πως είναι «αυτονόητο ότι αυτός που διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε και ψήφισε το μνημόνιο να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε», εμφάνισε εαυτόν για μια ακόμη φορά ως μεταβατικό πρόεδρο και επισήμανε τον κίνδυνο ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά να εμφανίσει και πάλι το αντιμνημονιακό του πρόσωπο.
«Είναι δυνατόν να λέμε δεν συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της ΝΔ.
Ο κ. Μεϊμαράκης «ανεβαίνει» σήμερα στη Λάρισα και το απόγευμα θα μιλήσει στην πλατεία Ταχυδρομείου, μια πλατεία - σημείο αναφοράς για την πρωτιά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Τέλος, οι λίστες των δύο κομμάτων είναι έτοιμες και απομένει η ανακοίνωσή τους πιθανότατα αύριο Κυριακή χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις σε σχέση με όσα ονόματα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα