Κατσανιώτης για Παγκόσμια Τράπεζα

21:51 8/3/2017 - Πηγή: Taxalia

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για χρηματοδότηση και τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Την ερώτηση συνυπογράφουν και οι Βουλευτές κ.κ. Σοφία Βούλτεψη - Β' Αθηνών, Βασίλειος Γιόγιακας - Θεσπρωτίας, Χρήστος Μπουκώρος - Μαγνησίας, Γεώργιος Στύλιος - Άρτης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με νέα

δάνεια θέλει να φορτώσει την ήδη υπερδανεισμένη Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα προς την Παγκόσμια Τράπεζα που ειδικεύεται σε βοήθεια προς τις τριτοκοσμικές χώρες για χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας, την οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική προστασία.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, ποιο το ύψος του δανείου που ζήτησε η Ελληνική Κυβέρνηση απο την Παγκόσμια Τράπεζα και με ποιους όρους, ποιο το σκεπτικό να απευθυνθείτε στην Παγκόσμια Τράπεζα που ειδικεύεται σε βοήθεια προς τις τριτοκοσμικές χώρες για χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια και όχι σε κάποιο άλλο οργανισμό, ποιο το προφίλ των χωρών που έχουν δανειοδοτηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα, ποιο το είναι το επιτόκιο που συνήθως δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα».


Keywords
Τυχαία Θέματα