Η Αριστερά είναι ο Δούρειος Ίππος στα Εθνικά μας θέματα!!

Την 10η Μαίου 1993 στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών διεξαγόταν η δίκη των κατηγορουμένων της Οργάνωσης “Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης”, Μ. Καλογεροπούλου, Σ. Μπουρνάζου, Ε. Σωτηροπούλου και Χ. Τσαμούρη, όπου πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε 19 μήνες φυλακή, λόγω των φιλοσκοπιανών θέσεών τους, γύρω από το “Μακεδονικό”.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ των άλλων ήταν ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,

Αντώνιος Λιάκος, ο οποίος από δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη, σήμερα είναι δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα για θέματα Παιδείας και φέρεται ως ο εμπνευστής του νομοσχεδίου για τα Θρησκευτικά επί υπουργίας του Νίκου Φίλη στο Παιδείας. Ο Αντώνιος Λιάκος είχε υπερασπισθεί την Ρεπούση για τον περίφημο πλέον “συνωστισμό” στο λιμάνι της Σμύρνης, του βιβλίου της ΣΤ΄ Δημοτικού, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου της κυβέρνησης της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή.

Επίσης, μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του ΄93 ήταν και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Δημήτρης Δεσύλλας, ο οποίος κατάθεσε ότι ο μισός πληθυσμός στο Νομό Φλωρίνης και Καστοριάς είναι Έλληνες και ο υπόλοιπος είναι “Μακεδόνες”.

Ο Δημήτρης Δεσύλλας αποχωρώντας από το ΚΚΕ μαζί με άλλους, ίδρυσαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), που από το 2009 αποτελεί συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δηλαδή, “πού@@@δες και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια”. Ή διαφορετικά, αυτή είναι η Αριστερά στην Πατρίδα μας. Ο Δούρειος Ίππος των Εθνικών μας θεμάτων!!!


Keywords
Τυχαία Θέματα