Η αυτοακύρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ομολογούμενη

13:01 10/4/2016 - Πηγή: Taxalia
Τελικά αυτή τη θεωρία “αυτοακύρωσης” και μετατροπής χιλιάδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερούς σε νεοφιλελεύθερους για να σωθεί ο κομμουνισμός μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να την καθιερώσει!!Για την Πατρίδα δεν ανέφερε ποτέ κανείς πως αγωνίζεται άρα αυτή η “αυτοακύρωση” πορείας χρόνων στην αριστερά αν δεν γίνεται για την καρέκλα στην οποία κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ
στρογγυλοκάθισαν οικογενειακώς γίνεται για να σωθεί η αριστερά και ο κομμουνισμός!!
Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*
Ποιος φανταζόταν ότι οι ίδιοι που έκλειναν δρόμους και κουνούσαν τα σημαιάκια κατά των “αποικιοκρατικών συμβάσεων παράδοσης του λιμανιού” όταν ήταν αντιπολίτευση, τώρα θα υπέγραφαν το “ξεπούλημα”, όπως έλεγαν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικό της πλήρης αντίφασης ο υπουργός κ. Δρίτσας, ο οποίος το 2014 σε δηλώσεις επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είναι ενδεικτική της επιλογής της να προχωρήσει χωρίς την κοινωνία. Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει αποξένωση των κατοίκων από το λιμάνι. Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει απώλεια θέσεων απασχόλησης και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας σε μια πόλη που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία. Το λιμάνι ανήκει στους πολίτες, το λιμάνι είναι περιουσία του ελληνικού λαού».
Το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου 2016 είδα στο mega τον κ.Δρίτσα να μιλά όχι απολογητικά αλλά περήφανα για την αυτοακύρωσή του.Αντί να ζητήσει συγγνώμη παρουσίασε το άσπρο μαύρο και την κυβερνητική απόφαση πώλησης του λιμανιού μας τη χαρακτήρισε ούτε λίγο, ούτε πολύ ως επαναστατική πράξη και αυτόν ως αληθινό επαναστάτη δηλώνοντας : "Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, κάποια επέλεξαν να μείνουν πιστοί στις προγραμματικές τους δεσμεύσεις και να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη, κάποιοι άλλοι- σε αυτούς ανήκω κι εγώ-επέλεξαν με βάση τη σκληρή πραγματικότητα και τους κινδύνους που υπήρχαν, να δεχθούν ακόμη και την προσωπική αυτοακύρωση μιας διαδρομής 50 ετών για χάρη ενός πολύ πιο αναγκαίου στόχου αυτής της περιόδου να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος για μια μάχη που δεν πρέπει να ρίξουμε τις ασπίδες και πρέπει να συνεχίσουμε να τη δίνουμε", τόνισε. "Έκρινα οτι δεν έπρεπε να φύγω από τη μάχη" συμπλήρωσε.
Στις 25 Νοεμβρίου 2008, επί κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή, υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) από τον ΟΛΠ στην Cosco Pacific. ενώ γινόταν χαλασμός από τις αντιδράσεις (απεργίες) των λιμενεργατών επί μήνες (όλο το 2008) και όλων των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ).
Μάλιστα, η τότε πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας Ελπίδα Τσουρή την προηγούμενη ημέρα (24 Νοεμβρίου 2008) δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα πρέπει να καταστήσουμε, για μία ακόμη φορά, σαφές ότι το “καινοτόμο”, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχέδιο της κυβέρνησης, εκποίησης δημόσιας περιουσίας, με τη μετατροπή ενός δημόσιου και μάλιστα κερδοφόρου, κρατικού μονοπωλίου σε ιδιωτικό, δεν αποτελεί λόγο γιορτής και πανηγυρισμών», προσθέτοντας ακόμα τα εξής: «Είναι αυτονόητο ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, ενόσω εκκρεμεί η εξέταση της αίτησης ανάκλησης, που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι, προς στο Ελεγκτικό Συνέδριο».
-Στις 13 Οκτωβρίου 2009, λίγο μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσαν τα εξής για τη γρήγορη «κωλοτούμπα» του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό: «Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντί να καταγγείλει και να ακυρώσει την αποικιοκρατική σύμβαση παράδοσης του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, υπαναχωρεί και αναδιπλώνεται σε ανούσιες διαπραγματεύσεις που δεν θα θίγουν την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν τη θέση του πολιτικού σχηματισμού υπέρ της ακύρωσης της σύμβασης με την Cosco προσθέτοντας τα ακόλουθα: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύρεται και μάλιστα πολύ γρήγορα πίσω από τα δήθεν τετελεσμένα του κ. Κ. Καραμανλή, αλλά και τις μετεκλογικές πιέσεις της κας Ντ. Μπακογιάννη, η οποία, "βασιλικότερη του βασιλέως", εμφανίστηκε με δηλώσεις της ως εκπρόσωπος των κινέζικων συμφερόντων».

Ο κ.Δρίτσας το παραδέχτηκε στην Κυριακάτικη εκπομπή του mega : “Πιθανόν να κάνουμε λάθος και οι δυο” εννοώντας αυτόν και τον κ.Λαφαζάνη.Πιθανόν γιαυτό να έπρεπε να γίνει ο κ.Δρίτσας Υπουργός.Για να καταλάβει το λάθος του.
Keywords
Τυχαία Θέματα