Φαβορί για το χρυσό ο Σερραίος των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

20:41 8/8/2016 - Πηγή: Taxalia

Το χρυσό μετάλλιο διεκδικεί σήμερα στη ξιφασκία ο Σερραίος στην καταγωγή Αλέξανδρος Μασιαλάς, που αγωνίζεται με την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο...

Λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα του 22χρονου αθλητή ο παππούς του, Φρίξος Μασιαλάς μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ

Σερρών: «Ο Αλέξανδρος παίρνει μέρος για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου πήρε την 9η θέση, ήταν όμως μόλις 18 ετών. Την Κυριακή μπαίνει στους αγώνες σαν φαβορί γιατί στην Παγκόσμια κατάταξη ο Αλέξανδρος είναι πρώτος με 250 βαθμούς και ο δεύτερος είναι με 150, η ξιφασκία όμως είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα και ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως χτυπάμε ξύλο και ευχόμαστε να τα καταφέρει». Όσο για τον αν έχει μιλήσει μαζί του ο Φρίξος Μασιαλάς είπε: «Δεν τον ενοχλώ, για να είναι συγκεντρωμένος. Μόνο μηνύματα στέλνω στον πατέρα του, ο οποίος είναι μαζί του ως μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Ο γιος μου, ο Γρηγόρης Μασιαλάς συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες (1984 και 1988) ενώ και η εγγονή μου, Σαμπρίνα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία Νεανίδων».

ΦΩΤΟ: Ο Αλέξανδρος με τον πατέρα του Γρηγόρη Μασιαλά

Πως όμως η οικογένεια Μασιαλά βρέθηκε από τις Σέρρες στην Αμερική; Ο Φρίξος Μασιαλάς μας είπε: «Το αρχικό επίθετο της οικογένειας ήταν Μασαλάς. Επί τουρκοκρατίας ο προπάππους μου είχε κάνει κάτι και το μάσαλα μάσαλα έμεινε σαν όνομα της οικογενείας αλλά ο πατέρας μου το έκανε λίγο πιο ευρωπαϊκό και το έκανε Μασιαλάς. Καταγόμαστε μέσα από την πόλη των Σερρών και οι παιδικοί φίλοι του πατέρα μου και γείτονες μου ήταν κυρίως η οικογένεια Ζαφειρίου, ο αείμνηστος Ορέστης Ζαφειρίου ήταν ο παιδικός φίλος του πατέρα μου. Εγώ έφυγα στην Αμερική όταν ο γιος μου ήταν 10 χρονών. Εκεί βρήκαμε ένα πρόγραμμα ξιφασκίας για να ασχολούνται τα παιδιά κι έτσι και ο Γρηγόρης και η αδελφή του Χριστίνα κι εγώ ασχοληθήκαμε με την ξιφασκία. Ο Αλέξανδρος δεν γνωρίζει πολλά για Σέρρες γιατί λόγω των σπουδών του και των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στη ξιφασκία δεν έρχεται συχνά στην Ελλάδα. Ο πατέρας του έχει έρθει αλλά δυστυχώς η οικογένεια Μασιαλά δεν έχει συγγενείς πια στις Σέρρες. Από πλευράς της γιαγιάς μου, το γένος Παπάζογλου είχαμε μέχρι πριν από λίγα χρόνια συγγενείς. Θέλω πολύ ο Αλέξανδρος να επισκεφθεί τις Σέρρες άλλωστε το αθλητικό…. γονίδιο το πήρε από εκεί! Εύχομαι να έρθουμε στις Σέρρες με το χρυσό μετάλλιο».

Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Πηγή: ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα