SIEMENS ΚΑΙ NOVARTIS: ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

17:05 13/1/2017 - Πηγή: Taxalia

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.apostoloupanos.gr

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου δήλωσε πως “υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens”.

Λίγες ημέρες πιο μπροστά, στις 8 Ιανουαρίου 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δήλωνε πως “το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis

μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό της Siemens”.

Συμπληρώνοντας: “…μιλάμε για πάνω από 4 δις ευρώ «μαύρο» χρήμα. Ευθύνες ποινικές, πολιτικές, διαχειριστικές θα βγουν και από αυτή την υπόθεση, σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε και η πολιτική ηγεσία και ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα συγκεκριμένο τμήμα φαρμακευτικής δαπάνης και πως κατάφερε μια εταιρεία να διαδώσει φάρμακα, παραβαίνοντας και πρωτόκολλα και καλές πρακτικές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχωσαν βαθιά τα χέρια τους στο μέλι”.

Εμπλέκονται Υπουργοί και Πρωθυπουργοί;

Σ΄ αυτό, το νέο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της Novartis, που ταρακουνάει για άλλη μια φορά συθέμελα το σαθρό πολιτικό στερέωμα της Πατρίδος μας, φέρονται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί, υπεράνω υποψίας, αλλά πιθανότατα και πρώην πρωθυπουργοί.

Αυτή η ιστορία της Novartis, ξυπνάει στη μνήμη μας άγριες καταστάσεις της περιόδου 2007 και εντεύθεν, όπου ξετυλιγόταν το κουβάρι της διαπλοκής ενός άλλου μεγάλου οικονομικοπολιτικού σκανδάλου. Αυτό, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.

Ωστόσο, θα υπενθυμίσουμε τόσο στον κ. Χρήστου, όσο και στον κ. Πολάκη, ότι η κυβέρνησή τους όχι μόνο δεν έχει επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης της δίκης της Siemens, αλλά απεναντίας συμμετέχει στην προσπάθεια καθυστέρησής της ή και οριστικής αναβολής της, με τις συνεχείς αναβολές που δίνονται για ασήμαντες αιτίες – πολλές φορές – από τον Νοέμβριο του 2015 που ξεκίνησε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα ημερομηνία έναρξης της δίκης της Siemens που έχει ορισθεί για τις 24 Φεβρουαρίου, θα είναι εκείνη που θα σηματοδοτήσει την κατασκευή νέων φυλακών…

Keywords
Τυχαία Θέματα