Iγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ας κρατήσουμε στη μνήμη την περήφανη εικόνα της νεολαίας μας και ας οπλιστούμε με θάρρος, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον»

16:29 25/3/2017 - Πηγή: Taxalia

Πάνδημη ήταν και φέτος η συμμετοχή του κόσμου στις παρελάσεις και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με την επίσημη δοξολογία και ακολούθως την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και επιμνημόσυνης δέησης που τελέστηκε

στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας όπου τον δήμο εκπροσώπησαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έδωσαν το «παρών» τους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και πολίτες, υλοποιώντας και φέτος την προ επταετίας απόφαση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη να μην υπάρχουν εξέδρες των επισήμων, στάθηκαν δίπλα-δίπλα γιορτάζοντας μαζί σε πανηγυρικό και ενωτικό κλίμα την σημερινή επέτειο. Η μαθητική νεολαία παρέλασε με περηφάνια και σταθερό βήμα εντυπωσιάζοντας για άλλη μία φορά τον κόσμο που συμμετείχε μαζικά και χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, ενώ πολλά χειροκροτήματα απέσπασε και το δρώμενο που έγινε στην αρχή της παρέλασης στο Πανόραμα, από μαθητές της Α' και Β' Λυκείου και φοιτήτριες. Με θέμα «Δικαιοσύνη και Ελευθερία» και εμπνευσμένο από την ιστορική αναδρομή στις λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας, το δρώμενο ενθουσίασε όλους τους θεατές.

Σε μήνυμα του με αφορμή την σημερινή επέτειο ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σημείωσε: «Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, τιμούμε σήμερα την Επανάσταση του 1821 που άναψε τη φλόγα της εθνικής παλιγγενεσίας για όλους τους Έλληνες. Τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα, την ιστορική διαδρομή και τον αγώνα τους, τιμούμε τα γεγονότα, αλλά και τους αγωνιστές που πολέμησαν για να απελευθερωθεί η χώρα μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Τα απίστευτα κατορθώματα των προγόνων μας που οπλισμένοι με το πάθος της ελευθερίας και την πίστη για το δίκαιο αγώνα τους ξεσηκώθηκαν ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν εξηγούνται με την κοινή λογική. Ξυπνούν κάθε φορά την ηρωική Ελλάδα μέσα μας και μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Αυτές τις ώρες που η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές και η χώρα βυθίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η ελληνική επανάσταση γίνεται λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε αν επιδείξουμε κι εμείς το ψυχικό σθένος και την πίστη που επέδειξαν εκείνοι οι ηρωικοί αγωνιστές. Σήμερα για άλλη μια φορά χωρίς εξέδρες και χωρίς αποστάσεις μεταξύ μας, δημοτική αρχή και δημότες γιορτάσαμε μαζί αυτή τη μεγάλη μέρα. Ας κρατήσουμε στη μνήμη την περήφανη εικόνα της νεολαίας μας και ας οπλιστούμε με θάρρος, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον που οι νέοι μας κρατάνε στα χέρια τους. Χρόνια Πολλά σε όλους!».

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου το απόγευμα ανήμερα της επετείου, παρουσιάσθηκε στο αμφιθέατρο ‘Σταύρος Κουγιουμτζής’ του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο «Η Συμβολή των Μακεδόνων στον Αγώνα του 1821» που διοργανώθηκε από τον δήμο Πυλαίας–Χορτιάτη και την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου σε συνεργασία με τους συλλόγους συνταξιούχων Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας και Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΟΛΘ Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Μαρτίου με συναυλία με θέμα «Ηρωικά τραγούδια – Εγκώμιο στους Ήρωες του 1821» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ‘Σταύρος Κουγιουμτζής’ του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Επετειακή εκδήλωση με τη συμμετοχή χορωδιακών και χορευτικών τμημάτων του Δήμου πραγματοποιήθηκε και την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Κοινοτική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου.


Keywords
Τυχαία Θέματα