Ζέτα Δούκα: «Οι κριτικοί στην Ελλάδα έγραψαν απαράδεκτα πράγματα για την “Οδύσσεια” ενώ στο εξωτερικό πήρε το πρώτο βραβείο»

Η Ζέτα Δούκα σε συνέντευξή της μίλησε για τις αρνητικές κριτικές που γράφτηκαν για την «Οδύσσεια» που πρωταγωνιστούσε πέρυσι και για τη στήριξη του κόσμου.

«Να, μια παράσταση που θέλει να έχεις καλή σχέση με το σώμα σου και τη φωνή σου! Από την "Οδύσσεια" έχω κρατήσει πολλά. Και θέλω να πω κάτι, που δεν έχει βγει στη δημοσιότητα πολύ. Η "Οδύσσεια" κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης στα θεατρικά βραβεία του Μιλάνου. Για τους Ιταλούς, αυτό το βραβείο είναι εφάμιλλο των Oscar

και το κέρδισε η "Οδύσσεια". Στις 9 Δεκεμβρίου έγινε η απονομή. Η παράσταση κάποια στιγμή θα ξαναπάει στο εξωτερικό. Είναι ένα έργο που δεν είναι απλώς ότι κάνει κάτι καλό το Εθνικό Θέατρο ή μια ομάδα ανθρώπων. Δεν είναι μοναχά ο Ουίλσον, παγκοσμίου βεληνεκούς-από τους πέντε καλύτερους σκηνοθέτες που έχουμε. Είναι ένα ελληνικό έργο, οι ρίζες μας, οι περιπέτειες του Οδυσσέα. Ότι διδασκόμαστε και είμαστε οι Έλληνες. Στο εξωτερικό δοξάστηκε περισσότερο, παρά στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, από τους ειδήμονες. Τους κριτικούς. Στην Ελλάδα, στεκόμαστε στην επιφάνεια». Και συνέχισε μιλώντας στο «My Salonika»: «Παρά τις κακές κριτικές που έλαβε η "Οδύσσεια" από τους Έλληνες κριτικούς, οι οποίοι γράψανε και απαράδεκτα πράγματα...ο κόσμος τη στήριξε τη παράσταση! Την τίμησε! Δεν ανακόπηκε η επιτυχία, εξ ού και κάποιοι κριτικοί, μετά "μαζέψαν" πίσω τα γραφόμενά τους. Είναι αστείο, μια εφημερίδα να μιλάει πολύ άσχημα για τη παράσταση και μετά από μερικούς μήνες, όταν βλέπει ότι η κακή κριτική δεν βρήκε το στόχο της, να τα παίρνει πίσω! Αυτά είναι ελληνικά φαινόμενα....».

Keywords
Τυχαία Θέματα