Βασιλική Βλάχου: Κυνηγά το όνειρό της στο Λονδίνο

Το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου αποτελούσε πάντα για την Βασιλική Βλάχου ένα μεγάλο όνειρο ζωής. Έτσι, μετά τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο Αστυνόμος Μπέκας», «Γοργόνες», «Αληθινοί έρωτες» και «Ιστορίες μυστηρίου» μετακομίζει εκεί.

«Αυτό το ταξίδι ήταν για εμένα ένα μεγάλο στοίχημα ζωής. Ήξερα ότι αν πετύχαινα έξω θα μπορούσα να πετύχω παντού. Χωρίς λοιπόν να το πολυσκεφτώ ανακοίνωσα σε συγγενείς και

φίλους την απόφασή μου: η μόνιμη βάση μου θα είναι στο εξής η Μεγάλη Βρετανία» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
«Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι η τέχνη αποτελούσε για εμένα μια νεανική τρέλα. Την εποχή όπου φοιτούσα στη σχολή του Κάρολου Κουν έβαζαν στοίχημα για το πόσο γρήγορα θα βαριόμουν. Οι δικοί μου πείστηκαν ότι μπήκα στον χώρο αυτό για να μείνω μόλις με είδαν να συμμετέχω σε σημαντικές τηλεοπτικές δουλειές και να πρωταγωνιστώ στην ''Ιφιγένεια εν Αυλίδι'', μια παράσταση που έφερε την υπογραφή του Σωτήρη Χατζάκη. Έτσι άρχισαν να εξοικειώνονται με την ιδέα ότι θα γινόμουν ηθοποιός».
«Όταν έφτασα στο Λονδίνο δεν γνώριζα κανέναν, δεν είχα άκρες σε καλλιτεχνικά κυκλώματα και αρνιόμουν να πάρω χρήματα από τους γονείς μου. Μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα συνειδητοποίησα ότι όφειλα να ξεκινήσω από την αρχή προκειμένου να εξασφαλίσω τα προς το ζην. Έκανα, λοιπόν, ό,τι δουλειά υπήρχε και δεν υπήρχε. Εργάστηκα ως σερβιτόρα σε εστιατόρια και μπαρ, ως ταξιθέτρια σε θέατρο και έκανα διαφημιστικά για αθλητικά προϊόντα».
Την Ελληνίδα ηθοποιό που δηλώνει πλέον ερωτευμένη με τη Γηραιά Αλβιώνα δεν την έλκουν τα περίφημα μιούζικαλ της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά η μεγάλη οθόνη: «Όσον αφορά στα μιούζικαλ, πηγαίνω να τα δω, αλλά σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους δεν ονειρεύομαι να παίξω σ' αυτά. Τα τελευταία χρόνια με έλκει περισσότερο ο κινηματογράφος παρά το θέατρο». Κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της σενάριο για μικρού μήκους ταινία: «Ουσιαστικά, ήθελα να δείξω τη δουλειά μου για να βρω ατζέντη, κάτι που στη Μεγάλη Βρετανία είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι κάτι που ξεκίνησα για πρακτική θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία».
Αυτή την εποχή η νεαρή καλλιτέχνις εργάζεται σε μια εταιρεία catering και γράφει το σενάριο της πρώτης της μεγάλου μήκους ταινίας. «Έχω ενθουσιαστεί με το νέο μου project. Πρόκειται για ένα ερωτικό θρίλερ με ιδιαίτερα ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ευαίσθητη προσέγγιση, μπόλικη δόση χιούμορ και συνεχείς ανατροπές. Ήδη κάποιοι παραγωγοί είναι έτοιμοι να τη χρηματοδοτήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα