Το σοκ της Μπεκατώρου από την περιγραφή του Κανελάκη: «Οι πεζοναύτες έγιναν μπριζόλες»!

Ο πολεμικός ανταποκριτής Γιάννης Κανελάκης διηγήθηκε στα Καρντάσιανς τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στον πόλεμο του Ιράκ.


«Έχω δει πολύ διαφορετικά τη ζωή, πολύ πιο ώριμα, φιλοσοφημένα και ανθρώπινα. Όταν πας σε έναν πόλεμο, βλέπεις να ξεκληρίζονται οικογένειες και να βομβαρδίζονται ανηλεώς, χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση» είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε: «Θυμάμαι σε μια περιοχή, έκαναν μια εκκαθαριστική επιχείρηση Αμερικανοί με τα άρματα μάχης και τους πεζοναύτες. Και εκεί ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές με το αντιαρματικό χτύπησε ένα άρμα. Η ιδιότητα της αντιαρματικής,

είναι ότι μπαίνει μέσα στο άρμα, το τρυπάει και εκρήγνυται μέσα. Και όσοι είναι μέσα, γίνονται... καταλαβαίνετε... συνήθως το πλήρωμα είναι έξι πεζοναύτες, και έγιναν μπριζόλες όπως τους λένε οι Ιρακινοί. Ξαφνικά ήρθε ένας Ιρακινός, τραβά ένα κομμάτι και μου κάνει "το βλέπεις αυτό; Αμερικανική μπριζόλα. Τράβα τη!"». Η δε Μαρία Μπεκατώρου είχε μείνει να τον ακούει.... Και οι εκφράσεις στο πρόσωπό της έδειχναν πόσο είχε σοκαριστεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα