Το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ στους πολίτες

Η ΕΡΤ εκθέτει το ιστορικό αρχείο της στους πολίτες.

 

Τον εκθεσιακό χώρο της Διεύθυνσης Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ «Μάνος Χατζιδάκις» στην είσοδο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης.

Μια συνοπτική παρουσίαση του πλούτου των αρχειακών εκθεμάτων που έχει στην κατοχή

της η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έκανε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ κ. Χριστόφορος Μπόκας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τόσο ο τεχνολογικός εξοπλισμός που φυλάσσεται στις αποθήκες της ΕΡΤ, όσο και τα ιστορικά κέντρα εκπομπής στα Λιόσια και το Μπογιάτι, συνιστούν πολύτιμο υλικό για τον ερευνητή της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ πρόσθεσε ότι η συλλογή εγγράφων του ΕΙΡ και το φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ -με τις συλλογές Πουλίδη και Σαρρηκώστα- αποτελούν ιστορικά τεκμήρια για τον 20ο αιώνα.

Στον εκθεσιακό χώρο της Διεύθυνσης Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ «Μάνος Χατζιδάκις» φιλοξενούνται μουσειακά εκθέματα που αποτυπώνουν την εξέλιξη του ελληνικού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου από τη δεκαετία του '30, όπως τεχνολογικός εξοπλισμός, παλαιές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συσκευές, παρτιτούρες, δίσκοι, φωτογραφίες, έγγραφα κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα