Τι θα δούμε στο «60’ Ελλάδα»

Πυξίδα ο άνθρωπος. Προορισμός η ελληνική περιφέρεια.

Στόχος του ταξιδιού η καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και του αισιόδοξου μηνύματος ότι σε έναν τόπο που βιώνει έντονα τη νέα σκληρή πραγματικότητα υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο στέκονται όρθιοι αλλά και βρίσκουν τη δύναμη να δημιουργούν.

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 24:00, η πυξίδα της εκπομπής «60’ Ελλάδα» οδηγεί τον Νίκο Μάνεση στα χωριά των Αγράφων, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Στην περιοχή, το οδικό δίκτυο

είναι ανύπαρκτο. Οι χωματόδρομοι είναι πολλές φορές απροσπέλαστοι από τις κατολισθήσεις. Μια δυνατή βροχή είναι ικανή να αποκλείσει τα χωριά ακόμη και για μέρες. Για να φτάσει κάποιος στο πλησιέστερο νοσοκομείο πρέπει να οδηγήσει σε χωματόδρομο τουλάχιστον δυόμιση ώρες. Οι κάτοικοι είναι ξεχασμένοι και η Πολιτεία απούσα.

Η δυσκολία μετακίνησης στην περιοχή κρατά τους εκπαιδευτικούς μακριά. Δεκάδες είναι οι κενές θέσεις στα σχολεία. Αντίστοιχη και η απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές που πρέπει να διανύσουν καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλά χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα