Τα δέκα πιο ακριβά διαμάντια στον κόσμο

Τα διαμάντια είναι ως γνωστόν οι πιο ακριβές πέτρες στον κόσμο. Ποια είναι όμως τα πιο ακριβά και αυτά με τη μεγαλύτερη ιστορία;

10. The Allnatt

Χρώμα: κίτρινο

Αξία: $3 Εκατομμύρια

Καράτια: 101.29

Το Allnat έχει εξορυχτεί από το ορυχείο De Beers Premier της Νοτίου Αφρικής. Πήρε το όνομά του από τον πρώτο κάτοχό του Alferd Ernest Allnat, ο οποίος ήταν στρατιώτης και αθλητής.

9. The Moussaieff Red

Χρώμα: Κόκκινο

Αξία: $7 Εκατομμύρια

Καράτια: 5.11

Το κόκκινο διαμάντι Moussaieff είναι τριγωνικής κοπής. Είναι επίσης το μεγαλύτερο φανταχτερό

κόκκινο διαμάντι στον κόσμο που έχει καταγραφεί.

8. The Heart of Eternity (Καρδιά της αιωνιότητας)

Χρώμα: Μπλε

Αξία: $16 Εκατομμύρια

Καράτια: 27.64

Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι από τα πιο σπάνια και ανήκει στην κατηγορία των πιο διάσημων διαμαντιών στον κόσμο. Το «Heart of Eternity» ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Premier Diamond στη Νότια Αφρική.

7. The Wittelsbach

Χρώμα: Γκρι μπλε

Αξία: £16.4 Εκατομμύρια

Καράτια: 35.56 (παλιότερα) 4 (τώρα)

Το Wittelsbach Diamond, επίσης γνωστό ως Der Blaue Wittelsbacher, ήταν 35,56 καρατίων με κορυφαία καθαρότητα και κάποτε ήταν στα στέμματα τόσο της Αυστρίας όσο και της Βαυαρίας. Ο κορυφαίος έμπορος διαμαντιών στον κόσμο, ο Laurence Graff είχε αγοράσει το Wittelsbach Diamond το 2008 έναντι £ 16,4 εκατομμύρια. Το 2010, Graff αποκάλυψε ότι έκανε εκ νέου κοπή στο διαμάντι σε τρία διαφορετικά κομμάτια για να αφαιρεθούν οι ατέλειες. Το διαμάντι τώρα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 4 καράτια (800 mg), είναι ελαφρύτερο και μετονομάστηκε σε Wittelsbach-Graff Diamond.

6. The Steinmetz Pink

Χρώμα: Ροζ

Αξία: $25 Εκατομμύρια (η νέα του τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί όμως υπολογίζεται στα $100 Εκατομμύρια)

Καράτια: 59.60

Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει μέχρι στιγμής σε ροζ χρώμα, κάτι που το κάνει ακόμα πιο σπάνιο. Για πρώτη φορά εκτέθηκε σε δημόσια θέα στο Μονακό στις 29 Μαΐου 2003.

5. The Centenary Diamond

Χρώμα: άχρωμο

Αξία: $100 Εκατομμύρια

Καράτια: 273.85

Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ εξορυχτεί από το ορυχείο Premier Mine. Η ποιότητα και η ευκρίνειά του είναι άψογη και γι' αυτό θεωρείται από τα πιο σπάνια στον κόσμο. Το διαμάντι εκτείθετο μέχρι πρότινος στο Tower of London στο Λονδίνο όμως σήμερα παραμένει άγνωστος ο ιδιοκτήτης του.

4. The Hope Diamond (Το διαμάντι της ελπίδας)

Χρώμα: Διάφορα χρώματα

Αξία: $350 Εκατομμύρια

Καράτια: 45.52

Το 45,52 καρατίων διαμάντι είχε βρεθεί πριν από πολλά πολλά χρόνια στην Ινδία και τώρα εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στη Ουάσινγκτον ως κάτι πολύτιμο και πολύ σπάνιο. Σε ό,τι αφορά το χρώμα του, είναι μπλε με γυμνό μάτι, λόγω ίχνους βορίου στην κρυσταλλική δομή του, αλλά παρουσιάζει κόκκινο φωσφορισμό μετά από έκθεσή του σε υπεριώδη ακτινοβολία. Κάποιοι που ασχολούνται με πολύτιμες

Keywords
Τυχαία Θέματα