Σωκράτης Αλαφούζος: «Στην Αμερική όλοι οι ηθοποιοί είναι ισότιμοι»

Ο Σωκράτης Αλαφούζος μίλησε για την εμπειρία του εκτός Ελλάδας, για την συμμετοχή του στην ταινία «Δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» αλλά και τις διαφορές που έχει η δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε στο Πρώτο Θέμα: «Είχα πάρει υποτροφία από το Ίδρυμα Φουλμπράιτ. Παρακολούθησα μαθήματα με σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες,

έχοντας ως συμφοιτητές ιδιαίτερα καταξιωμένους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια, μέσω του ατζέντη μου, βρέθηκα να δουλεύω στα Universal Studios... Πρωταγωνιστούσα στη σειρά «Quantum leap» με την Μπρουκ Σιλντς. Ήταν η πρώτη μου επαφή με ένα τόσο μεγάλο όνομα του θεάματος και πραγματικά εξεπλάγην όταν το πρώτο μεσημέρι που πήγαμε για φαγητό είδα την Μπρουκ Σιλντς να κάθεται στο ίδιο τραπέζι -και μάλιστα απέναντί μου- για να γευματίσει. Στην Αμερική όλοι οι ηθοποιοί είναι ισότιμοι, δεν αντιμετωπίζονται κάποιοι σαν σταρ και κάποιοι σαν λιγότερο σταρ. Στα πλατό και στους χώρους δουλειάς είναι όλοι το ίδιο. Ομολογώ ότι το «Quantum leap» αποτέλεσε για εμένα μια μοναδική εμπειρία».

Ο ηθοποιός αποκάλυψε και τι έχει να θυμάται από τη γνωριμία του με την Μπρουκ Σιλντς: «Συνέβη τη δεύτερη ημέρα των γυρισμάτων. Ήταν πολύ πρωί και κατευθυνόμουν στο βαν προετοιμασίας, όταν τη βλέπω να περπατά πηγαίνοντας προς τον χώρο του μακιγιάζ. Ντρεπόμουν και είχα χαμηλώσει ελαφρώς το κεφάλι, όταν εκείνη όχι μόνο δεν με σνόμπαρε αλλά γύρισε και μου είπε ένα μεγαλόφωνο και εγκάρδιο 'καλημέρα'», ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι είχε ατζέντη στην Αμερική: «Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Στο Χόλιγουντ οι άνθρωποι του θεάματος δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, αντιθέτως σου λένε την αλήθεια. Στο πρώτο ραντεβού που είχα με τον ατζέντη μου, εκείνος μου είπε «έχεις ταλέντο και πιστεύω σε σένα. Θα πας σε πολλά καστ, αλλά οι δουλειές που θα κλείσεις θα είναι λίγες. Έχεις το πρόβλημα της προφοράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα