Σωκράτης Αλαφούζος: Η ταινία στο εξωτερικό και η μελαγχολική σύγκριση με την Ελλάδα

Ο Σωκράτης Αλαφούζος μίλησε για την συμμετοχή του στην ταινία «Δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου».

Συγκεκριμένα δήλωσε στο Πρώτο Θέμα: «Με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο που είχε αναλάβει το κάστινγκ και κατόπιν παραγωγός και σκηνοθέτης έδωσαν το τελικό ΟΚ. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, όπου έμεινα για πέντε ημέρες περνώντας υπέροχα. Μετέχοντας σε τέτοιες ταινίες αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει ξένη παραγωγή.

Σε παραλαμβάνουν από το αεροδρόμιο, έχεις το αυτοκίνητό σου, χώρο για να προετοιμαστείς και όλες τις διευκολύνσεις που θεωρούνται απαραίτητες ώστε να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει μια διαφορετική πραγματικότητα. Η σύγκριση είναι λίγο μελαγχολική, καθώς οι δυσκολίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα χρήματα, αλλά κυρίως με τη νοοτροπία».

Ο ηθοποιός μίλησε και για την επαφή που είχε με τον Βίγκο Μόρτενσεν: «Πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο που, όπως όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί του εξωτερικού, δεν διαθέτει το τουπέ που κουβαλούν κάποιοι Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν να επιδείξουν και πολλά πράγματα από επαγγελματικής άποψης. Ύστερα από τα γυρίσματα ήπιαμε ποτό στο ξενοδοχείο, κάναμε βόλτες και επισκεφθήκαμε ταβερνάκια για φαγητό. Κουβεντιάζοντας συνειδητοποίησα ότι, παρά τα διαφορετικά μεγέθη στα οποία απευθυνόμαστε, τα προβλήματα και οι αγωνίες μας παραμένουν κοινές».

Keywords
Τυχαία Θέματα