Σοφία Ρομπόλη: Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την νοηματική;

Η παρουσιάστρια του δελτίου του Alpha στη νοηματική, Σοφία Ρομπόλη, επαγγελματίας διερμηνέας κατ' επιλογή μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη της για το πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την νοηματική.

«Από μικρή από τότε που ήμουν ακόμη στο σχολείο, ήμουν πολύ κοντά στα άτομα με αναπηρία», λέει στο Πρώτο θέμα και συνεχίζει: «Πήγαινα δίπλα τους από μόνη μου, χωρίς να μου έχει πει κανείς τίποτα. Μετά μπήκα στη σχολή, τελείωσα ψυχολογία κι έκανα την πρακτική μου στο Δρομοκαϊτειο. Εκεί συνάντησα ένα κωφό.

Λέω, τώρα πως θα επικοινωνήσω μαζί του; Έτσι μου μπήκε η ιδέα να πάω να μάθω την γλώσσα. . Τελείωσα στο ίδρυμα κωφών. Ήμασταν η πρώτη γενιά διερμηνέων που δεν γίναμε λόγω ανάγκης αλλά λόγω επιλογής». Όσο για το πώς αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα; «Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η επικοινωνία με τους ανθρώπους, που μέχρι τότε δεν γνώριζα καν ότι υπάρχουν. Όταν βλέπεις ένα κωφό στον δρόμο, δεν ξέρεις αν ακούει, αν μπορεί αν μιλήσει. Είναι μια μη εμφανής αναπηρία, στην οποία ωστόσο υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργαλείο, του εργαλείου της επικοινωνίας. Το εργαλείο του κωφού είναι ο διερμηνέας. Έτσι αποφάσισαν να το κάνω επάγγελμα».

Keywords
Αναζητήσεις
σοφια ρομπολη μιλαει
Τυχαία Θέματα