Πρωταγωνιστής σε σατιρικό έργο ο… «Γιώργος Παπανδρέου»

Η ομοιότητά τους είναι απίστευτη. Τέτοια που άνετα μπορεί κάποιος αν δει την παράσταση μπορεί να πει… «αυτός είναι ο Παπανδρέου».

Στο Παρίσι έχει ανέβει ένα θεατρικό έργο με τον τίτλο «Ζήτω η κρίση» και πρωταγωνιστή έναν «σωσία» του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η παράσταση όπως είναι φυσικό σκορπά στο κοινό άφθονο γέλιο με τις ατάκες της. Συγγραφέας του έργου η Μελπομένη Μαραγκίδου, ενώ στο σανίδι το έργο μετέφερε ο Αλέξανδρος

Κολλάτος. «Στο θέατρο παρουσιάζεται μια χώρα που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Εν αρχή, το χάος στη σκηνή είναι σχεδόν τέλειο. Στη συνέχεια, ο θεατής μεταφέρεται σε μια ψυχιατρική κλινική, σε ένα άσυλο όπου νοσηλεύονται η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και η Λαγκάρντ, οι οποίοι έχουν πλέον αποτρελαθεί μετά τις προσπάθειές τους να διαχειριστούν την οικονομική κρίση και να “μανιπουλάρουν» τον “αποδιοπομπαίο τράγο” της Ευρώπης, την Ελλάδα. Από τη σκηνή περνούν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, οι θάνατοι, τα γράμματα που άφησαν όσοι αυτοκτόνησαν απελπισμένοι και άποροι, τα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας. Κι ανάμεσα σε όλα αυτά, μια καρικατούρα περιφέρεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Η παράσταση είναι ένα σατιρικό ταξίδι, μια αναδρομή που διερευνά τα αίτια μιας οικονομικής κρίσης που φαίνεται πως θα αργήσει να τελειώσει» αναφέρει η διαφήμιση του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα