Πώς ξεκίνησε την δημοσιογραφία ο Γιώργος Αυτιάς;

Ο Γιώργος Αυτιάς σε συνέντευξή του έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και εξομολογήθηκε πώς ξεκίνησε την δημοσιογραφία αλλά μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια στην Σάμο.

 

«Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στη Σάμο και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως από την ηλικία των έξι έκανα διάφορες "ψευτοδουλίτσες", που τις έβλεπα ταυτόχρονα και σαν παιχνίδι, για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου. Κουβαλούσα καρπούζια, για παράδειγμα, για τα οποία έπαιρνα δύο δραχμές. Αυτό ουσιαστικά ήταν το πρώτο μου μεροκάματο. Όταν ήρθε η στιγμή που τελείωσα το σχολείο και πέρασα στη

Νομική Σχολή Αθηνών, έπρεπε να βρω μια δουλειά ώστε να βγάζω τα έξοδά μου και έτσι ξεκίνησα να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα. Τώρα το πώς προέκυψε η δημοσιογραφία είναι ένα άλλο θέμα. Είχα εξεταστική περίοδο στη σχολή και ένα μεσημεράκι, πριν δώσω το μάθημα του Συνταγματικού Δικαίου, συναντήθηκα σ' ένα καφενεδάκι με τον Θοδωρή Δρακάκη με τον οποίο ήμασταν συμφοιτητές. Εκεί βρισκόταν και ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου, που εκείνη την εποχή έκανε την εκπομπή "Κάθε μεσημέρι". Μου λέει, λοιπόν: "Δεν έρχεσαι μια μέρα στην ΕΡΤ να δεις πώς γίνεται η εκπομπή;" Έτσι ξεκίνησαν όλα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι λύθηκε αμέσως το οικονομικό μου θέμα», δήλωσε στο περιοδικό Glam.

Keywords
Τυχαία Θέματα