Ο «Σουλεϊμάν» κατακτά την Ουγγαρία!

Εν τω μεταξύ, ο Μουσταφά έχει βάλει στο μυαλό του να πάει στην εκστρατεία με τον Σουλτάν Σουλεϊμάν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στρατού με τον μπαμπά του, το σκάει για να συμμετέχει στον στρατό του Ιμπραήμ. Όμως, χάνει τον δρόμο... Οι στρατιές του Σουλεϊμάν

και του Ιμπραήμ Πασά συναντιούνται στην Ουγγαρία. Ο στόχος τους είναι κοινός: να προχωρήσουν προς το Μπούτιν και να καταστρέψουν τον Λάιο. Κι ενώ βρίσκονται στι δάσος, ένας από τους ιππότες του Λάιου στοχεύει τον Σουλεϊμάν... Ο Μάλκοτσογλου Μπαλί Μπέη θα προλάβει το συμβάν... Σώος πλέον ο Σουλεϊμάν θα πάρει μαζί του αιχμάλωτο τον ιππότη, ο οποίος λίγο αργότερα, θα τους ομολογήσει ότι ο Λάιος βρίσκεται στην Τόλνα κοντά στην πεδιάδα του Μόχατς. Την επομένη, οι στρατιές του Σουλτάνου Σουλεϊμάν και του Λάιου παίρνουν θέση στην πεδιάδα του Μόχατς προκειμένου να αφανίσουν ο ένας τον άλλον. Ο εξοχότατος κερδίζει μία θρυλική μάχη. Η Ουγγαρία είναι πλέον «τμήμα» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η Χουρέμ ζητά από τον Γκιουλ Αγά να φέρει ξανά στο παλάτι τον μάντη Γιακούπ Εφέντη και θέλει, όταν θα μιλήσουν, να είναι μοναχά οι δυο τους... Εν τω μεταξύ, ο Ιμπραήμ Πασάς θαυμάζει τα αγάλματα στον κήπο του παλατιού στο Μπούντιν και ο Σουλειμάν, λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας που έδειξε στο πεδίο της μάχης, που τα προσφέρει ως δώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα