Νίκος Κούνδουρος: «Οι επαναστάσεις θέλουν νούμερα επικίνδυνα»

«Η πείνα σπρώχνει τους λαούς στον δρόμο, αλλά απ' ό,τι φαίνεται οι Έλληνες δεν έχουν πεινάσει αρκετά» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κούνδουρος για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

«Τραγικό να το λέω, αλλά έτσι είναι. Δεν πείνασαν αρκετά, δεν θύμωσαν, δεν αγρίεψαν. Κάθονται ήρεμα και αγωνίζονται για μια δήθεν ελευθερία. Μα αυτή την ελευθερία την έχουμε ήδη. Απολύονται 800 που δεν είναι 800 αλλά 800 επί 3 ή επί 4, γιατί έχουν οικογένεια, παιδιά, μια ζωή που πολλαπλασιάζεται. Κι

όμως σωπαίνουν. Πηγαίνουν στο χωριό, καταφεύγουν στη μάνα ή στον πατέρα, στο πιάτο με το φαΐ που μπορεί να προσφέρει ένα σπιτικό χωριάτικο. Ο λαός που κατεβαίνει διαμαρτυρόμενος είναι πολύ χαλαρός, πολύ μικρός, πολύ λίγος, χωρίς δύναμη. Οι επαναστάσεις θέλουν νούμερα επικίνδυνα» τόνισε στο Βήμα.

Πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα αυτά τα νούμερα στην Ελλάδα; «Ποιος ευχαριστιέται με την εξουσία σήμερα; Κανένας. Η εξουσία κάθεται στα μαξιλάρια της και βγάζει λόγους. Λόγους για δημοκρατία, λόγους για ισοτιμία, λόγους για δίκιο. Δεν φτάνουν αυτά τα πράγματα πια - είναι σε επίπεδο χιούμορ. Άρα όλοι ονειρεύονται μιαν άλλη εξουσία. Την εξουσία αυτή όμως δεν θα τους τη χαρίσει κανένας. Θα πρέπει να την κερδίσουν, να την κατακτήσουν. Όπως λένε οι παππούδες μας, η Γαλλική Επανάσταση, η Ρωσική Επανάσταση κατακτήθηκαν από ανθρώπους πεινασμένους».

Keywords
Τυχαία Θέματα