Νικολέτα Βλαβιανού: «Η ανεργία στον κλάδο μας είναι 95%. Οι ηθοποιοί είναι οι κομάντος της ζωής»

Η Νικολέτα Βλαβιανού είναι μίλησε σε συνέντευξή της για την ανεργία που έχει υποστεί ο κλάδος των ηθοποιών.

Η ηθοποιός μάλιστα είναι πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του ΣΕΗ.

«Ο ΟΕΘ τροφοδοτούταν από τα εισιτήρια της Εργατικής Εστίας που δυστυχώς δεν θα υπάρχει στο εξής. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τροφοδοτηθεί από το ΥΠΠΟΤ και άλλους πόρους για να επιβιώσει.

Αλλά το κυριότερο είναι η επιβίωση του σωματείου και συνδρομές δεν υπάρχουν, γιατί οι άνθρωποι είναι άνεργοι. Το ευχάριστο όμως είναι ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια το σωματείο είναι γεμάτο από ηθοποιούς» και συνεχίζει μιλώντας στην Espresso του Σαββάτου:

«Η ανεργία στον κλάδο μας είναι 95%, γιατί εμείς ως επάγγελμα δεν είμαστε στην πρώτη παραγωγική γραμμή. Θα πρέπει να έχει ο κόσμος λεφτά για να μπορεί να έρθει να διασκεδάσει. Όμως, μέσα σε αυτή την κατήφεια και τη μαυρίλα δημιουργούνται οάσεις ελπίδας, με την έννοια ότι αρχίζουμε και συνειδητοποιούμαι κι εμείς να συνασπιζόμαστε, να κάνουμε δικούς μας θιάσους, να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο και αυτό αρχίζει να ανθίζει τώρα εξ ανάγκης. Ο εταιρισμός ομάδων. Δηλαδή σε λίγο οι ηθοποιοί θα αυτοχρηματοδοτηθούν προσφέροντας την εργασία τους. Οι εργοδότες μειώνονται όλο και περισσότερο, δεν ρισκάρουν πια. Τα μάζεψαν κι έφυγαν. Αυτό το life style που είχε περάσει εδώ και χρόνια δεν ανταποκρινόταν ποτέ στην αλήθεια των ηθοποιών. Πάντα οι ηθοποιοί ήταν οι κομάντος της ζωής. Έψαχναν για δουλειά δύο φορές τον χρόνο προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειές τους. Κι όλο αυτό, ότι έβγαζαν πολλά λεφτά, ήταν ένας μύθος. Αυτή, λοιπόν, η κρίση, εμάς ως επαγγελματίες που βρισκόμαστε στις παρυφές του συστήματος, μας γκρέμισε τελείως. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα