Κώστας Μακρής: Ο πλουσιότερος Έλληνας στην Αυστραλία

Λίστα πλουσίων χωρίς ελληνική παρουσία δεν γίνεται. Επτά ομογενείς περιλαμβάνει η φετινή λίστα του περιοδικού «BRW» με τους βαθύπλουτους κατοίκους της Αυστραλίας.

 

Και μπορεί πρώτη να είναι η Τζίνα Ράινχαρτ, με περιουσία που φτάνει τα 29,19 δισ. δολάρια, ωστόσο πρώτος μεταξύ των Ελλήνων είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Κώστας Μακρής, με 910 εκατ. δολάρια.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος ομογενής, ωστόσο τον τελευταίο χρόνο έχασε 97 εκατ. δολάρια. Ο Κώστας Μακρής και ο γιος του Ρος

είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότιο Αυστραλία και όχι μόνο.

Στη 2η θέση των πλουσιότερων ομογενών, όπως αναφέρει η Εspresso, είναι η οικογένεια Πάσπαλη, γνωστή για την καλλιέργεια μαργαριταριών. Στην τρίτη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο Κέρι Χαρμάνης, με 570 εκατ. δολάρια. Στην 4η θέση βρίσκεται ο Θόδωρος Καρύδης, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 470 εκατ. δολάρια, και διαθέτει καταστήματα λιανικής πώλησης ποτών. Ακολουθεί η οικογένεια Σταμούλη με περιουσία που ανέρχεται στα 453 εκατ. δολάρια, ενώ στην 6η θέση των ομογενών Κροίσων είναι ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 315 εκατ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα