Η Ελλάδα πάει στη Eurovision

Η Ελλάδα τελικά θα συμμετέχει στη Eurovision! Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ βρήκαν τα χρήματα, ώστε η χώρα μας να πάρει μέρος στον μουσικό διαγωνισμό!

 

Τα χρήματα βρέθηκαν από χορηγούς και δεν πρόκειται να βγουν επιπλέον χρήματα από το ταμείο της ΕΡΤ.

Όπως είναι γνωστό το θέμα της συμμετοχής μας στη Eurovision

το 2013 έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς κάποιοι από την κυβέρνηση θεωρούν ότι εν καιρώ οικονομικής κρίσης, δεν είναι σωστό να λάβουμε μέρος.

Σύμφωνα με το newsit, ακόμα κι αν δεν λάβουμε μέρος στο φετινό φεστιβάλ, θα πληρώσουμε στην EBU 100 χιλιάδες ευρώ περίπου για να προβάλλουμε το διαγωνισμό της Eurovision. Αυτό είναι σχεδόν υποχρεωτικό και είναι μέρος της συμφωνίας της δημόσιας τηλεόρασης με την EBU, προκειμένου η ΕΡΤ να απολαμβάνει προγράμματα κι υπηρεσίες της EBU. Από την άλλη όμως το συνολικό κόστος συμμετοχής μας θα είναι γύρω στις 350 με 400 χιλιάδες.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν στελέχη της ΕΡΤ πραγματοποίησαν σειρά επαφών με ιδιώτες που δέχθηκαν να βάλουν το χέρι στα ταμεία τους για να καλύψουν αυτοί το κόστος. Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων δόθηκαν στους υπεύθυνους της ΕΡΤ και όπως φαίνεται, αφού διασφαλίστηκε ότι πραγματικά δεν θα κοστίσει τίποτα στην ΕΡΤ, αποφάσισαν να λάβουμε μέρος! Το μόνο που εκκρεμεί, είναι να δώσει και η κυβέρνηση το πράσινο φως, όπου αναμένεται να είναι κι αυτή θετική, αφού συνειδητοποίησαν ότι αν δεν πάμε θα μας κοστίσει πολύ, ενώ με τη συμμετοχή μας δεν θα κοστίσει τίποτα στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του gossip-tv.gr αυτή τη βδομάδα θα παρθεί η απόφαση αν θα πάμε τελικά στην Eurovision, που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας μιας και στις 15 του μήνα πρέπει να απαντήσουμε στην EBU αν θα λάβουμε μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα